Witam! Wczoraj byłam na badaniu prenatalnym III (30tc6d). Moje dziewczyny ważą 1752g i 1459g. Jest między nimi 300g różnicy (17%) co odpowiada ok. 2 tygodniom . Troszkę mnie to zdziwiło, bo ta różnica zawsze była ok. tygodnia. Na szczęście wszystkie przepływy są w porządku. Widziałam buziaczki maluchów w 3D i jedna ma ewidentnie nosek po moim mężu taki duży, hehe. Dziewczyny nadal leżą główkami do dołu, przy czym jedna ma główkę przy szyjce, a druga ma główkę wyżej w okolicach pępka.
U mnie hemoglobina na początku ciąży ok. 8tc była 14,9. Do 29tc spadło do 12,6. Więc mam nadzieję że nie spadnie zbytnio do porodu.
Zakupy u mnie już prawie zrobione, czekam dzisiaj na dwie paczuszki z ostatnimi rzeczami. Zostanie tylko wózek i foteliki. No i muszę podjechac po obiecane łóżeczko do koleżanki, a drugie już kupione stoi w pokoju. Pranie ciuszków zrobione, tylko poprasowac. I mogę szykowac torby do szpitala. Dzisiaj przychodzi komoda na ciuszki dla dziewczyn więc się zabiorę za prasowanie.
Wczoraj się najadłam trochę strachu. Zapomniałam wziąć fenka w południe (bo byłam przejęta tymi badaniami prenatalnymi) i skończyło się to twardnieniem brzusia i częstymi skurczami. Powiem Wam, że nie zdawałam sobie sprawy jak branie tego leku w moim przypadku pomaga aż do wczoraj.
Toliveistodie super te Twoje maluszki, bardzo podobne do siebie – one są jednojajowe?
Jasmina84 może to i lepiej, że idziesz do szpitala wcześniej, będziesz spokojniejsza o maluszki, a może je nawet donosisz dłużej niż tylko do 34tc.
Aga2513 Twoje maluszki już takie duże. Nie wiem czemu moje tak wolno rosną.
Pikka a jak Twoje brzdące, nadal karmisz piersią? Już pewnie są pierwsze uśmieszki do mamusi..Dużo już przybrały?
zdjęcia kiepskiej jakości, ale coś tam widac jak się przypatrzy :-)