reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny z okolic Katowic i Krakowa proszę o pomoc!!!! U teściowej kuzyna (52L) zdiagnozowano złośliwego raka płuc z przerzutem na pierś w Opolu żaden lekarz nie ma odwagi podjąć się leczenia, że niby tylko pogorszą sytuację- jutro ją wypisują do domu!!!!!!PARANOJA!!!!Pytanie: czy jest w Katowicach, albo Krakowie naprawdę dobra klinika, która by się podjęła jej leczenia?!?!??Bardzo będę wdzięczna za wszelkie info!!!!!! Kobieta 3 tygodnie temu trafiła do szpitala "ze zwykłym zapaleniem płuc.....

Ostatnia edycja:
reklama
Witam po weekendzie
ja też mam twardnienia brzucha ale są do zniesienia, przeważnie wtedy kładę się i odpoczywam bo nic na to nie biorę,ogólnie też w miarę się czuję chociaż już coraz ciężej mi chodzić czuje już to obciążenie
A i każdy mi mówi że mam bardzo nisko brzuch ja w sumie też to widzę bo z córcią to miałam wysoko nawet przed samym porodem

Witajcie mamuski:-)

dorrisa - Witaj:-) 32 tc to już bardzo zaawansowany czas i maluszki za 3 tygodnie teoretycznie mogą się już pojawiać na świecie, leż kochana i odpoczywaj oby je jek najdłuzej ponosić. A duze są już Twoje laleczki?
Jesteś moze z Wawy?

Kropeczka - co do braku objawów przy skracającej się szyjce...faktycznie to jest niefajne...mam nadzieje, że się nie dowiem na wizycie (27) kładziemy się już na łóżko do końca:szok: Póki co mam ją tez jakoś nie super długą bo 31mm wg ostatniego badania. Zobaczymy.

Lola- jak Ty czujesz to twardnienie? Stawia ci się jakby ten brzuch?

Marcikuk - mnie też nogi a w zasadzie stopy starsznie puchły - teraz po upałach się uspokoiło.

Sylha - zdecydowanie Pikka ma rację, centrum Onkologii w Gliwicach mojego teścia tam wyleczyli ale zgłosił się w porę. Nie ma co czekać, niech ta Pani dzwoni i się umawia do nich.

aga - ile Twoje maluszki już ważą?

Witam ponownie :)

Dziś miałam usg i wizytę. Dziewczyny ważą 2 kg i 1,6 kg :) Wszystko super, ale szyjke juz mam 17 mm tylko :( ale zamkniętą (w piątek u innego gina miałam 27 mm i lekkie rozwarcie wewnętrzne) - wiec w sumie to juz nie rozumiem jak to jest...

Twardnienie brzuszka mam bardzo bardzo często - chyba jakis ewenement jestem, bo jak nie leze w łózku to mam co 8 - 17 minut przez cały dzień!!! CHYBA ZADNA Z WAS TAK CZESTO NIE MIAŁA?!
Lekarka zmieniła mi nospe na scopolan (silniejszy) i mam lezec jak długo sie da. Oby jeszcze ze 3 tygodnie :)

Melena - jestem z okolic Wawy :)

Dorissa szkoda że fenoterolu Ci nie przepisali, on na prawdę pomaga a tak częste skurcze mogą być groźne... Mnie dzięki niemu udało się tak długo donosić ciąże. Zaraz po odstawieniu zaczęłam rodzić.

W ciąży uaktywniła mi się nadczynność tarczycy, a przy nadczynności fenoterol podobno nie jest wskazany. Po dniu stosowania widzę, że scopolan działa lepiej niz nospa, ale i tak mam bezbolesne twardnienie brzuszka - tyle, że jak leże na boku to już dość rzadko.

Dziękuję dziewczyny za porady, na pewno będą tam się kontaktować.....

Ja dzisiaj rozwaliłam kaski dla dzieci oczywiście:-), ciuszki i szczotka do włosków,

Dziewczyny czym będziecie obcinać maluchom pazurki?!?!?!Nożyczki czy cążki?!?!?Powiem Wam, że to będzie dla mnie największy stres obciachać im te pazurki- one będą takie malusie.....

reklama
Witajcie :laugh2: jestem tu nowa ale zdarzało mi się podczytywać Was, może nie w 100proc ale co nieco :-) Jestem teraz w 30tc bliźniaczej i spodziewam się parki :tak: moje maluchy tydzień temu ważyły AŻ po 1,5kg. Ciąża od samego początku przebiega książkowo bez żadnych problemów, niestety prawdopodobnie zostanie ona zakończona cc ze względu na ułożenie dziewczynki (jest pod zebrami poprzecznie, a chłopczyk główkowo na dole brzusia:rofl2:) a tak mi sie marzy poród sn :sorry:. Aaa i jest to ciąża dwujajowa, dwuowodniowa, dwukosmowkowa ;-)

Do góry