reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dzień dobry Wszystkim,

Niuleczka - z jedzeniem przed cc musisz odpuścić i z wodą też ostrożnie (nie wiem dokładnie, ile godzin wcześniej powinnaś sobie odpuścić przed cc, ja jak odstwaiałam leki o 3 w nocy, a cc wyszła o 12.20 w południe to przed odstawieniem lekarz kazał jako ostatni posiłek i picie kolację..w szpitalu już pytałam o picie, ale w ostatecznosci pozwolili bardzo male lyki tylko, wiec i tak odpuscilam)..

a co do ubioru dzidziuchów, to ja wychodziłam akurat jak sie pogoda popsula po dlugim week, czyli jakies 18-20 stopni i mialam bodziak z dlugim rekawem i na to pajacyk welurowy, czepeczka i kocyki polarkowe..

Ankos - super sprawa z zaufana położna:tak:
Mati - oj ja tez zgięta byłam jakiś czas, ale potem przechodzi..generalnie czułam, ze jak chodziłam wiecej to było lepiej, jak trochę polezałam to gorzej potem sie rozprostowac..ucałuj maluszki od forumowej cioci :-)

reklama
Cailina aż zazdroszczę tych przyjemności:-) już nie mogę się doczekać choćby tego miesiąca po porodzie... :-) się rozmarzyłam....;-)

niuleczka trzymaj się jakoś bo to na prawdę stresujące tak czekać... tak myślę że chyba lepiej niespodziankę mieć, tylko taką w miarę o czasie ma się rozumieć;-) a z tymi ciuszkami to myslę że ok, więcej bym nie ubierała, w końcu dzieciaczki donoszone i duże więc nie ma co przesadzać:tak:

a torbę taką prowizoryczna choćby jednak spakuje ;-)oby jednak mi dzisiaj juz tak brzuch ni szalał... wizytę mam dopiero za tydzień więc wolałabym grzecznie poczekać..
kurczę myslę i myślę czego mi tu jeszcze brakuje, co dokupić co przygotować i nie wiem......:confused: choć powinnam wszystko wiedzieć to mam wrażenie że w pierwszej ciazy byłam jakos bardziej rozeznana i przygotowana.... a teraz mam jakies dziwne wrażenie że już nic nie pamietam:confused:

Ostatnia edycja:
dziewczyny jutro bede miala wypis ze szpitala wiec doczytam co dokladnie
lekarz po zbadaniu mnie powiedzial co dokladnie bylo przyczyna ale ja bylam w takim amoku ze tylko zapamietalam ze mowil o pecherzu plodowym
jedyny plus byl tego ze sam ordynator robila mi cc bo jakos miala do niego zaufanie

Kurcze dziewuszki martwię się strasznie o maluszki. Strasznie u mnie się pokopało sytuacja z praca i w domu:wściekła/y:. Straszna nerwówka:wściekła/y: staram się uspokajać ze względu na dzieci ale co mi się przypomni to ryczę. Mam nadzieje że dzieciakom nic się nie dzieje. :-( na szczęscie nic mnie nie boli ale boję się :-(

aj nie chce sie wdawać w szczegóły ale trochę w pracy sie pogmatwało i wiąże sie to ze stratą dużych pieniędzy i nerwówka jest spora:wściekła/y:. Boję się czy te nerwy dzieciakom nie zaszkodzą :-( az biegunki dostałam z tego wszystkiego :-(

DZIDKA-nie denerwuj sie tak.pomysl o maluszkach-chociaz lepiej sie wyplakac niz dusic w sobie.najwazniejsze zdrowie-reszta sie ulozy.teraz to doceniam jak mi tego zdrowka zabraklo ale tez mysle zawsze o dzieciaczkach.
NIULECZKA-trzymam za was kciuki tak mocno mocno.tez bym juz biegunki dostala.

dzidka kurcze nie wiem jak ale musisz sie otrząsnąć i uspokoić bo to nic nie pomoże że będziesz się denerwować.
może dzieciakom nic nie będzie ale w twoim tc lepiej unikać takich spięć. płaczem dzieciom nie zaszkodzisz byle byś ogólnie spięta i roztrzęsiona nie była. a jak popłaczesz to może ci ulży i to napięcie wyjdzie z ciebie. ja tydz temu pół dnia przebeczałam;-)
aż nie wiem co ci napisać!!! może jest szansa że wszystko się jakoś ułoży w pracy?!

niuleczka - wielki dzień się zbliża. ale masz fajnie :-) jutro o tej porze będziesz mieć już dzieciaczki w ramionach. koniecznie odezwij się jak najszybciej jak ci poszło, jakie duże dzieci urodziłaś. noi oczywiście jak każda (jak już ochłoniesz ) musisz zdać nam szczegółową relację udokumentowaną zdjęciami! ;-)
zazdroszczę ci że u ciebie to już ten czas - swoje odczekałaś i ja też chcę odczekać do takiego terminu :-)

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny, ja staram się myslec o dzieciach tylko, że to są równiez mysli czy po porodzie nie będe musiała sie zastanawiać czy zapłacic czynsz czy kupic pieluchy :-( kurde mam nadzieje że to sie ułoży bo nie wiem jak moja głowa i ciąza to wytrzyma :-:)wściekła/y:

reklama
Do góry