reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

gosia big a ja slyszalam z kolei, ze zachowanie dzieci zalezy tez od zachowania i aktywnosci mamusi. ze jak ty w ciazy jestes nerwowa to dzieciaczki po porodzie tez takie beda, albo ze jak mamusia duzo lezy i odpoczywa to dzieiaczki beda spokojne i ulozone;) rozne sa opinie;)

reklama
Witaj monia:-) Super ze jestesmy juz mamusiami..chociaz moje ksiezniczki nie sa takie spokojne jak Twoi chlopcy..placza strasznie, zwlaszcza w nocy..jestem strasznie wymeczona, pomimo ze moj M wstaje ze mna i karmimy on jedna ja druga, bo karmie sztucznym mlekiem. A ile ml Twojego mleczka chlopcy zjadaja jednorazowo?

cycka jedza od 10 do 20 minut a jesli dostaj sama butelke z moim mleczkiem to 60-80 ml zjadaja. a jak jedza cycusia i sa jeszcze glodni to dodadaja tak 30-50 ml mleczka z butelki ale tez mojego.
ja mam nadzieje ze oni juz caly czas beda tacy spokojni bo naprawdenie mam na co narzekac. jedynie lubia robic psikusy jak ich przebieramy to trzeba bardzo szybko bo inaczej wszystko dookola bedzie ibsiusiane alebo obkupkane. 3 maj sie cieplutko i duzo sil zycze, pozdrawiam

A co do wagi to ja juz po porodzie wrocilam do wagi sprzed ciazy a teraz mam juz 3kg na minusie

Ostatnia edycja:
anulka kiedyś czytałam artykuł,że zachowanie dzieci w brzuchu tzn. ich aktywność przekłada się potem na ich aktywność po urodzeniu, zwróciłaś może uwagę czy choć trochę się sprawdza?czekam na zdjęcia twoich dziewczynek
kończę akcję zakupy dobijam do mety i jestem dumna,że sobie jakoś poradziłam, myślałam,że jest to prosta sprawa, ale wcale tak nie było
moje dzieciaki dziś grzeczne, wczoraj poskakały po pęcherzu, noc to ich żywioł, dziś dały nawet połazić po sklepach,poprasować, pozostaje tylko pranie i oczekiwanie
pozdrawiam miłego wieczoru kochane
Tak to prawda moje maluchy jak były w brzuszku to budziły się o północy i szalały do rana oczywiście z małymi przerwami, teraz mam to samo, budzą się o północy wyspane i ryczą bo chcą być tylko na rączkach, ja to już nie pamiętam kiedy przespałam całe trzy godziny MASAKRA

gosia big a ja slyszalam z kolei, ze zachowanie dzieci zalezy tez od zachowania i aktywnosci mamusi. ze jak ty w ciazy jestes nerwowa to dzieciaczki po porodzie tez takie beda, albo ze jak mamusia duzo lezy i odpoczywa to dzieiaczki beda spokojne i ulozone;) rozne sa opinie;)
ja miałam spokojną ciążę zero nerwów, no i dzieci też na początku były spokojne, do rany przyłóż ale teraz coś im się pozmieniało i bardzo dużo płaczą

cześć,

a ja nadaję wprost ze szpitalnego łóżka. Położyli mnie wczoraj tak jak obiecywali, ale na razie ogólna dezinformacja, nie wiadomo ile poleżę, nie wiadomo kiedy cc, dziś na usg dowiedziałam się że dzieci ważą 1400 i 1600g, co mnie niezmierne zdziwiło bo ostatnio ważyły po 1800g. Ponadto usłyszałam że mam się modlić - strasznie mnie to zdanie zdołowało :(

Chyba jednak poleżę już do rozwiązania, mam mieć rozmowę z profesorem na ten temat - jakie są opcje, za i przeciw różnym rozwiązaniom.

pozdrawiam Was wszystkie i trzymam za Was kciuki!

trzyma kicuki zeby wszytsko z wami bylo OKI...

ale nie rozumiem dlaczego lekarz ci powiedzial ze masz sie modlic???:confused:

dobranoc;) Mamcie i dzidziusie

witajcie z rana
hm więc nasze zachowanie się jakos przeklada na dzieci, oj to ja w ogóle nie będę spać moje dzieci lubią każdą porę dnia do szaleństwa więc będzie wesoło, ciąże mam spokojną, choć nie powiem, że odpoczywam tak jak powinnam ale staram się stopować,że tak powiem,generalnie,ze nie chodzę do pracy zero stresu, ale tak oserwuję koleżanki te krzywkliwe, płaczące też mają takie dzieci, ja jestem spokojna, mój mąż też to i może dzieci będą...ha ha ale teorie snuję z rana
zajrzę potem kochane, jadę po zakupki na śniadanie
miłego i spokojnego dnia:-)

Gosia- tak naprwde kazde dziecko jest inne nawet w bliniakach:)

Dzien dobry....Mamcie...

Ja juz od 7 rano u Gaby wlasnie mala wcina kaszke..;) dzis odziwo nie marudzi:tak::-)

reklama
yennefer różnica w wadze małych wynika zapewne z różnych sprzętów, nie martw się ! Nie rozumiem, co miała na myśli dr mówiąc, że masz się modlić? Trzymam w każdym bądź razie kciuki za Was :-)

pauli1983 tak, faktycznie moira miała jakieś badanie w szpitalu i wspomniała, że może w nim zostanie.... może została? :confused:

Gosia BIG ja nie będę umiała raczej stwierdzić, czy dzieci pokazały już w brzuchu charakter i czy są takie same bo najzwyczajniej w świecie nie wiem które kiedy kopie.W zasadzie - któreś lub oba - są bardzo ruchliwe, bo mało kiedy w brzuchu jest spokój :-) Powiem Wam, że coraz rzadziej mnie tka fest skopią - bo czuję, że brakuje im miejsc,a aby wziąć na kopniaka rozpęd :-Di teraz najczęściej to mnie tak szturchają albo wypinają jakaś część ciała i tak mi nią jeżdżą pod skórą robią rożne dziwne kształty na moim brzuchu :szok::-) Dzieci leżą - jedno główkowo, więc nogi ma u góry i drugie poprzecznie z głową po lewej stronie na dole, więc nogi też ma u góry, trudno wyczuć, które kiedy szaleje ;-)Ale kochane są, złapałam kontakt z Nimi, odpukujemy sobie nawzajem :-) mówię do Nich bardzo dużo i pieszczotliwie, bardzo Je kocham.... a co dopiero jak przyjdą na świat :-)

Do góry