reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie :-)

Powiem Wam, że to jakiś mit, iż kobiety w ciąży pięknieją i są jakieś zjawiskowe jeszcze pasowałoby dodać, że czują się rewelacyjnie :wściekła/y: Mnie męczy dreptanie po domu już na tą chwilę, najlepiej leżeć, siedzieć, przy czym pozycje ograniczone i kości też bolą, brak mi tchu, notorycznie mi niedobrze od rana do nocy i modlę się, abyśmy bezpiecznie dotrwali do tego 36 tc a potem.... uffff co to będzie za ulga :tak:

lolaa - no jasne, że lekarze będą wiedzieli co robić, od tego są ;-)nie martw się! A kiedy wybierasz się do szpitala?

pauli1983 dopytaj dr na wizycie o tą dolegliwość, ale nie wkręcaj sobie od razu kłykcin ;-)niech Ci udzieli jasnej informacji co to jest - od tego jest przecież :baffled:

maborka nie pozostaje mi nic innego jak wirtualnie przytulić Cię .... życzę Ci dużo sił i zdrowia dla Szymonka również tego samego, niech szybko dochodzi do siebie i będzie pociechą dla ukochanych rodziców. Z powodu Jasia bardzo mi przykro.... bardzo....:-(

anulka!!! mówisz, że Twoje Małe takie niespokojne....:szok: może to kwestia czasu, na pewno z każdym dniem będzie lepiej i szybko się odnajdziecie! Życzę Wam tego :-) i super, że tak kg lecą w dół.... Ja też - nie ukrywam - liczę na taki obrót sprawy, bo jestem taka wielka już....

martyna22 to dobre wiadomości! Waga dzieciaków też słuszna :-D

moniora02 jak się masz? jak się czujesz? plamisz wciąż? Widzę, że 36 tc rozpoczęty :-D

reklama

moniora02 jak się masz? jak się czujesz? plamisz wciąż? Widzę, że 36 tc rozpoczęty :-D
Cześc:-)Dzięki za troskę;-)No i dotrwałam do tego tygodnia:tak:Bardzo się cieszę!Ale też bardzo źle się czuję:-(Przy każdym ruchu czuję ból brzucha,taki silny miesiączkowy.Plamienia ustały po 3dniach.Skurcze nadal się utrzymują.Jutro mam wizytę w szpitalu i o tym powiem.W razie czego zabiorę odrazu torby.Dziś przylatuje moja mama:-):-):-)Zostanie do końca lutego;-)Jej pomoc będzie nieoceniona:tak:Pozdrawiam gorąco;-)

Powiem Wam, że to jakiś mit, iż kobiety w ciąży pięknieją i są jakieś zjawiskowe jeszcze pasowałoby dodać, że czują się rewelacyjnie :wściekła/y: Mnie męczy dreptanie po domu już na tą chwilę, najlepiej leżeć, siedzieć, przy czym pozycje ograniczone i kości też bolą, brak mi tchu, notorycznie mi niedobrze od rana do nocy i modlę się, abyśmy bezpiecznie dotrwali do tego 36 tc a potem.... uffff co to będzie za ulga :tak:

lolaa - no jasne, że lekarze będą wiedzieli co robić, od tego są ;-)nie martw się! A kiedy wybierasz się do szpitala?

Jutro mam wizyte u lekarza i w sumie mam nadzieje ze dostane skierowanie, bo jak dla mnie to jzu prawie czas, a w szpitalu bede sie pewniej czula, w najgorszym wypadku poleze 2 tyg na patologii.

cześć,

a ja nadaję wprost ze szpitalnego łóżka. Położyli mnie wczoraj tak jak obiecywali, ale na razie ogólna dezinformacja, nie wiadomo ile poleżę, nie wiadomo kiedy cc, dziś na usg dowiedziałam się że dzieci ważą 1400 i 1600g, co mnie niezmierne zdziwiło bo ostatnio ważyły po 1800g. Ponadto usłyszałam że mam się modlić - strasznie mnie to zdanie zdołowało :(

Chyba jednak poleżę już do rozwiązania, mam mieć rozmowę z profesorem na ten temat - jakie są opcje, za i przeciw różnym rozwiązaniom.

pozdrawiam Was wszystkie i trzymam za Was kciuki!

cześć,

a ja nadaję wprost ze szpitalnego łóżka. Położyli mnie wczoraj tak jak obiecywali, ale na razie ogólna dezinformacja, nie wiadomo ile poleżę, nie wiadomo kiedy cc, dziś na usg dowiedziałam się że dzieci ważą 1400 i 1600g, co mnie niezmierne zdziwiło bo ostatnio ważyły po 1800g. Ponadto usłyszałam że mam się modlić - strasznie mnie to zdanie zdołowało :(

Chyba jednak poleżę już do rozwiązania, mam mieć rozmowę z profesorem na ten temat - jakie są opcje, za i przeciw różnym rozwiązaniom.

to my trzymamy za ciebie i twoje dzidziusie i czemu kazali ci sie modlic? cos sie dzieje??

Ostatnia edycja:
cześć,

Bądź dobrej myśli, trzymamy kciuki no i pisz jak będziesz miała chwilkę. Pozdrawiam serdecznie!

cześć,

Gdzie leżysz? Gdzie takie podnoszenie na duchu odchodzi? :)

Ja mam w piątek usg - jestem ciekawa ile ważą. Jesteśmy w podobnych tygodniach. :)

Yenefer trzymaj się kochana, będzie dobrze, modlić się jak mówiła moja babcia trzeba zawsze, ja za każdym kopnięciem,napięciem brzucha milion razy dziennie zwracam się do Matki Boskiej i liczę,że czuwa nade mną od malego, kiedyś uratowała mi życie i tak myślę,że chyba czuwa

Witam:-) Dzisiaj znowu mielismy ciezka noc! Ale za to w dzien dziewczynki spia jak aniolki. Ja dzisiaj nawet wyszlam sama z domu pierwszy raz na godzinke, bo pojechalam zdjac szwy. M pojechal do niemiec i wraca wieczorem a z dziewczynkami zostala moja mama. Nawet jej nie zmeczyly bo spaly caly czas. Juz sie boje kolejnej nocy!!!:szok:Ja juz z przemeczenia spac nie moge nawet. Tydzien juz spie po 3, 4 godz w nocy, czasem w glowie mi sie kreci, ale ogolnie jest ok i jestem bardzo szczesliwa:tak:Troche Was przygotowuje psychicznie na przyjscie dzieciaczkow:-D Bo z brzuszkiem jak chodzilam mialam troszke inny obraz!:tak:

reklama
anulka kiedyś czytałam artykuł,że zachowanie dzieci w brzuchu tzn. ich aktywność przekłada się potem na ich aktywność po urodzeniu, zwróciłaś może uwagę czy choć trochę się sprawdza?czekam na zdjęcia twoich dziewczynek
kończę akcję zakupy dobijam do mety i jestem dumna,że sobie jakoś poradziłam, myślałam,że jest to prosta sprawa, ale wcale tak nie było
moje dzieciaki dziś grzeczne, wczoraj poskakały po pęcherzu, noc to ich żywioł, dziś dały nawet połazić po sklepach,poprasować, pozostaje tylko pranie i oczekiwanie
pozdrawiam miłego wieczoru kochane

Do góry