reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Malena- mi kiedyś sie śniło ze będę mieć blizniaki i to 2 chłopców :) moje sny są często prorocze ale bardzo bym chciała parke:) Jednak co będzie to będzie , ważne żeby zdrowe. A ty tez bierzesz luteine?
Kropeczka - a ile bierzesz tej luteiny ? Mnie właśnie zastanawia dlaczego Moj gin kazał mi odstawić luteine tym bardziej , ze miałam duży niedobór progesteronu na początku ciąży i brałam po 12 tabl dziennie :szok: ale jak dowiedział sie o blizniakach to stwierdził , ze poziom jest zazwyczaj o wiele wyższy w blizniaczej niż w pojedynczej i ze tylko do 10tc mam brać

Ostatnia edycja:
Lola - ja nei biorę luteiny, tylko duphaston 1 tabl. Mi znowu każdy wróży dwoch chłopcow-) :-) Heh, no zobaczymy, oby zdrowe były co tam, moje pytania były bardziej z ciekawości czy częściej się rodzą parki czy 2 dziewczynki czy dwóch chlopcow:-) Ale z tego co zaobserwowałam to te parki to nie jest taka rzadkość:-)
Kropeczka podjedż na gore tam masz po prawej stronie suwaczki co., wybierz jaki chcesz skopiuj kod i gotowe.

Kropeczka i Lola skąd jesteście? :rolleyes:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczynki ani sie obejzycie a juz bedzie końcówka. Mnie tez sie czas dluzyl a teraz to juz z górki :)

Co do płci to chyba idzie to prawie na równi. Choc u mnie w rodzince 4 pary blizniat i jedna parka, jeden komplet panienek i teraz ze mną to 2 komplety fececikow :)

A co do listy to jak dobrze pamietam to ja z Cailinka to tak łeb w łeb idziemy :)

witaj zabolek 12385:-) wielkie gratki dziewczyno takiego tygodniaw suwaczku! :-) Jak samopoczucie? Żadnych komplikacji? a jak na początku? Jakieś uciążliwości? U mnie nawet żadnych wymiotów nie było ani mdłości z czego się oczywiście bardzo cieszę:-) To wesoło macie w rodzinie tyle maluchów i to podwójnych!

Właśnie z pracy wróciłam sil brak. A co później będzie ?
Mam nadzieje ze nam szybko zleci ta ciąża. Tez juz bym chciała być przy koncu. Ale narazie jeszcze 2 tyg do II trymertru, moze w II trymestrze sie jakoś uspokoję bardziej.

Malena u mnie odpukac wszystko ok. Na początku tak do 13 tc lekko mnie mulilo a poza tym nic wiecej. Leków zero problemów zero badania ok tak więc nic tylko każdej życzyć takiej ciazy. Szczerze współczuje wszystkim dziewczyna które muszą leżeć i maja wszelakie problemy ale najwazniejsze zeby maluszki były zdrowe.

No u nas trzudka blizniacza spora. Choc ja to sie spodziewalam dwójki. Męża mam z bliźniaków Sis dwie ciążę blizniacze tak więc obciążenie sporawe.

reklama
Hej dziewczynki, widze, ze ja dzis pierwsza. Spac nie moge od 6 bo wszystko boli, wiec nie ma sie co meczyc, lepiej juz wstac, choc moze kimacza na kanapie strzele. Dzieki Bogu za internet bo o tych porankach umarlabym z nudow (poki Robaczki nie wyjda oczywiscie, pozniej to zajec bedzie az za tyle;-).
Mam dzis wizyte u fryzjera a potem w szpitalu. Ciekawe czy maluchy sie obrocily, bo ostatnio oba glowami w gore. Ale poki co jeszcze jest czas.
Malena, co do przytycia to ja mam 13kg na stanie, a zaczynalam z BMI 23,5.

Do góry