reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

czesc dziewczyny
ja dzis mam zle samopoczucie cukier mam ok i nierozumiem dlaczego musze byc na diecie niestety nie oparlam sie wafelkom
zalozylam dzis stanik bo czuje sie jak KROWA z tymi cycami duzymi
wogole wszystko mnie wkurza
juz od rana zrypalam meza za nic jak zwykle
znowu mnie kryzys dopada

reklama
Mati - kryzysy to mamy ciąglę, aTy juz w ogóle masz do nich pelne prawo, ważne żeby nie trwały zbyt dlugo... Powściekać sie i popłakac każda czasem musi inaczej byśmy eksplodowały, wiaodmo najbardziej obrywa się najbliższym bo są pod ręką no i ma się największą smiałość. Z tego co piszesz Twój mąż jest duzym oparciem dla Ciebie i na pewno rozumie. Wszystko co zle mija, po porodzie jak dzieci będa dawac w kość to też będzie nasze główne motto "to minie..." trzymaj się

Dziewczyny, a jak wam spanie idzie? Ogolnie w naszym przypadku z duzym brzuchem nie jest latwo, ale ostanio jest mi coraz gorzej, co godzine musze sie obudzic bo mnie biodro boli, wiec po malu roluje sie na druga strone, ale jak mam sie podniesc i przesunac by na mezu nie lezec to stekam i jecze przez 5 minut i to tak co godzine! A to tego bebenek wowczas mnie boli i ciagnie sie. Czy wy tez tak macie? Sypie sie juz jak staruszka, a gdzie tam rozwiazanie! Wymyslilam dzis by spac osobno na duzym lozku, bo jak sie poloze na srodku to tylko bede musiala sie rolowac w nocy a nie przesuwac jeszcze by na mezu lub na podlodze nie spac.

cailina - no pewnie, że tez tak mamy wszystkie bez wyjątku:-), nie chcę Cię straszyc ale będzie coraz gorzej niestety. Na ból biodra ja wkładam poduche miedzy uda i pomaga trochę. Musisz sobie znaleźć jakąś pozycję najlepsza dla siebie - choc to raczej mission impossible :-D,,,to minie......po porodzie

Aimee gratuluje!!! czekamy na szczegółowy opis :-)

cailina też mam problem z bolącym biodrem podczas snu ale dużo lżej jest mi jak śpię z rogalem.
dopadło mnie jakieś przeziębienie. obudziłam się w nocy z masakrycznym bólem gardła. i zaczyna mnie kaszleć. mam nadzieję że mnie nie rozłoży dlatego zaraz lecę do apteki po syrop czosnkowy - ostatnio mi pomógł.
mati trzymaj się dzielnie! i uśmiechnij się !!!! :-)
dziewczyny a z tymi lodami to chyba jakieś typowe ciążowe smaki bo ja to też obżerałam się strasznie. teraz jestem na diecie więc mam zabronione ale wczoraj mąż ulitował się nade mną i kupił mi 1 gałkę - ale jaka pyszna była.... i nawet sprawdziłam sobie po 1h poziom cukru i w normie był więc chyba czasem sobie będę pozawalać na małą porcyjkę ;-)
a tak wogóle to mąż tak się przejął moją dietą że cały czas kontroluje co jem i w jakich odstępach czasowych. przypuszczam że moja diabetolog nie była by aż tak rygorystyczna... ach ci faceci...;-)

czesc dziewczyny.
Aimee-MEGA GRATULACJE!!!NIECH SIE ZDROWO CHOWAJA twoje dziewczynki!
MATI- masz prawo miec doly ale trzymaj sie ,bo tak jak mowia dziewczyny -to mi nie!IM WIEKSZA OFIARA TYM WIEKSZA NAGRODa!
CAILINA-takie spanie z przekrecaniem to normalka-ja nie zwracam juz na to uwagi chociaz biodra bola jak cholera!jesli tylko udaje mi sie zasnac bez krecenia po 2h to noc uwazam za super przespana!
ANKOS-ja tez mam chec na lody!zaraz pojade z mezzem na 1 galeczke na deser!

Ankos, niezly ten twoj maz, prywatny dietetyk;-). U mnie dzis byla kuzynka meza z torba ciuchow, duzo takich na male dziecko bo jej sie urodzilo 4kilowe, wiec juz mam az za tyle przynajmniej na pierwszych pare miesiecy. Mowila, ze sama prala, ale ja mysle, zeby wyprac i wyprasowac i tak, jak myslicie, czy po prostu nadgorliwa jestem bo to pierwsze dzieci? Dostalam tez laktator elektryczny Aventa (uzywany ale za darmo) i 3 ksiazki z imionami dla dzieci, moze wreszcie sie na cos zdecydujemy, bo ciezko nam idzie by pasowaly zarowno po polsku jak i irlandzku a raczej angielsku, fakt utrudniajacy to ze nie znamy plci i trzeba pare kombinacji wymyslec...
A w ogole to bylam na lunch w dziewczyn w pracy i one zorganizowaly taki maly poczestunek z jakby takim baby showerem, bo nas 3 ciezarne jest i znowu zgarnelam pare prezentow. Ja to moj baby shower mialam miesiac temu, powiem wam, ze fajna rzecz, bo po porodzie nie bede przyjmowac gosci za predko. Wiem, ze w Polsce malo popularne, tu zreszta tez, ale tesciowa mi chciala zorganizowac, to mialam i wyszlo super. Teraz do dwoch innych kolezanek ide bo im sie tez zachcialo;-).

Wpadłam żeby sie pochwalić wynikami na czczo 75 po glukozie 126:-) jak to podsumowałam do mojego męża "jestem stworzona do jedzenia słodyczy";-) cieszę sie i ze względu na dzieci i narcystycznie ze względu na siebie :-p
ankos na szczęście ok wyszła ta glukoza bo mój mąż też by mnie pilnował lepiej niż dietetyk:-)

reklama
dzidka - dla mnie ten Twój wynik jest jakis dziwny - niech mnie dziewczyny poprawią. Dlaczego mialas tylko raz pobrana krew po wypiciu glukozy i wynik po 2h?? Wyciągnęłam swoje wyniki 9co prawda ja mam cukier bardzo niski ale mam napisane tak:
na czczo - 71
glukoza po 1 godz - 117
glukoza po dwóch godz - 87
ale to sa bardzo niskie wyniki, wiem, że tolerancja jest o wiele wyższa ale ja bym dopytała jakiegoś lekarza czy aby wynik tylko po 2 godz jest miarodajny...

Do góry