reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

dziewczyny ja was podziwiam za tą glukozę bo ja jej jakos nie przyswajam:wściekła/y: na razie nie zamierzam jej pic, chyba że mnie lekarz zmusi...:no: do godziny to ja całą zwracam więc nie wielki ma sens jej picie...

miki wielkie chłopaki!!! super:tak: zeby te moje dzeciaki chociaz do 2 kg się uhodowały :-( ja straszny patyczak jestem, przytyłam już co prawda 10 kg ale co daje 52 kg :tak: a synek wazył 3 kg jak sie urodził więc gigantów sie nie spodziewam...

Próbowałyscie biec dziewczyny z takim brzucholem??? nie da się!!! wczoraj wieczorem me dziecię ucieklo mi nieco, a że po drodze szlismy to rzuciłam sie za nim w poscig i po 2 krokach leżałam na środku drogi na czterech, a przede mną samochód:szok: kolano rozbite, skora na dłoniach zdarta:wściekła/y: ech... rzeczywiście się chyba środek ciężkości pozmieniał albo jakaś ofiara losu jestem :wściekła/y:

reklama
lilly pochwale sie ale nie dzis bo nie mam aktualnego zdjecia jutro poprosze Mzeby zrobil mi jedno
wiolka obys miala dobry wynik bo ja wlasnie sie katuje nie wyobrazam sobie dnia bez loda czy czekolady ale i tak podjadam czasem to jest silniejsze odemnie
dzis np 4 herbatniki zjadlam:-):-)

Ja to uwielbiam lody tzw "z maszyny" u nas mamy takie swojskie nie są przesłodzone, normalnie dobrze że mam daleko do niech bo bym chyba codziennie latała :-D
Cały czas myślę o tej glukozie bo ja ogólnie to łakomczuch słodyczowy jestem czy to sie odbije w wynikach ehh jutro jak mąż odeśpi nockę przejdziemy się po wnyki.
Któraś z was może była w biedronce bo jakieś body miały być od dziś w ofercie nie wiem czy warto sie wybrać?
Pozamawiałam dziś trochę rzeczy z allegro ciekawe czy będą warte staramy sie oszczędzić bo nasze możliwości są ograniczone.

Dziewczyny, jak jesteście na Fb to tam jest grupa dla dubeltowych mam które sprzedają rzeczy po swoich maluchach. Ciuszków, szczególnie dla noworodków jest tam sporo i są na prawdę ładne i tanie. Jak jesteście zainteresowane to piszcie do mnie na priva, podajcie swoje namiary - mogę was dodać.

No wiecie co dziewczyny człowiek zmęczony po pracy wraca, siada na forum zobaczyć co słychać nowego i co??? Gadaja o lodach i teraz mi sie chce. Kto to widział o północy lody jeść? no ale takiego smaka mi narobiłyście ze dobrze ze ostatnio byłam w sklepie i zamrażalkę lodami doładowałam bo gdzie ja bym teraz lody znalazła? :-)
A juz mi się cos przytyło, spodnie robia sie ciasne.
I ja nie wiem co bedzie w dalszych miesiącach ciąży jak dzisiaj sie narobilam i tak mnie teraz plecy bolą ze masakra jakas.

Miki - bardzo ładny wynik chłopaki maja, 3 kg to dużo jak na bliźniaki. super. Pisz co jadłaś to zacznę w siebie wmuszać żeby moje duże rosły.

Pikka - no musisz uważać na siebie żebyś się nie wywracała. Gdybyś nie była w ciąży to by się mówiło ze niezdara z ciebie ale teraz masz pelne prawo zwalac na zmieniony środek ciezkosci :-)

Dziewczyny wczoraj miałam dla Was mega posta i niestety przerwało mi neta:wściekła/y:Zapomniałam co miałam napisać do części z Was:confused:

mati Ty już 29 tydzień życzę Ci żebyś chociaż wytrwała do 35 bo dzieciaczki ładnie przybierają na wadze a po 30 tc to już w ogóle będą rosły:tak:

miki super waga synków;-)Ty juz na wylocie a potem to chyba ja w kolejce:szok:

Tolive piękne te Twoje dziewczynki,napatrzeć sie nie można:-D Takie słodziaki wprost do schrupania:tak:

niuleczko pytałaś dlaczego u mnie cc skoro oba dzidzie główkowo ułożone.A więc u mnie sprawa wygląda tak że z córką też miałam cc,w dodatku pionowe:szok: ta blizna strasznie mi się rozeszła na jakieś dobre 5cm,i zrobiła się ciemno brązowa,wygląda okropnie:eek:Na początku jak nie wiedzieliśmy o naszym podwójnym szczęściu lekarz dawał zielone światło w strone sn a tak niestety.A ja strasznie się boję bo poprzednią cc źle przechodziłam:-(

wiolu z ta wysypką to lekarze zapomnieli mnie umówić na konsultację dermatologiczną jak leżałam w szpitalu,potem był weekend-dermatologa nie było a w poniedziałek mialam wypis:sorry2:

Wczoraj rano obudziłam się z takim świądem skóry,że myślałam że sie zadrapię:szok: a naczytałam się w necie że to może być cholestaza ciążowa i może zagrażać dzieciom,więc niewiele myśląc po konsultacji tel.z moim ginem postanowiliśmy udać się do poradni dermatologicznej(zazwyczaj na wizytę czeka się 2tyg) Pani doktor przyjęła mnie bez kolejki,obejrzała moją skórę i mówi że nie widzi wysypki i to może rzeczywiście od wątroby,wypisała skierowanie na badania-próby wątrobowe,i znów pobieranie krwi:eek:Mąż odebrał wyniki i podyktował lekarzowi przez tel.na co mój gin że wyniki są super i to nie cholestaza.Więc co do cholery?Kazał pić wapno 2xdziennie bo to prawdopodobnie uczulenie na coś. Dziś na palcach u dłoni zaobserwowałam maleńkie wodniste krostki.Dermatolog mówiła że mam sie pokazać gdyby coś się pojawiło na skórze.

Co poza tym zauważyłam że bardzo obniżył mi się brzusio:szok:Jak siedzę to strasznie mi przeszkadza,leży mi na nogach.

Aime czekamy z niecierpliwością na informacje od Ciebie i zdjęcia kruszynek;-)

dorocik pewnie już rozpakowana więc też czekamy na relacje z porodu i zdjęcia:tak:

Agucha co sie dzieje u Ciebie bo bardzo dawno nie pisałaś:confused:Mam nadzieję że wszystko wporządku:tak:

reklama
dzidka gratuluje przejścia badania na glukozę:tak:Ja piłam w 27 tc i końcówka do wypicia była okropna:szok:

Pikka uważaj na siebie,nie ma co szarżować:tak:Po swoich przejściach w tej ciąży to swój brzuszek uważam za takie jajo-obchodzę się z nim bardzo delikatnie jakby miało się zaraz stłuc :eek: W końcu zamiast Pikka będziemy na Ciebie mówić Piłka hihi

Lilly jakie samopoczucie dzisiaj?Maż wszystko poskręcał?

Do góry