reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Lilly- dziękuje Ci bardzo za odpowiedz pare dni temu odnośnie różnicy w rozmiarze bliźniaków . Najważniejsze , ze ta różnica jest od początku ale rosną prawidłowo oba.
Teraz wyczytałam , ze bierzesz zastrzyki clexane . Ja tez brałam do 10tc po czym lekarz kazał mi je odstawić . Brałam z powodu tego , ze 2 lata temu poronilam a potem wyszło mi w jakis badaniach genetycznych , ze jestem obciążona genetycznie na jakieś zakrzepice , udary itd wiec brałam je tak w razie czego. Jednak ja mieszkam w UK i jak poszłam w 12 tc na pierwsze badania to wyszedł mi niedobór białka s co grozi niby tez zatorami i poronieniem. Wizytę u specjalisty mam dopiero za tydzień. Moj gin z Polski powiedział , ze powinnam brać do końca ciąży znowu clexane a podejrzewam ze lekarze tutaj to zbagatelizuja. Powiedz mi czy ty cały czas je bierzesz, czy mialas jakieś przerwy? No i najważniejsze czy klujesz sie w brzuch cały czas :szok: BO jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić żeby w taki juz duzy brzuch wbijac igle czy można w inne miejsce?

Ja ogólnie czuje sie dobrze. Miałam niedobór progesteronu i brałam pełno tabletek ale juz powoli odstawiam. A wy kiedy odstawilyscie progesteron?
Czy Wam lekarze powiedzieli , żeby nie pracować w ciąży blizniaczej? Bo ja ciagle chodzę na 4 godz i zastanawiam sie czy nie szkodze w jakis sposób sobie i dxieciaczkom?
A tak wogole to Moj brat ma cukrzycę od 10 lat i wiem co to za ból :(( straszne tak kluc sie badać cukier i jeszcze do tego on musi insuline wstrzykiwac kilka razy dziennie. Mam nadzieje , ze ja nie będę mieć cukrzycy ciazowej...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczynki.
Juz jakiś czas was podczytuje ale dopiero dzisiaj zdecydowałam się odezwać. Widze ze większość z was już w ciąży zaawansowanej. Fajnie, tez bym chciała. Ja nadal jestem na etapie byle szybko do II trymestru. Dzisiaj mi się zaczął 9 tydzień. Ogólnie nie jest źle ale meczą mnie mdłości okrutne, mam lekkie bóle brzucha jak na okres, zaczynam być ciągle głodna i od kilku dni mam humor typu bez młotka nie podchodź.
Pozdrawiam serdecznie mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do swojego grona.
Witaj Lola216 my to juz sie chyba znamy :-)

Witam dwie nowe mamuśki:-)

mati świetnie że maluszki tyle podrosły i tak jak piszą dziewczyny po 30tc będą rosnąć jeszcze bardziej,a i óżnicy praktycznie nie ma idą łęb w łeb:tak:Ta jedna dzidzia strasznie uparta jak moja córcia też nigdy nie chce sie pokazać,dobrze chociaż że ukazała swą płeć a buźki to jeszcze nie widziałam na żadnym usg:-D

Lilly dobre wieści po wizycie:tak:Czeka cię ciężka praca z tym praniem i prasowaniem,poproś kogoś o pomoc.Ja już na szczęście od dawna mam wszystko wyprane i poprasowane i zapakowane w komodzie,a to zasługa mojej mamy i teściowej.Mój mąz ma dziś montować kinkiet nad łóżeczkami.

dzidka co do huśtawki nastrojów to u mnie też nie zaciekawie,lubię sobie ostatnio poryczeć,taki urok bycia w ciąży niestety:tak:

I ja też niestety mam nietolerancje glukozy,jestem na dietce,oczywiście czasem zjem coś zakazanego ale bardzo rzadko. Moje maluchy od paru dni sadzą mi takie kopy że boli jak cholercia:eek:O dziwo w nocy są grzeczne ale w dzień mają swoje ulubione pory do wściekania.

Miłego dzionka Wam życzę:-)

Lola ja dostałam clexane z powodu złych wyników d-dimery,jestem w grupie ryzyka zawału i zakrzepicy.Biorę je od niedawna,póki co zrobiłam sobie 10 zastrzyków,ale wczoraj wykupiłam kolejne recepty i raczej już do końca będę je brała.Ja w ogóle w brzuch sobie nie robie bo mam za duży i napięty i nie da rady złapać fałdy tłuszczu:tak:robię przeważnie w udo.

Anuśka masz rację,chyba nie dam rady sama z tym praniem i prasowaniem,zwłaszcza,że ostatnio znów mam te cholerne skurcze.No może mąż mi zdąży pomóc zanim wyjedzie w delegacje (teraz robi mały remoncik w domku) a jeśli nie zdąży to jakoś na raty będę to robiła.Anuśka już coraz bliżej finiszu :-)

Mati jak tam samopoczucie?

Miłego dnia Wam życzę

Oj Lilly żebyś wiedziała że już coraz bliżej tej magicznej chwili a ja co chwile sie czymś denerwuje.Znów mam problemy z zusem czekałam na wpłatę pieniędzy na konto i chcialam kupić ostatnie rzeczy tzn.foteliki i wózek,okazało się że są jakieś nieprawidłowości i mąż wczoraj pisał sprostowania a pieniądze może wpłyną za 12 dni:szok: a ja może już urodze do tego czasu.Szkoda słów po prostu!Mamy jeszcze znajomą która pracuje w zusie i poprosimy zeby coś zadziałała,pospieszyła całą sprawe.Wczoraj to aż się popłakałam:wściekła/y: Lilly ty nadal jedziesz na fenku?

czesc dziewczynki\
samopoczucie u mnie narazie ok
cukier naczczo mialam 95 zobaczymy po sniadaniu
dzis babcia ma przywiesc mi truskawki to troche podjem sobie
ciagnie mnie do słodkiego jak cholera
milego dzionka

ja juz nosidełka kupilam firmy recaro uzywane ale na szczescie udalo mi sie i znalazlam 2 takie same
jeszcze problem z wózkiem bo nadal niewiem jaki

mati to wynik cukru dobry;-) Co do nosidełek to będę miała w komplecie z wózkiem,martwie sie tymi fotelikami-najwyżej jak wcześniej urodzę to po prostu w rożku i cienkim kocyku i do samochodu,do domu ze szpitala mamy jakieś 12km.Choć nadal mam nadzieję że się wyrobię.Mati narobiłaś mi smaka na te truskawki:-)

no ja wlasnie pisze o tych fotelikach co do przewozenia sa potrzebne ze juz kupilam:-):-)
Anuska zjadlam sniadanie ale glodna jestem jak cholera co te moje dzieci o mnie pomyslą? ze je głodze

reklama
Do góry