reklama
Mati fajnie że masz coraz lepsze wieści
Dziewczyny torby spakowane jeszcze pare rzeczy trzeba kupić z kosmetyków dla mnie i mam już wsystko a terz marzy mi się troszke snu i miła kąpiel chyba pójde to zrobić bo później już tak nie będzie jak bobski będąna świecie
:-)
Dziewczyny torby spakowane jeszcze pare rzeczy trzeba kupić z kosmetyków dla mnie i mam już wsystko a terz marzy mi się troszke snu i miła kąpiel chyba pójde to zrobić bo później już tak nie będzie jak bobski będąna świecie
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
pikka
Fanka BB :)
Witam wszystkie mamy :-) Mam nadzieję że i mnie przyjmiecie i posłuchacie czasem o moich bolączkach dużego brzucha
Ja zaczynam 27 tc z chłopcem i dziewczynką w środku. Oprócz tego 3 latek na stanie płci męskiej
Jak na ciążę bliźniaczą przystało
nie obywa się bez atrakcji skurczowych i innych dolegliwości ciążowych...
Zerknijcie może na ten wózek, bardzo podobny do Tako tylko węższy, bo ma 82 cm. wózek biźniaczy Freestyle Twins + Gratisy (2323808162) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i foteliki wpiąć można, choć akurat na tej aukcji sprzedają bez ...
Zerknijcie może na ten wózek, bardzo podobny do Tako tylko węższy, bo ma 82 cm. wózek biźniaczy Freestyle Twins + Gratisy (2323808162) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i foteliki wpiąć można, choć akurat na tej aukcji sprzedają bez ...
ankos86
cześć dziewczynki!
witam nową mamę
byłam dziś u diabetologa i dostałam piękny glukometr ;-) w prezencie.mam nadzieję że po porodzie rozstanę się z nim na zawsze.
lilly gratuluje udanej wizyty.ja badam cukier 1h po posiłku. po obiedzie wskazywało mi 95. jakie ty masz wyniki. bo chciałabym jakiś odnośnik mieć od bardziej doświadczonej osoby.
lekarka podała mi że na czczo powinnam mieć 70-90 a 1h po posiłku do 120. jakie ty masz normy podane?
mati ładna waga dzieciaczków! zgadzam się ze słowami lilly że nie warto jeść za 3 to często nawet szkodzi tym bardziej że masz teraz też mierzony cukier to będziesz musiała pewnie diete zachować.
anuśka dobrze że jesteś z powrotem w domku.oby jak najdłużej,
ja jeszcze czekam z praniem ciuszków aż zrobimy remont. mąż złamał rękę i jest na zwolnieniu więc próbuje jakoś wykorzystać wolny czas i robimy sobie pokoik, (trochę to potrwa bo z jedną sprawną ręką) ;-) potem zakup mebli i dopiero mogę się brać za pranie i prasowanie.
witam nową mamę
byłam dziś u diabetologa i dostałam piękny glukometr ;-) w prezencie.mam nadzieję że po porodzie rozstanę się z nim na zawsze.
lilly gratuluje udanej wizyty.ja badam cukier 1h po posiłku. po obiedzie wskazywało mi 95. jakie ty masz wyniki. bo chciałabym jakiś odnośnik mieć od bardziej doświadczonej osoby.
lekarka podała mi że na czczo powinnam mieć 70-90 a 1h po posiłku do 120. jakie ty masz normy podane?
mati ładna waga dzieciaczków! zgadzam się ze słowami lilly że nie warto jeść za 3 to często nawet szkodzi tym bardziej że masz teraz też mierzony cukier to będziesz musiała pewnie diete zachować.
anuśka dobrze że jesteś z powrotem w domku.oby jak najdłużej,
ja jeszcze czekam z praniem ciuszków aż zrobimy remont. mąż złamał rękę i jest na zwolnieniu więc próbuje jakoś wykorzystać wolny czas i robimy sobie pokoik, (trochę to potrwa bo z jedną sprawną ręką) ;-) potem zakup mebli i dopiero mogę się brać za pranie i prasowanie.
Ostatnia edycja:
MATI-wybralam ten TAKO JUMPER DUO-wiem,ze jest szeroki ale mi to nie przeszkadza,bo w moim miasteczku i tak nigdzie do sklepu z wozkiem nie wjade.zamowilam kolor bezowy.jak mi przyjdzie to sie pochwale co i jak.
witamy nowa mamuske:-)
witamy nowa mamuske:-)
wiolka wlasnie ja sie nad tym wózkiem zastanawiam i na x landerem
kurcze mam na oku ten tako jumper duo uzywany w super stanie z nosidełkami za swietna cene ale jak tu kurcze przejsc przez dzrzwi
apropo kolejna zla wiadomosc od dzis jestem na diecie bo cukier za wysoki
lilly moze napisz co wolno jesc :-(
kurcze mam na oku ten tako jumper duo uzywany w super stanie z nosidełkami za swietna cene ale jak tu kurcze przejsc przez dzrzwi
apropo kolejna zla wiadomosc od dzis jestem na diecie bo cukier za wysoki
lilly moze napisz co wolno jesc :-(
ankos86
mati witaj wśród ciążowych cukrzyków - mnie też to złapało.
ale tak szczerze mówiąc dieta nie jest taka zła. tylko trochę szkoda mi tych słodkości i lodów którymi zawsze się zajadałam. jeszcze w niedz byłam na komuni chrześnika i nawet torta nie mogłam zjeść a tyle pyszności tam jeszcze było...
już się troszkę z tym oswajam :-)
lekarka pocieszyła mnie że dzięki diecie nie powinnam mieć problemów z puchnącymi kończynami pod koniec ciąży i że taka dieta jest przede wszystkim zdrowa dla kobiet w ciąży.
jeśli ci to pomoże to opiszę ci jakie ja mam zalecenia.
a więc mam jeść 5-6 posiłków dziennie. z przerwami nie dłuższymi niż 3 godz.
-1 śniadanie (bez żadnego nabiału)
-2 śniadanie
-obiad (najlepiej ryby, drób -bez panierki)
-podwieczorek
-kolacja
(ewentualnie 2 kolacja)
w ciągu dnia mam zjeść od 6-8 kromek chleba (absolutny zakaz chleba pszennego)
te dawki chleba można zamieniać na coś innego
i tak 1 kromka chleba razowego=2 kromki pieczywa wasa= 1,5 krążka ryżowego = 2 łyżki gotowanego makaronu= 2 łyżki musli
warzywa można wszystkie i są jak najbardziej wskazane. namawiała mnie żeby kanapki które jem były jak najbardziej "kolorowe"
owoce jednak są ograniczone
w ciągu dnia mogę zjeść:
1-2 jabłka
lub
1-2 kiwi
lub
2-3 mandarynki
lub
1/2 banana
lub
1/2 grejpfruta
lub
1/2 pomarańczy
pić mogę w ciągu dnia tylko wodę (ewentualnie z wyciśniętym sokiem z cytryny) lub herbatę
słodzić można tylko 1 łyżeczkę cukru w ciągu dnia bez żadnych słodzików
no i oczywiście mierzenie na czczo cukru i moczu (takie specjalne paski są) i cukier 1 godz po każdym posiłku
normy jakie mi podali na czczo to 70-90 a godz po posiłku - do 120.
ale tak szczerze mówiąc dieta nie jest taka zła. tylko trochę szkoda mi tych słodkości i lodów którymi zawsze się zajadałam. jeszcze w niedz byłam na komuni chrześnika i nawet torta nie mogłam zjeść a tyle pyszności tam jeszcze było...
już się troszkę z tym oswajam :-)
lekarka pocieszyła mnie że dzięki diecie nie powinnam mieć problemów z puchnącymi kończynami pod koniec ciąży i że taka dieta jest przede wszystkim zdrowa dla kobiet w ciąży.
jeśli ci to pomoże to opiszę ci jakie ja mam zalecenia.
a więc mam jeść 5-6 posiłków dziennie. z przerwami nie dłuższymi niż 3 godz.
-1 śniadanie (bez żadnego nabiału)
-2 śniadanie
-obiad (najlepiej ryby, drób -bez panierki)
-podwieczorek
-kolacja
(ewentualnie 2 kolacja)
w ciągu dnia mam zjeść od 6-8 kromek chleba (absolutny zakaz chleba pszennego)
te dawki chleba można zamieniać na coś innego
i tak 1 kromka chleba razowego=2 kromki pieczywa wasa= 1,5 krążka ryżowego = 2 łyżki gotowanego makaronu= 2 łyżki musli
warzywa można wszystkie i są jak najbardziej wskazane. namawiała mnie żeby kanapki które jem były jak najbardziej "kolorowe"
owoce jednak są ograniczone
w ciągu dnia mogę zjeść:
1-2 jabłka
lub
1-2 kiwi
lub
2-3 mandarynki
lub
1/2 banana
lub
1/2 grejpfruta
lub
1/2 pomarańczy
pić mogę w ciągu dnia tylko wodę (ewentualnie z wyciśniętym sokiem z cytryny) lub herbatę
słodzić można tylko 1 łyżeczkę cukru w ciągu dnia bez żadnych słodzików
no i oczywiście mierzenie na czczo cukru i moczu (takie specjalne paski są) i cukier 1 godz po każdym posiłku
normy jakie mi podali na czczo to 70-90 a godz po posiłku - do 120.
dzidka24
Zaangażowana w BB
Witam dziewczynki ja dziś poraz pierwszy miałam taki okropny stan, że od rana chodziłam zła a potem to już zdołowana mąż wrócił z pracy i sie mnie pyta co mi jest a ja w bek i bez powodu sobie poryczałam a on bidny łaził koło mnie i sie martwił a ja sama nie wiedziałam o co chodzi. Czułam sie taka jakaś zdołowana i nagle minęło mi jak ręką odjął
ja sie w życiu nie spodziewałam że takie rzeczy sie zdarzają w ciąży![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
reklama
Podziel się: