reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

No to super Mati,że jesteś zadowolona po usg.Dzieciaczki przybrały na wadze tak jak sobie myślałam:-) od 30go tyg będą więcej przybierały także zaciskaj nóżki kochana bo to stanowczo za wcześnie,żeby przyszły na świat.Nie martw się jeszcze mogą się wiele razy przekręcić.Super,że wszystko u nich ok:-)

reklama
lilly juz sie objadam ile moge zeby rosly jak najwiecej ale czy to cos da?:-):-)
a twoje gwiazdy ile wazyly w tym tyg ciazy?

Mati - najwazniejsze, ze sa rowne czyli żadne sobie nie podkrada i teraz na pewno beda szły tez równo bo dysproporcje sa niebezpieczne wczesniej i trzeba obserwować czy sie nie pogłebiają. A Milenka znów nózki zacisnęła, że piszesz, że może Mateuszek z niej będzie? Też widziałam ziewanie - extra widok nie? Najważniejsze, że Jesteś już spokojniejsza:-)

Lilly - a ma kto ci pomóc wtym praniu i prasowaniu bo to wbrew pozorom ciężka praca jest, szczególnie dla Ciebie teraz, lepiej zorganizuj kogoś do pomocy, a jesli nie masz to przynajmniej popierz tylko najmniejszy rozmiar i uprasuj kilka kompletów - reszte dokonczysz po rozwiązaniu:-)

trzymajcie się dziewczyny - na pewno damy radę !!!!
a ja jeszcze dzis złózka nie wyszlam hahahah, osttanie chwile błogiego lenistwa...:-D

Mati to nie ma znaczenia czy będziesz jadła dużo czy normalnie :-) dzieciaczki i tak pobierają sobie tyle ile im potrzeba:tak:Moje panny ok 29tyg ważyły według usg 1100 i 1400.A po 30tyg kochana to będą jeszcze więcej przybierały na wadze,bo wtedy najbardziej obrastają w tłuszczyk:-)

Niuleczka no jest jeszcze mój mąż,za kilka dni wyjeżdża w delegacje,ale i tak z praniem muszę się kilka dni wstrzymać aż on dokończy remoncik.Myślę,że trochę wypiorę i wyprasuję,a jak zdążę to na dwie tury,a jeśli nie to tak jak piszesz po rozwiązaniu.

no uparte te dziecko zaslonilo sie i koniec
no trudno ale dla mnie to juz nie ma znaczenia co by nie bylo to bedzie dobrze ,oby za szybko nie chcialy wyjsc z brzuszka :-):-)
mysle ze waga i tak nie jest taka niska przez 3 tyg przybraly po ponad 300 gr

Waga Mati jest ok,przybrały w normie,ani za dużo ani za mało,ale jak zaciśniesz nóżki to wkrótce będą jeszcze bardziej przybierały.Także trzymaj na razie do 34 a potem do 36 tygodnia :-) ja trzymam za to kciuki.

Mati, te twoje maluchy ida leb w leb wagowo!
ja wybralam sie na zakupy jedzeniowe, ale nie mam sil wtachac tego do domu wiec wszystko czeka na meza w aucie.

NO MoWILAM-zaczely sie dobre wiesci.MATI-super,ze dzieciaczki tak ladnie rosna.za tydzien ja sie dowiem ile moje przybraly od ostatniego razu.
NIULECZKA-to cie lenistwo ogarnelo ale jak mozes to leniu****-chociaz ja licze na to,ze moje dzieci beda spokojne-po mamusi:-)
LILLY- z tym praniem to faktycznie sie schodzi.ja popralam troche i akurat sie pogoda popsula,wiec teraz musze czekac na upaly,bo nic nie schnie.upralam te rzeczy w normalnym proszku a jeszcze poprawie w takim dla dzieci.a co mowic o prasowaniu!szok!lepiej poczekaj az ktos ci pomoze albo tak jak mowicie tylko to co do szpitala.w tym tygodniu ma mi przyjsc wozek-ciekawa jestem.

reklama
dziewczyny-moze ktoras wie co to moze byc-zrobilo mi sie takie wybulenie na pipce po lewej stronie blizej pachwiny.caly czas mnie to boli,bo bielizna mi obciera.myslalam,ze to jakas ropna krosta w upaly ale to jakas zylka-tak ok.1 cm.nie wiem moze to przepuklina???za tydzien sie zapytam gina ale to cholerstwo mi dokucza.

Do góry