reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

No to super Mati,że jesteś zadowolona po usg.Dzieciaczki przybrały na wadze tak jak sobie myślałam:-) od 30go tyg będą więcej przybierały także zaciskaj nóżki kochana bo to stanowczo za wcześnie,żeby przyszły na świat.Nie martw się jeszcze mogą się wiele razy przekręcić.Super,że wszystko u nich ok:-)

reklama
lilly juz sie objadam ile moge zeby rosly jak najwiecej ale czy to cos da?:-):-)
a twoje gwiazdy ile wazyly w tym tyg ciazy?

Mati - najwazniejsze, ze sa rowne czyli żadne sobie nie podkrada i teraz na pewno beda szły tez równo bo dysproporcje sa niebezpieczne wczesniej i trzeba obserwować czy sie nie pogłebiają. A Milenka znów nózki zacisnęła, że piszesz, że może Mateuszek z niej będzie? Też widziałam ziewanie - extra widok nie? Najważniejsze, że Jesteś już spokojniejsza:-)

Lilly - a ma kto ci pomóc wtym praniu i prasowaniu bo to wbrew pozorom ciężka praca jest, szczególnie dla Ciebie teraz, lepiej zorganizuj kogoś do pomocy, a jesli nie masz to przynajmniej popierz tylko najmniejszy rozmiar i uprasuj kilka kompletów - reszte dokonczysz po rozwiązaniu:-)

trzymajcie się dziewczyny - na pewno damy radę !!!!
a ja jeszcze dzis złózka nie wyszlam hahahah, osttanie chwile błogiego lenistwa...:-D

Mati to nie ma znaczenia czy będziesz jadła dużo czy normalnie :-) dzieciaczki i tak pobierają sobie tyle ile im potrzeba:tak:Moje panny ok 29tyg ważyły według usg 1100 i 1400.A po 30tyg kochana to będą jeszcze więcej przybierały na wadze,bo wtedy najbardziej obrastają w tłuszczyk:-)

Niuleczka no jest jeszcze mój mąż,za kilka dni wyjeżdża w delegacje,ale i tak z praniem muszę się kilka dni wstrzymać aż on dokończy remoncik.Myślę,że trochę wypiorę i wyprasuję,a jak zdążę to na dwie tury,a jeśli nie to tak jak piszesz po rozwiązaniu.

no uparte te dziecko zaslonilo sie i koniec
no trudno ale dla mnie to juz nie ma znaczenia co by nie bylo to bedzie dobrze ,oby za szybko nie chcialy wyjsc z brzuszka :-):-)
mysle ze waga i tak nie jest taka niska przez 3 tyg przybraly po ponad 300 gr

Waga Mati jest ok,przybrały w normie,ani za dużo ani za mało,ale jak zaciśniesz nóżki to wkrótce będą jeszcze bardziej przybierały.Także trzymaj na razie do 34 a potem do 36 tygodnia :-) ja trzymam za to kciuki.

Mati, te twoje maluchy ida leb w leb wagowo!
ja wybralam sie na zakupy jedzeniowe, ale nie mam sil wtachac tego do domu wiec wszystko czeka na meza w aucie.

NO MoWILAM-zaczely sie dobre wiesci.MATI-super,ze dzieciaczki tak ladnie rosna.za tydzien ja sie dowiem ile moje przybraly od ostatniego razu.
NIULECZKA-to cie lenistwo ogarnelo ale jak mozes to leniu****-chociaz ja licze na to,ze moje dzieci beda spokojne-po mamusi:-)
LILLY- z tym praniem to faktycznie sie schodzi.ja popralam troche i akurat sie pogoda popsula,wiec teraz musze czekac na upaly,bo nic nie schnie.upralam te rzeczy w normalnym proszku a jeszcze poprawie w takim dla dzieci.a co mowic o prasowaniu!szok!lepiej poczekaj az ktos ci pomoze albo tak jak mowicie tylko to co do szpitala.w tym tygodniu ma mi przyjsc wozek-ciekawa jestem.

reklama
dziewczyny-moze ktoras wie co to moze byc-zrobilo mi sie takie wybulenie na pipce po lewej stronie blizej pachwiny.caly czas mnie to boli,bo bielizna mi obciera.myslalam,ze to jakas ropna krosta w upaly ale to jakas zylka-tak ok.1 cm.nie wiem moze to przepuklina???za tydzien sie zapytam gina ale to cholerstwo mi dokucza.

Do góry