reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

ankos - co do pepco to masz rację, jakościa nie grzeszą. Napisałam o tej promocji na ręczniki bo któras z dziewczyn wczesniej oytała. Ja kupowalam w pepco jakis czas temu, nie wiem czy te same ale byly calkiem calkiem, może teraz sa inne.
A z promocji to mogę Wam polecic bo dzis kupowałam w rossmanie pampersy new born 43szt. za 23,99 i mega paczkę pampers 2 (3-6kg) 108 szt.za 52,99 - to sa super ceny więc możecie sie wybrać.
Byłam dzis na wizycie niby wszystko ok, szyjka ma niby 4 cm:szok: i zamknięta, choc mi sie brzuch coraz bardziej spina i oddycha mi sie kiepsko ale to chyba z racji zaawansowania ciąży. Gin powiedział, ze jak będzie trzymac tak jak teraz to mamy szanse dobic do 3kg na lebka, a rozwiązanie 38-39tc :szok:....przerazilo mnie to, bo chyba musiałabym pożyczyc od kogos pół brzucha bo w moim to chyba się juz nic nie zmieści. Oczywiście bardzo sie cieszę ale chcialabym zeby moje bąbelki tak w 37tc się juz wykluły:-)

Buziaki dla Was

reklama
niuleczka ceny pampersów rzeczywiście dobre! wprawdzie zostało mi jeszcze dużo czasu na takie zakupy ale się wybiorę i kupię bo to "jeść nie woła" a i tak będą potrzebne.
Tossa piękne czapeczki i dzieciaczki też słodziutkie.

dorocik mylę że twoje dzieciaki w końcu zrozumiały że noc jest po to żeby spać i po prostu grzecznie śpią;-) i tak im to zostanie. A jak już się urodzą też będą grzeczne w nocy :-) to powinno Cię uspokoić ;-) wierze że tak będzie ;-):-)

coś lilly się nie odzywa i zaczyna mnie to martwić bo ona to chyba najbardziej aktywna na tym forum była a teraz nic... hmm...

ankos - oby tak własnie było jak piszesz :-) i sie trzymało po urodzeniu :-)
niuleczka - nieźle sie trzymasz a szyja jak u żyrafy :-) niech siedzą jak najdłużej, zdolności kobiecego brzucha są nie do opisania - macica powiększa sie nawet 1000krotnie!!! A pampersy to chyba jedne z ostatnich rzeczy w=których mi brak...to się do rossmana chetnie wybiorę. Newborny to są te poniżej 2 kg?

Mam nadzieję, ze dziewczyny dzis takie ciche bo sie pakują, uzupełniają wyprawki, zajęte są i wieczorem zdadzą relacje...i wszystko jest dobrze :-)

1.jpg
A oto moje maluszki z lewej Kornel z prawej Marcel-jest miedzy nimi pewna roznica wagowa niby nieduza ale jednak lekarz ocenil jakby dzielil ich tydzien stad troszke roznie wygladaja rokowania sa ze beda bardzo podobni lub identyczni choc ja bym wolala zeby byli troszke rozni chociaz;)
Niestety na spacer wyjde z nimi dopiero za 4 tygodnie:( eh jeden cos piszczy ide przytulic:D

dorocik - sama jestem w szoku bo sądziłam, ze sie cos pokielbasiło już, ze te moje spinania o tym świdcza a tu taka suprajs:-) Macica może i się powiększa ale ja chciałabym zeby wróciła do swoich rozmiarów pięści:-) jak mlodzież wybędzie.

Pampers new born maja napisane 2-5 kg, a te nr 2 od 3-6 kg. Moja znajoma urodziła synka 3600, 58cm i jeszcze teraz 3 tyg po porodzie uzywa tych 1 new born.

Trzymaj sie wersji, ze dzieciatka wiedza kiedy noc żeby mamy nie budzić, miejmy nadzieję, ze nie zapomną po urodzeniu tej wiedzy:-)

Fakt Mati i Lilly były najbardziej aktywne - pusto bez nich, miejmy nadzieje, ze to tylko na chwilę.
Tolives- a jak u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Agata - prześliczni są !!:-) Ja też będę miec dwoch chlopakow, u mnie dwujajowce więc powinni byc inni i ja tez na to liczę. U Ciebie to wszystko takim expressem poszło, urodziłas raz, dwa, dzieci zaraz do domku razem z Tobą - idealnie wręcz:-)

Agata 777 - co u Marcelinki i Jasia??

agata chłopcy są śliczni:-) rzeczywiście bardzo podobni do siebie:-) a ze spacerem lepiej poczekać byle nie złapały żadnej infekcji bo teraz mnóstwo tych wirusów. pieprzone przesilenie wiosenne nam to zafundowało.

jest tu ktoś?
mój tata zadał mi dziś cios poniżej pasa.....
stwierdził że to że mam duży brzuch to normalne "ale żeby na twarzy tak przybrać - przecież ty masz już dwa podbródki", a najgorsze że on ma rację - naprawdę ostatnio na twarzy "spuchłam" i wisi mi takie coś pod brodą. :szok:

reklama
oj ankos - biedna! i to tak od najbliższych!!! tata-dyplomata :-) Nie martw sie, mnie pociesza to co Agata pisze! też strasznie spuchłam, swoich kostek nie widziałam już nie pamiętam kiedy! mam nadzieję, ze tak samo jak u Agaty wszystko szybko zejdzie :-) samo :-)

Agata - chłopaki świetni... i słodcy :-)

Do góry