reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

LILLY-witaj kochana.lezysz w domku?dobrze,ze u MATI sie poprawilo.trzymajcie sie.ja mam wizyte za tydzien i mam nadzieje,ze wszystko dobrze. coraz wiekszego mam stracha po tych waszych perypetiach zdrowotnych.

reklama
cześć dziewczyny!
lilly- dobrze że się odezwałaś bo my tu już byłyśmy wystraszone co się z tobą dzieje. oj my panikary ;-)Ale ciesze się że jest w porządku. Uśmiechnij się! Wszystko na pewno będzie dobrze!
mati- dzieciaczki ładnie przybierają na wadzę. jesteś pod dobrą opieką więc pozostaje mi życzyć Ci zdrowia i wytrwałości w tym leżeniu!
wiolka - coś jest w tym nakręcaniu się po czytaniu takich niemiłych wiadomości. ja to chyba już za bardzo wczuwam się w to forum i jak którejś coś dolega to zaczynam się zastanawiać czy moje jakieś pobolewanie to to samo. Ostatnio zaczyna mi często twardnieć brzuch więc praktycznie ciągle leżę bo się boję że trafie do szpitala a tego nie chcę.We wtorek jestem umówiona z moją ginką na usg na którym zrobi mi dokładny przegląd maluszków-narządy wewn itp bo wszystkie moje usg to takie raczej szybkie były a ja chcę mieć pewność że wszystko ok jest. o i muszę iść na tą paskudną krzywą cukrową. bleee

Witam;-)
Ja wczoraj znów nie maiłam neta:-(

dzidka ja jestem z okolic Kilec i byłam w tej hurtowni,jeżeli robi się zakupy w hurcie-na zaopatrzenie sklepu-i masz swoją działalność to jest tanio ale dla indywidualnych klientów ceny są dość duże i w sumie nic nie kupiłam z tej hurtowni.

Agata super przystojniaki te Twoje chłopaki:-D Przesłodcy!Masz rację lepiej odłożyć spacerki na potem,bo pogoda jednak zdradliwa jest u mnie od paru dni szaro-buro:sorry2:

ankoś nie potrzebnie Twój tata zrobił Ci przykrość.Nie martw się,zobaczysz że po porodzie zrzucisz wagę i ten dodatkowy podbródek też znikinie;-)Głowa do góry!

Lilly ja też ostatnio psychicznie nie daje rady,nie wiem czy to stres przed...nie ma dnia żebym nie ryczała ostatnio...Czekam na pieniążki z Zus-u i doczekać się nie mogę,chcę wreszcie dokupić resztę wyprawki a tu d...a!

Mati jesteśmy z Tobą!Super waga maluszków!

anuśka to mnie zmartwiłaś. Myślałam, że noże tam być opłacalnie na allegro znalazłam przez nich wystawione towary i wydały mi sie ciekawe niektóre ceny ale właśnie ciekawe czy to tylko ceny na potrzeby allegro. W moim wypadku była by to spora wycieczka bo mam ok 100km do Kielc ale jeśli zakupy miały by być opłacalne to byśmy sie z mężem wybrali, przy okazji odwiedziło by się znajomych.

Tak Wiolka leżę w domku,i mam nadzieję,że nie trafię już do szpitala aż do porodu.Mam nadzieję,że choć ta szyjka już bardzo krótka to dam radę ze 2 miesiące jeszcze.Ja tez mam wizyte za tydzień u mojej ginki.Nie martw sie tak bo jak widać każda z nas różnie może przechodzić taką ciążę.Mi lekarz powiedział,że taka ciążą ogólnie jest obciążeniem dla organizmu.Ja ogólnie widzę,że w miarę upływu kolejnych tygodni,coraz więcej mam dolegliwości.Teraz jeszcze doszło ryzyko zakrzepicy żylnej i ta cukrzyca nieszczęsna.No ale trzeba to jakoś przetrwać :tak:

Ankos staram sie mysleć pozytywnie,ale czasami dopadają mnie jakieś doły w ostatnim czasie.
Zaraz napiszę do Mati co tam u niej.

Anuśka już na szczęście bliżej jak dalej do rozwiązania :tak:Co do wyprawki to u mnie też cinko z kasą i na raz na pewno wszystkiego nie kupię.A jeszcze sporo zostało do kupienia.A jak tam u Ciebie,dużo już masz?

Lilly tak to mam sporo rzeczy,ubranek mam cała komodę jedynie brakuje ubranek na wypis,muszę dokupić butelki,smoczki uspokajające,pościel,kinkiet do pokoju,lampkę,pampersy,kosmetyki,majtki poporodwe i jakieś środki higieniczne dla siebie,foteliki,wózek-dwa ostatnie miałam zakupić w maju a resztę teraz bo z każdym dniem coraz bliżej...także jak widzisz jeszcze trochę mi brakuje i się martwię:szok:

No u mnie tez sporo do kupienia.Wczoraj u jednego sprzedawcy na allegro zamówiłam pieluchy tetra i flanela,majty poporodowe,wkłady,podkłady do szpitala,a teraz mam w planie kupić pościel i znalazłam za dobrą cenę tylko zastanawiam sie nad jakością.7 elementów za 95zł.Na razie kupię 2 komplety,potem dokupię jeszcze 2.Jeszcze łóżeczka,komoda,wanienka itd ufff...skąd tej kasy brać.

lilly a u jakiego sprzedawcy to zamówiłaś? bo ja też jestem na tym samym etapie i narazie rozpisywałam sobie ceny. u kogo najkorzystniej by mi wyszło :)

Pieluchy tetrowe i flanelowe,ręczniki 2x2 z kapturkiem,2xśpiworki,2xgrubsze kocyki,2xcieńkie kocyki,2xbutelki 260 i do tego 6 sztuk smoczów z różnym przepływem,przewijak,2xmaterac,2xłóżeczko z szufladą,2xbuciki-trampki i balerinki na większe wyjście,2xgryzak,2xpłatki kosmetyczne duże,6xchusteczki nawilżone nivea,termometr do kąpieli,2xmaskotka z grzechotką,2xprzytulanka,2x100sztuk wkładek laktacyjnych,1x linomag,10 sztuk wacików leko,czajnik ele.,termos-to wszystko co mam.
Zapomniałam że nie mam jeszcze ocniseptu,sudocremu,wanienki,rożków,pościel kupię z disneya z kubusiem puchatkiem.

reklama
Do góry