reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

AGATA-to swietnie,ze tak sobie radzicie i tak fajnie dochodzisz do formy.napisz nam kochana na czym polegaja te cwiczenia brzuszka.i koniecznie wstaw zdjecia swoich maluchow!:-)ucaluj ich ode mnie.
ANKOS-no wlasnie ja tak niecierpliwie czekam do twgo 30 tc-mysle,ze bede juz troche spokojniejsza o te swoje maluchy no i zawsze to blizej.ja tez tak licze jeszcze jakies 11 tc.

reklama
czesc laseczki:) zaraz sie cofne i poczytam co tam u Was jakos tak sie przywiazalam ze nie moge przejsc do kolejnego watlu na forum:D mam nadzieje ze mnie nie wyrzucicie;)

Ja wlasnie popijam kawke zrobiona przez meza,jem czekoladki,wchodze w swoje ubrania(szok!) wiec czuje sie jak czlowiek:D po porodzie 4 dni dziewczeta wazylam 15 kg mniej...nie wiem jak to mozliwe:) ale zostaly mi tylko jakies moze 2 albo nie nadprogramowe a dopiero drugi tydzien po leci

Aha dziewczeta po cc lub przed koniecznie zapytajcie swojej poloznej o cwiczenia!!!inaczej brzuszek bedzie dlugo sie wcuagaj i macica wolno obkurczala ja dwa razy dziennie od 5 doby po cc cwicze rano i wieczorem 10 min i w mgnieniu oka brzuchol spada nizej nizej teraz wygladam jakbym miala wzdecia lekkie;)

Male daja rade sami z mezem sobie radzimy,raz marudza raz nie ale usmieszki juz sie pojawiaja(wiem nieswiadome takie ale to cudowne)
Kochane jest super z bliniakami pomimo braku czasu i tak sie nastawcie bron boze negatywnie calusy dla wszystkich!
super Agatka - gratulujemy, ale te 15kg to szok normalnie ale Ty chyba mówiłas, że bardzo spuchnięta byłas nie?, więc pewnei woda się uwolniła. Sądzę, że Twoje dobre samopoczucie i zadowolenie ze swojego wyglądu tez bardzo wpływa na podejście do dzieci i one to czują. Napisz koniecznie co to za ćwiczenia są na brzucha bo sie o mojego strasznie boję, rośnie i rośnie, mam juz 105cm w "pasie" bardzo napięta suchą, mimo ciąglęłgo smarowania skórę, strasznie sie boje, że pęknie, choć na razie rozstępow brak. Ja tez słyszalam żeby przepajac dziecko nawet jak jest na cycu ale to rada koleżanki co ma 3 dzieciaków bo lekarze faktycznie nie zalecaja i to nie tylko na polnej. No i zazdrościmy męża, że się chlop dzielnie sprawuje.

Lilly - Ty sie tak nie zamartwiaj tylko odpoczyweaj i optymistycznie sie nastawiaj, pamiętasz YUmmy poł ciąży przehcodziła ze skurczami i rozwarciem a do jakiego pięknego terminu dotrwała i jeszcze sn urodziła wgodzinę więc glowa do góry. Grunt, że jestes pod opieka lekarską i jak cos tylko bedzie nie tak od razu będzie prawidlowa reakcja.

Miłego dzionka laseczki i te które sa przed 30 tc spieszcie sie z wyprawkami, ja mimo że tą ciążę znosze naprawde ssusper mam już naprwde cięzko, nie wyobrażam sobie teraz latania po sklepach, prania, prasowania choć trochę i tak mi zostalo ale to juz nie daje takiej radości jak wczesniej bo zwyczajnie jest za cięzko i za szybko się męczę. Tak więc większość rzeczy ogarnijcie właśnie przed 30tc bo potem to juz róznie byc może:happy:

o kurcze lilly...tylko spokój nas uratuje...jestem w szoku i szczęka z podłogi nie chce sie podnieść...a mi sie wydawało, ze jak mam czeste skurcze i duszności i nie mogę spać i chodzic cieżko to już ciąża daje się we znaki. Dopiero jak czytam jak Twoj organizm jest obciążony to widze jak mam lekko. Trzymaj sie dzielnie.
Mati - też pozdrowienia dla Ciebie!!! Szpital mi akurat nie wydaje sie straszny jeśli ma dać spokój Tobie, lekarzowi i pomóc dzieciom :-)

Dzięki Agata za opis szczery i wskazówki. Liczę na to co Ty masz już dzisiaj :-) Spokojne dzieci, pomocny mąż i ekspresowy spadek wagi. Przyłaczam sie do prośby o opis ćwiczeń :-)

Niuleczka, zgadzam się z Tobą w 100%, też sobie nie wyobrażam już teraz zasuwania po sklepach i wybierania a to łóżeczka, a to reczniczków a to pościeli...Sił brak, nogi puchną ;-)
Na szczeście zostaje internet i takie konkretne, nawet apteczno-kosmetyczne rzeczy mozna kupić duuuużo taniej. Polecam, tak też uzupełnianłam brakujace rzeczy. Teraz kolejna porcja dzieciecych ciuszków przede mną do prasowania, mam patent prasowania na siedząco :) Już tak wcześniej robiłam, teraz też tak będę, tylko pewnie mniejsze porcje :-)

Aaaa i uprzejmie donosze, ze mleko+miód+ woda morska+tantum verde+L52 działa i jestem już zdrowa, trochę suche gardło, ale to nic w porównaniu ze zlewaniem sie potem i osłabieniem z niedzieli :-)

jasne dziewczyny a wiec tak sa dwa
Pierwsze: kladziemy sie na rownym,twardym podlozu,rece kladziemy wzdloz ciala,zginamy jedna noge w kolanie stopa na podlodze,druga noge wyprostowana podnosimy do gory az brzuch nie zaboli powoli wdychajac powietrze,opuszczamy wydmu****ac powietrze.Zaczynamy od 5 powtorzen jedna i druga noga i stopniowo codziennie o kilka wiecej-ale nie na sile nie forsujcie sie!

Drugie. kladziemy sie na podlodze nogi obie zgiete w kolanach stopy na ziemi,rece wzdloz ciala i podnosimy pupe razem z dolna czescia plecow(miednice) do gory i tak samo od 5 powtorzen na spokojnie zaczynamy.

Polecam i pamietajcie ze w szpitalu moga was nie doinformowac niesety...ja dopiero wszystkiego dowiedzialam sie po wyjsciu i jeszcze ze nadcisnienie mi zostawili i ze zelazo mam lykac i cos na opuchniecia...bo temperatury dostawalam normalnie wiecie co tylko trzymam za was kciuki zeby jeszcze z "czyms" ze szpitala was nie wypuscili.Akurat przy dwojce malych dzieci kobieta ma czas chorowac:/
CO do rozstepow ja dzien przed porodem mialam 130 cm w pasie:D ale rozstepow nie mam...tzn wydawalo mi sie ze takie malutkie mi sie wydaje ze mam ale lekarka mowi ze jak skora wroci juz na bank na swoje miejsce to nie bedzie ich widac

agata dzięki za ćwiczenia. na pewno się przydadzą:-) już zapisałam żeby później nie szperać po forum:-)
no i gratuluje braku rozstępów :-) oj też bym tak chciała.... narazie odpukać żaden się nie pojawił ale brzuch to dopiero zacznie mi rosnąć... a czym się smarowałaś?

coś mnie brzuch boli. obawiam się że to jakieś lekkie skurcze. jeszcze takiego rodzaju bólu nie miałam. troszkę mnie dziś powkur....li w domu i pewnie teraz będę odczuwać tego skutki.:-( oby szybko przeszło.

aha a ma któraś z was namiary na godnego polecenia sprzedawce? chcę kupić trochę pieluch tetrowych, majtki poporodowe, może jakies podkładki do przewijania, itp.rzeczy.
bo postanowiłam że skoro piszecie że po 30 tyg to lepiej już dać sobie spokój z zakupami to teraz już biorę się do roboty i załatwie te sprawy.

AGATA-i ja zapisalam strone z cwiczeniami-bedziesz nasza trenerka.napisz jaki rozmiar ubranek dla maluchow uzywasz.
ANKOS-i ja tez powoli zbieram rzeczy.juz mi ciezko a co mowic potem-dobrze ,ze przez internet mozna kupowac,bo ja to juz sie nie nadaje na dluzsze zakupy.wybralas wozek?

ankos - ja kupowałam u tego sprzedawcy i polecam, chyba anuśka tez u niego kupowala
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a u tego kupowałam pościele, poszewki, materacyki, prześcieradła jersey polecam super jakość i tanie i cos tam jeszcze, musisz zobaczyć może cos ci wpadnie w oko, aa i za całe zakupy zapłaciłam tylko 16,5 za kuriera akupowałam sporo dużych objętościowo rzeczy więc to taniocha:
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja na razie też nie mam rozstępów, mam 105cm w brzuszku i mam wrażenie, że pekam w szwach, jak brzuch się może rozciagnąc do 130cm jak u Agatki i nie popękac to nie wiem:szok:, ja smaruje się mustela jak muszę szybko założyc ciuchy:-), a na wieczór i w ciagu dnia jak mi sie przypomni to fissanem- mega tłustym maścio-kremem. Choc w tym wszystkim najważniejsze są geny, moja mama nie ma rozstępów ale tez nie miala blixniakow więc ciężko stwierdzic jak będzie u mnie ale tez boję się strasznie.

Mam pytanie do mamusiek: jaki kupić rozmiar stanika do karmienia? czy piersi mocno sie powiększają?, miska ta co teraz czy większa?

reklama
Agatko dziękujemy za cenne wskazówki:tak: Z tego co czytam to swietnie sobie dajecie radę i do tego mąż wspiera Cię jak tylko może.Wycałuj maluchy i wrzuć nam zdjęcie;-)

anokoś potwierdzam słowa niuleczki ten sprzedawca z allegro jest godny polecenia,ja zamawiałam u niego dużo pierdułek i jestem zadowolona:tak:

Lilly dobrze że już lepiej się czujesz,pozdrów Mati i niech sie nam kobieta trzyma w trójpaku:tak:

Do góry