reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
NIULECZKA gratuluje udaniej wizyty a co do pampersów to ja narazie nie kupuje bo mam już z trzech firm

AGATA słodziaki z twoich chłopaków

Ja dzisiaj miałam dzień pełen pracy i łażenia i ide się położyć bo już nie mam siły miłej nocki

LILLY odezwij się co z tobą i z MATI

no i wieczór, a nas dalej cosik nie za dużo :-(

dołączam się do apelu - Lilly odezwij się, bo się niepokoimy
Tolive - Ty też byś mogła, po Tobie to już ja rodzę :szok:
niuleczka - super, że dobre wieści po wizycie :-) i zazdroszczę, ze rozwiązanie masz na 38-39 tydz. Ja też bym chciała jak najdłuzej, chociaż bardzo cieżko już mi teraz..ale przemęczyłabym się, byle dziewczynki przekonać do siedzenia w brzuchu i lekarza

Agata88 - Chłopaki jak malowane :-D Fajnie, że sie takie przystojniaki rodzą, coby np. moje dziewuchy wybór miały :-D A jak u Ciebie z tym podobieństwem, bo juz nie kumam? to lekarz Ci nie określił czy dwujajowe czy nie? bo mi sie wydaje, ze od poczatku mowil ze u mnie 2 jajowe, 2 kosmów.itp. I już na pierwszych badaniach mówił, ze jeden zarodek starszy o 2 dni???

A na ten spacer to nie mozesz wczesniej wyjść bo wcześniaczki?

ankos86 - no to ci Tato :-D nic się nie przejmuj, jakby sam nosił bliźniaki to by zobaczył..A my wszystkie rach ciach po porodzie schudniemy i będziemy laski jak Agata ;-)

Hej dziewczyny,
nie odzywałam się tydzień, bo też nie miałam nic ekscytującego do napisania. Czuję się cały czas bardzo dobrze, brzuch już chyba trochę widać i chyba niuńki zaczynają się powoli ruszać, bo od czasu do czasu coś delikatnego poczuję. Trzymajcie się dzielnie, te, co w trójpakach i te rozpakowane:-)trzymam za Was kciuki:-Ddo napisania, pozdrówka;-)

ankos - nie przejmuj sie bo jesli to opuchlizna to chwilę po porodzie jej nie będzie, choc wiem, że takie teksty powalają. Moja teściowa za każdym razem jak mnie widzi mowi "o mój grubasek.." niby tak pieszczotliwie a i tak mnie to wkurza nieziemsko i na końcu języka mam, że nie jestem gruba tylko jestem w ciąży i Ty tez tak mysl :-)

aimee u mnie bylo zbyt pozno na okreslenie czy jedno czy dwu jajowe-to ze dwukosmowkowe nie oznacza ze dwujajowe;) tak naprawde(juz kiedys pisalam) moga zupelnie roznic sie wygladem a moga byc jednojajowe-to mozna okreslic tylko poprzez badania DNA,a po prostu jesli sa identyczni to wiadomo ze jednojajowce.U mnie wiec narazie niewiadomo bo masa urodzeniowa ciut inna i jak sie wyrowna moze okazac sie ze sa identyczni zobaczymy.

Co do spacerow to tak teraz mam 4 tyg siedzenia w domku bo jak to Pani doktor powiedziala musza dojrzec.Urodzily sie w 34 tyg wiec 4 potrzebuja zeby byly terminowe,poki co za malo tluszczyku i odrazu by je cos trafilo...za dwa tygodnie moge na 5 min na banlkon ubrane wystawiac...5 min spacer nie ma sensu wiadomo:D a za miesiac na pol h juz bedzie mozna wyjsc:)

dziewczyny dzięki za pocieszenia :-) ale prawde mówiąc to ja jeszcze nie zaczęłam puchnąć. nogi stopy, dłonie - wszystko w normie. tylko na twarzy zgrubłam i takie "pyśki" mi sie zrobiły - przynajmniej ja tak określam ten mój stan (czyt.pocieszam się). no i wiadomo że mnie przybyło trochę tu i tam. no ale tata dowalił mi konkretnie i to takim szyderczym tonem.

niuleczka gratuluje udanej wizyty. trzymam kciuki żebyś dotrwała do 39 tyg. i tego też sobie życzę ;-)

czesc wszystkie laski.ANKOS-wlasnie doczytalam co twoj tata ci powiedzial-ja tez mam drugi podbrodek i czasami jak ktos mniespotka to mowi,ze mnie nie poznaje.no coz jego problem.
dziewczyny a ja slyszalam,ze niedobrze jest kiedy blizniaki tak siedza dlugo w brzuszku-nie mieszcza sie i stad te rozne deformacje,niedotlenienie itd.az zapytam mojego lekarza za tydzien,bo sama tak licze na 36 tc. i nie dluzej.
MIKI-przygotowalas uz wszystko dla malych? nie przemeczaj sie tak.milego dnia dziewczyny.

Hejka jak tam nocka u mnie nawet dobrze
WIOLKA już mam wszysto dla maluchów jeszcze dziiaj musze wyprać prześcieradła i poszewki na pościel wyprasować i w sobote jeszcze jade dopytać się do szpitala co mam zabrać ze sobą i pakuje torbe powoli a tak to jeszcze musze odwiedzić apteke i będe mieć wszystki
miłego dnia dziewczyny
LILLY co z tobą się dzieje odezwij się

reklama
Cześć dziewczyny.Melduje się ;-)

Tossa śliczne cudeńka robisz dla swoich maluszków.

Agatka słodkie te Twoje smerfiki.Buziaki dla Was:-)

Co do wielkości brzuszka to ja mam już 109cm,ciekawe ile jeszcze moja skóra wytrzyma.

Mało piszę bo coś weny nie mam.Mam nadzieję,że wkrótce moje samopoczucie psychiczne sie poprawi.:tak:Tak sobie myślę,że czas już kompletować resztę wyprawki bo oprócz wózka i ubranek nie mam nic.Mati wczoraj dzwoniła.Czasami jest ok,a czasami napina jej sie brzuch,ale na szczęście skurcze nie są bolesne.Wczoraj dostała fenoterol w zastrzyku.Pisała,że dzieciaczki ważą po ok 800g i że ogólnie czuje sie dobrze.No ciekawa jestem czy będzie musiała spędzić miesiąc w szpitalu.Macie pozdrowienia od Mati oczywiście.:-)

Miłego dzionka Wam życzę :-)

Do góry