reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

tolive gratuluje obrony!!!Czy to czas juz i na Ciebie?
lilly Kochana trzymaj się dzielnie

Dziewczyny,jeśli mogę podpowiedzieć to z tymi najmniejszymi rozmiarami nie ma co szaleć,bo dzieciaczki bardzo szybko wyrastają,ja już musiałam odłożyć te 50 i dziewczyny śmigają w roz.56 a i te pewnie już niedługo będę odkładała,tym bardziej że bąble w zastraszającym tępie przybierają na wadze i się wydłużają
Julcia waży już 3700g a Asia 3950g

reklama
A tak wyglądają moje niegrzeczne cipuchy 100_5631.jpg100_5632.jpg

tolive gratulacje!!!!
czy ja dobrze zrozumiałam??? kładziesz się jutro na oddział i zostajesz tam do porotdu? Będziesz mieć cesarkę? na kiedy masz umówioną? Trzymamy kciuki za Was!!! Oby wszystko było dobrze.

Dziewczyny, dzisiaj ostatni dzień w domu. Jutro rano idę do szpitala - raczej będę miała internet, więc będę miała stały kontakt z forum :)

P.S Obroniłam się dzisiaj :)
no to gratulujemy obrony:-), a zaraz bedziemy gratulowac Maluchów:-), koniecznie sie nam pochwal jak to wszytsko poszlo no i czekamy na dzieciaczki, trzymmay kciuki za s zybkie i szczęśliwe przyjscie na świat:-)

Ja sie balam, ze wskoczylam na 3 miejsce ale jak przejrzałam suwaki to jeszcze czekam w przedbiegach, sa lepsze zawodniczki hihih.

Ja dzis po wizycie, moje chłopaki ida łeb włeb, jeden 1452gr, drugi 1432gr, są zdrowi, pieknie wystawiali klejnotki, mają włoski na główkach i pyzate policzki:-), nie sa juz takimi chudzielcami jak na połowkowym. Jestem z nich bardzo zadowolona, juz wiem co mi tak brzucho skoczył bardzo. Dr mówił, że sa wymiarowi jak na pojedynczą ciążę, niech sobie posiedza jeszcze i sie podtuczą:-)

Potwierdzam tez co pisalyście, że da się chodzic itd ale jest juz ciężej, szybko sie męczę, częściej twardnieje mi brzuszek. Dla mnie wyczynem jest wstać w nocy do wc z materaca na którym śpię 15cm nad ziemią.....najpierw na kolana i dopiero do góry - współczuje ludziom z dużą nadwagą:eek:

Dla dziedzioli ja juz prawie wszystko mam albo tak mi sie wydaje hehe, na pewno brakuje mi rożków, kosmetyków i farmaceutyków dla dzieci no i wózka:-( - ten szczegół spędza mi sen z powiek bo mój mąż stweirdził, że nie wyda tyle kasy na BJ city mini z gondolami lub na selecta i bardzo mi z tego powodu przykro. Chyba padnie na xlandera :baffled: i nic nie przewalcze eh a to nikt inny jak ja sie będe barowac z załoga, aon pewnie jako weekendowy tatuś da sobie rade nawet z wózkiem co 30 kg wazy:wściekła/y:

donka - potwierdzam, smieszki cudne, poodbne do malutkiej mojej przyjacióly, dzis ja widziałam, ona czasem zapomina, że ma dziecko, taka grzeczniutka. Zyczę ci aby Twoje królewny tez były spokojniutkie i dały mmaie odetchnąć:-)

niuleczka waga dzieciaczków naprawdę piękna!
a co do wózków to może już w pon będę mieć x-landera w domu :-) mój też nie chciał sie zgodzić na drogi wózek bo uważa że i tak bym na niego narzekała więc lepiej na tańszy narzekać. a pozatym oglądałam go na żywo i całkiem przyzwoity jest. i co najważniejsze naprawdę lekki, zwinny i nie za szeroki

niuleczka waga dzieciaczków naprawdę piękna!
a co do wózków to może już w pon będę mieć x-landera w domu :-) mój też nie chciał sie zgodzić na drogi wózek bo uważa że i tak bym na niego narzekała więc lepiej na tańszy narzekać. a pozatym oglądałam go na żywo i całkiem przyzwoity jest. i co najważniejsze naprawdę lekki, zwinny i nie za szeroki
to czekam na opinie. Czy to Ty dawałas ostatnio linka do tego wózka ze strony bobowózki? bo potem cos chyba pisałaś, że ni ema jakiegoś koloru i z gondolami cos kręcą, możesz przypomniec o co chodziło. Ja ja oglądałam ta strone to najbardziej podobał mi sie ten fioletowo szary, widziałam też, że za niektóre kolory sie dopłaca i to słono, napiszesz cos więcej? Dzięki!

niuleczka tak to ja dawałam linka
a więc...w sklepie oglądałam model z tamtego roku. za jakiś miesiąc w sklepach będą już nowe modele dostępne te w kolorach tzw. europa i africa. Czym się różnią? Przede wszystkim ceną i śpiworkami. te ze starego rocznika wg mnie mają lepszy śpiworek bo posiada dopinkę na plecy i głowę i robi się taka "mumia". natomiast w tym nowym śpiworek jest tylko do pasa czyli tak naprawdę to tylko osłona na nogi. Mnie osobiście wizualnie bardziej podoba się ten nowy model 2012 - europa ale 600 zł więcej płacić tak naprawdę tylko za nową kolorystykę i gorszy śpiworek??? wolałam stary. zobaczymy czy to była dobra decyzja...
tu masz linka na ich strone
Wózek X-lander X-Twin - Wózek dziecięcy dla bliźniąt - Wózek dziecięcy dwuosobowy X-lander
aha i ten nowy rocznik ma jeszcze inny kolor kół, nakładkę na poręcz- poza tym nic się w nim podobno nie zmieniło. tyle wiem od sprzedawcy i tego co wyczytałam w internecie.
a co do tych moich problemów z kupnem.
w pierwszej kolejności zamawiałam na bobowózki kolor energy ale oddzwonili że nie mają już go wiec anulowałam zamówienie. także radze dzwonić i się upewniać.
na allegro są oferty sprzedaży nowych wózków z tymi miękkimi gondolkami tylko jak się okazało gondolki dodają w innym kolorze bo już kompletów nie mają i taka ściema u niektórych sprzedawców. obdzwoniłam tych którzy mnie zainteresowali i wkońcu kupiłam kolor jungle. nie jestem przekonana co do tego koloru no ale... cena 1450zł więc się zdecydowałam. większość które są dostępne w dobrej cenie to kolor forest ale dla mnie on jest za jaskrawy(nie wiem jak na żywo będzie wyglądał).

reklama
czesc dziewczyny
jestem okropnie niewyspana jakas taka slaba wczoraj mialam jakies bóle w podbrzuszu dzieciaczki mnie tak kopaly ze masakra
ogolnie czuje sie zle jestem zmeczona tym ciaglym zamartwianiem sie czy bedzie dobrze
tolive-gratuluje:-)
ankos te bede polowac na ten wózeczek:-):-)
wiolka na allegro nic ostatnio nie kupowalam ale za to duzo pieknych rzeczy kupilam w lumpie dla synusia
byly tez cudne ubranka dla dziewuszki ale wstrzymam sie narazie

Do góry