reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Czesc dziewczyny.Pozdrawiam wszystkie!Cos nie mialam weny na pisanie ale czytalam na biezaco,wiec wiem co slychac.LILLY-niech cie tam przebadaja i zycze zdrowka!
Miki-i tak cie podziwiam,ze chce ci sie na zakupy biegac!dziewczyny tak sie zastanawiam czy po 30 tyg.to jeszcze da rade z brzuszkiem sie poruszac,bo ja to sobie wyobrazam,ze bedzie ciezko!Zycze milego dnia!:-)Ja lece do przyjaciolki,bo mi cos dla dzieciaczkow pokupowala!zajde odrazu na ciuchacz.

A i jeszcze zapytam mamuski-to termoopakowania sie nie sprawdzaja,bo ja zakupilam dla maluchow????myslalam,ze trzymaja cieplo???????????

Witam i ja. Wiola zdania są podzielone. Jednym sie sprawdzają a innym nie. U mnie zdała egzamin tylko ze nie napisałam wczesniej. Do termotorby nie powinno sie wkładać wrzatku tylko ciepła wodę. Coś pomiędzy wrzatkiem a woda akurat do picia. Bo wrzatek moze uszkodzić działanie torby.
A co do chodzenia po 30tc to jasne ze sie da. Jak trzeba to wszystko sie da. Jest cieżko ale sie da. Fakt ja jeszcze przed 30 ale z doświadczenia siostry czy kuzynki które donosiły do 38-39 tc wiem ze sie da. Miłego dnia

Hej Dziewczynki,
a ja melduje się po świętach.
Wczoraj późnym wieczorem doczytałam i maaaaaaaaatkoooo!!!! włosy mi deba stanęły - Agata urodziłaś
a miałyśmy się w szpitalu umówić razem i co???? mnie się jeszcze nie spieszy, ale takiego stracha mam teraz, że to niedługo, że nie wiem co..
Póki co jestem po wizycie i lekarz kazał mi dotrzymać do 24.04, no a potem to już rodzimy jak stwierdził..A ja bym tak w maju chciała, buuu
No nic, zobaczymy jak to bedzie. Póki co zamierzam na siebie chuchać i dmuchać, bo jak takie akcje sie dzieją to ho ho..
No ale tak w ogóle to gratulacje wielkie, dochodź do siebie i obyscie jak najszybciej z dzieciaczkami w domku byli, bo pamiętam, że w szpitalu za długo zabawic nie chciałaś No i czekamy tu wszystkie na zdjęcia Maluchów i opis porodu i w ogóle...
Magda Gdańsk - widziałam, że też sie odzywałaś..dobrze, że już jesteście w domu..Znając Ciebie na pewno sobie szybko wszystko zorganizujesz
Silvii28 - witam nową Mamę niedługo wyjdziesz z szoku po wiadomości o bliźniaczkach i zaczniesz się cieszyć..w końcu ważne żeby zdrowe były, a pomyśl sobie, ze jak tak ze 2-3 latka bedą miały to zajmą się sobą a my bardziej odetchniemy niż przy 1 dzieciaczku
Lilly - trzymaj sie dzielnie Kochana w szpitalu..zrobią badanka i wyjdziesz
Donka, Yummy -fajnie, ze się odzywacie, ale tak nas straaaaszyć oj, nieładnie no żartuję. Duzo sił Wam życzę, rozciągniecia doby i czasu chociaz na krótkie drzemki
o tam jeszcze...

Wiolka - pytałaś o termoopakowania... powiem ta, termos to to nie jest, ale wg mnie jak kupiłaś, to wykorzystasz... Ja teraz ponownie kupiłam podwójny, bo zawsze to lato i tak szybko nie będzie stygło..zależy gdzie sie bedziemy wybierać...na dłuższe trasy może lepiej sprawdzi sie termos z wodą, na krótsze pewnie termoopakowanie i juz...
Mati - a ty jak sie dzisiaj czujesz? jak samopoczucie?

dziewczyny a mi znów żołądek nawala. chyba nigdzie sie wkońcu nie wybiore dzisiaj. moja mama twierdzi że to może być od wątroby bo zjadłam świeże pieczywo na śniadanie i może nie powinnam. pare razy miałam tak po zjedzeniu mięsa wieprzowego. chyba to też za ciężkie było. kompletnie sie na tym nie znam ale ból okropny....

Ankos - a dzieciaki czasem nie uciskają? bo ja tak od jakiegoś czasu mam + okropna zgaga i we wtorek na usg okazało sie, ze jedna mała pod samymi żebrami leży na żołądku..wiec lekarz powiedział, ze zołądek to oczywiste, a dziwił sie, że żebra mnie jeszcze nie bolą :szok:

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia czy to ich sprawka czy nie. ciągle latam do łazienki i albo mnie naciąga albo wierci po brzuchu.

reklama
WIOLA chodzić się da ale szybko jest to męczące ale co tam już niedługo byle by szybko zleciało
Dałam sobie popalić z tymi zakupami chyba za dużo jak na jeden raz teraz siedze i odpoczywam :eek:

Do góry