reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

ja biore luteine na skurcze i ogolnie na podtrzymanie ciazy
ostatnio bralam dopochwowo bo lekarka stwierdzila ze to bedzie lepiej dla szyjki ale niestety grzybica sie tylko po tej luteinie nawrocila i to tak ze mam brązowawe uplawy od wczoraj znowu biore doustnie a na grzybki nystatyna :-(

reklama
Dziewczynki wybaczcie ale nie doczytam.
Dzisiaj byłam z dziewczynami na ważeniu. Obie ze szpitala wyszły z wagą 2400 gr a teraz Hanka waży 3150 gr a Majson 3315 gr. Ja tez karmię modyfikowanym. Majson wsuwa już po 100 ml a Hanutkowi muszę wmuszać i ledwo 60 ml zje łaskawie i na raty. Na szczęście przybywają dobrze.
Dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy półgodzinny spacerek, olałam werandowanie bi tak cieplutko było. Od jutra regularne spacery bo łachudry śpią na nich jak zabite.
A w domu to różnie bywa. Ostatnio tak się zsynchronizowały, że drą się na raz. I nie wiadomo za którą brać się w pierwszej kolejności.
Noce też różne, najgrsze jest to, że jestem nieprzytomna i przesypiam pory karmienia tj wyłączam budzik i w najlepsze śpię dalej....a przecież Hansona muszę wybudzac co 3 godz. I później beczę i wyrzucam sobie co ze mnie za matka.
Dziewczynki wszystko przed Wami. Powiem tak-lekko nie jest. Ale robaczki są słodkie, jak grzecznie śpią w łóżeczkach....hihihi:cool2:

Moniek jak zaczniecie wychodzić na dłuższe spacery to daj znać to się zgramy na wspólny spacer |:-) ja dziś ze swoimi byłam ponad 2 godziny - jeszcze psa wzięłam żeby się wyszalała bestia :-)
Moniek - zobaczysz jak Ci panny poślą pierwszy uśmiech i zaczna być bardziej kontaktowe :-)

Witajcie dziewczyny, juz sie u was meldowałam kilka tygodni temu jak sie dowiedzialam o bliźniakach. Ciężko za wami nadążyć:-) duzo piszecie. Będę Was podczytywać, a jak tylko bede miała cos do powiedzenia to sie odezwę. Gratuluje świeżym mamusiom

Tossa usmieszki już walą, wiem, że póki co to taka mimika ale i tak jestem wtedy w niebie.
Kasiu polecasz jakieś opakowania trzymające ciepło, zeby butle zabrać na spacer i żeby nie wystygły po 5 min?

Moniek termotorba aventu bardzo dobrze trzyma ciepło. Ale można tez wziąć wodę w termin druga zimna i mleko w pojemniczek i w minutę zrobić na ławeczce swierzutkie mleko -nie trwa długo a mleko swierze i nie trzeba wiele na zapas robic i pozniej wylewać gdyby maluszki nie zjadly.

reklama
Do góry