reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
powodzenia Lilly. I napisz koniecznie co ci powiedzieli - od czego to serducho ci nawala bo ja tez się z tym męczę. Wprawdzie nie co dzień ale często mnie to dopada.
mati niestety nie będę mieć tego koloru wózka bo już się skończył i anulowali mi zamówienie. Muszę teraz zdecydować się na inną kolorystykę tylko coś kombinują i gondolki dają inne. niby też x-landera ale chyba ze starszych modeli. więc duuupa.

Ostatnia edycja:
może lilly dostanie sterydy na dojrzewanie płucek...tylko nie wiem czy to ten czas ciąży? Ale słyszałam, ze w przypadku przewidywania wcześniaków tak się robi.
Ostatnio doktor sie zastanawiał czy może mi cos takiego zaaplikować, mówił, ze to na 2 dni sie idzie do szpitala...

dorocik no właśnie może być jeszcze za wcześnie na te sterydy. z tego co widzę to ty jesteś 5 tyg przed nią więc nie wiadomo od kiedy można.
a orientujecie się jak to jest z tym zespołem podkradania? przepływami itp. kiedy jest to możliwe? moje dzieciaki mają osobne łożyska. ciąża dwuowodniowa dwukosmówkowa.

podkradanie przy jednokosmówkowej
ja miałam sprawdzane co 2 tygodnie do 28 tygodnia, potem już co 4 tygodnie - mój lekarz powiedział że jak do 30 tyg idą równo to później jest już ok, najbardziej trzeba to monitorować na początku ciąży.

ankos, podkradanie jest przy jednym łożysku...jedno dziecko niedojada...ale są tez takie przypadki kiedy są dwa łożyska i jedno z nich mniej sprawne, wtedy też jest możliwe, że jedno dziecko wolniej sie rozwija.
W obu przypadkach trzeba cyrklować taki czas urodzenia, zeby słabsze było na tyle duze żeby bezpiuecznie przyszło na świat ale nie za późno żeby przez słabsze łożysko nie miało problemów rozwojowych.
To musi być stresssssssss gdy musisz razem z lekarzem decydować o terminie porodu.

reklama
Chyba się zaraz zdenerwuję!Co chwilę nawal mi internet:wściekła/y:
Lilly trzymamy kciuki:tak: Ja miałam zawyżony cukier o 2 bo norma to 140 a ja miałam 142 i lekarz mówił żeby się nie martwić,że nie zalicza mnie to do cukrzycy ciążowej tylko podtrzymać dietkę,więc nie jem nic słodkiego.

Do góry