reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

witam u mnie bez zmian przeziębiona jestem :( nic mi sie przez to nie chce.:no:
lilly szybkiego powrotu do domku i oby było lepiej :happy:

reklama
cześć dziewczyny;-)my już po pierwszym USG, stresowałam się strasznie, ale na szczęście nie było powodu, uffff:-Ddzieciaczki rosną (jeden ma 6,7 cm, drugi 7,6), wszystko w pomiarach w porządku, więc ulga:-)
trzymam kciuki za te z Was, które są już blisko;-)pozdrawiam wiosennie

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny za odpowiedź :-) zastanawiałam się bo ktoś kiedyś o tym wspominał chyba na tym forum. A moja lekarka nawet nie poruszyła tego tematu więc wolałam się upewnić czy to mnie tez może dotyczyć. na połówkowym waga moich dzieciaków wyszła prawie jednakowa 530 i 540 więc mam nadzieje że nadal takie proporcje się utrzymują;-) choć lekarz który mi robił usg powiedział że do ok 22 tyg zazwyczaj waga jest podobna. dopiero później mogą powstać różnice bo dzieci mają szybki przyrost masy i wtedy to wychodzi na jaw.

dzidka bidulko zycze szybkiego powrotu do zdrowia:-)
silviii gratuluje dzidzie prawie rowne i napewno bedzie wszystko dobrze
który u ciebie tydzien?
ankos waga dzieciaczkow super u mnie na polowkowym bylo 450g i 560g
jak u ciebie ciaza dwukosmowkowa i dwuowodniowa to nie ma mowy o podkradaniu
wiec dlatego lekarz o tym nie mowi bo to nie dotyczy twojej ciazy
a jaka plec dzieci u ciebie?

Ostatnia edycja:
dzidka ja też walcze z przeziębieniem. kupiłam jakiś syrop dla kobiet w ciąży. skład to tylko wyciąg z czosnku, kocentrat z malin i czarnej porzeczki i wit C ale całkiem smaczny ;) pozatym termos z gorącą herbatą z miodem i cytryną i piję non stop. już dużo lepiej się czuję :) choć dalej nadaję się tylko do leżenia w łóżku. noi oczywiście mleko z miodem :-)
silvii super że wszystko w porządku :-)

oj ankos to tobie tez zycze szybkiego powrotu do zdrowia
dziewczyny ja od wczoraj biore luteine doustnie i znowu zaczynam miec doly
bedziecie skazane na moje marudzenie:-(
ankos no tak faktycznie u ciebie parka to tak jak u mnie prawdopodobnie druga dzidziulka to córeczka

reklama
dzięki mati :-)
a na co dokładnie działa luteina? co ci dolega? pisałaś że masz problemy z infekcją. ja tez miałam od początku i nie mogłam tego zaleczyć. wkońcu się udało po kilku dawkach antybiotyku i od ok 2 mies mam juz spokój.teraz biore jakieś tabletki na regulacje ph. provag czy jakoś tak. i jest ok.

Do góry