reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

tak lilly masz racje ale mi ginka za kazdym razem sugeruje ze cesarka bedzie
dzis sie umówie do jakiegos ginka na usg ale własnie na kase chorych bo szkoda kasy prywatnie skoro niewiem czy na 100% sie pokaze
co do zakupów to wlasnie zaczelam czegos szukac na allegro z uzywanych rzeczy a po pracy maz obiecal ze podjedziemy do pepco bo sa na promocji polówki i body niemowlece wiec cos napewno kupie
noi jeszcze jedna wiadomosc apropo slubu mojej kuzynki -slub na koniec lipca czyli w dniu mojego terminu
wiec z mezem wezmiemy dzieci i pojdziemy do koscioła -wazne ze juz bez brzuszka bede to bedzie mi lzej

reklama
lilly a ja czuje ze to jedna dziewczynka:-):-)ale nie dlatego ze tak bardzo bym chciala tylko jakos od poczatku wszyscy mi mówia ze parka bedzie
mój maz bardzo sie cieszy ze jeden chlopiec a gadal ze 2 dziewuchy by chcial
wazne ze zdrowe i dosc duze hehe

Mati nie za bardzo rozumiem z jakiej racji ta cesarka?Czy są jakieś przeciwwskazania,żebyś urodziła sn?A jak tam Twoja szyjka,musisz nadal leżeć?Mi i moja ginka i lekarze w klinice powiedzieli,że dopiero pod koniec okaże się jak urodzę,teraz jest za wcześnie,żeby mówić czy cesarka czy sn.Może jak pójdziesz do innego lekarza to zapytaj o te sprawy.

zgadza się najważniejsze,żeby były zdrowe :-) ładnie prawie równiutko rosną Twoje maluszki.Moje kilka dni temu jedno czyli ta na pewno dziewczynka prawie 900g a drugie 600 czyli różnica duża.I to sie nie zmienia tzn rosną,ale różnica jest od dawna.

moja ginka mówila ze raczej cesarka ale nie powiedziala ze na 100%
niewiem jak szyjka bo nie mierzyla ale mówila ze mam brzuszek twardy i wiecej nospy lykac i lezenie oczywiscie
no to rzeczywiscie jedna dzidzia duzo mniejsza
u mnie według niektórych pomiarów to juz 24 tydzien
nie moge tylko sie polapac jakie długie sa

ech i wczoraj z mezem zastanawialismy sie nad imieniem i chyba bedzie mały Przemus
dodam ze mój maz to Przemek ale mi to nie przeszkadza ze bada 2

moniek a powiedz jak tam rana sie goi po cesarce ile czasu musialas lezec ?
rana juz się ładnie zagoiła, ale jeszcze jestem mocno opuchnięta. Nie wiem co oni mi robili podczas tego cc ale cipkę mam strasznie opuchnietą i całą siną....ogromny sinior:szok:Na szczęście z każdym dniem jest lepiej.
A co do leżenia....dobre pytanie...leżałam tylko jedną dobę, później zdejmują cewnik i każą łazić. I nie ma zmiłuj....a boli jak cholera. A spróbuj kaszlnąć albo kichnąć...nie polecam. Śmianie się też nie wskazane:-D Myślę, że gdzieś tak w 5 dobie ból nieco zelżał. Teraz już śmigam na wysokości lamperii a jestem 2 tygodnie po cięciu.

reklama
No szkoda mati,że ginka Ci nie powiedziała dlaczego raczej cesarka.U mnie kicha bo znów mam bóle brzucha i mocne twardnienia.Nie wiem czy za mała dawka tego fenoterolu czy co jest :baffled: spałam dziś może ze dwie godziny.

Moniek no to nie ciekawie,może coś tam naciągnięte jest i stąd ten siniak.Kurde mam nadzieję,że uchronię się od cesarki i uda sie sn.Jest kilka powodów dla których wolę sn rodzić,no ale wiadomo,że nie zawsze jest tak jak się chce.A jak tam Twoje dzidziulki śpią?dają troszkę odsapnąć?:-)

Do góry