reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

np przed kąpielą to robię mleko i pakuję w torbę termiczną żeby potem nie latać do kuchni
a w nocy to normalnie wlewam wodę z termosu dorabiam z przegotowaną zimną, wsypuję mleko i wstrząsam
w dzień jak z nimi jestem to też sobie szykuję 2 butle, jedną pakuję w torbę a druga od razu idzie w ruch, skończę karmić jedno to biorę się za drugie i nie latam do kuchni dopiero robić dla drugiego

reklama
Mam takie termo opakowanie na butelkę,muszę sprawdzić jak długo tzryma ciepło,a jaki masz termos?Bo ja mam taki metalowy i nie trzyma ciepła,myslałam nad podgrzewaczem ale juz sama nie wiem...

dziewczyny załapałam strasznego doła
ja sobie przypomne ze moja tesciowa wczoraj prawie płakała ze nie chce wiecej wnuków tylko wnuczki to nerwa mam
jak ona tak moze robic ,chyba przestala sie cieszyc
a mi to juz wszystko jedno czy bedzie chlopczyk czu dziewczynka i tak bede bardzo kochac

Ja z wodą na mleczko robiłam dokładnie tak jak tossa.Wode zimną miałam przegotowaną i gorącą wodę w termosie.Raz dwa i mleczko zrobione :-)

Mati nie przejmuj sie teściową,przecież to nie z nią żyjesz tylko z mężem.Poza tym miej w nosie co ona by chciała,przecież dla niej tych dzieci nie urodzisz.Swoją drogą nie obraź się,ale dziwna kobieta,żeby tak oficjalnie pokazywać swoje rozczarowanie wrrr..... nie podoba mi się to (bez urazy)

mi sie tez to nie spodobalo i powiem jej o tym jutro jak przyjdzie bo mi to na gardle stoi
w poniedzialek bede dzwonic i zapisywac sie na usg -przeciez to nie jest szkodliwe dla dzieci
a chcialabym juz wiedziec moze akurat sie uda
kurde lilly zmartwilam sie bo brzuchol mi twardnieje a praktycznie caly czas leze:-:)-(

Dzięki to ja :-), na razie obczajam, ale wiem, że będzie ciężko....

Mati- teściową weż na olewkę, oczywiście, że najważniejsze zdrowie maluszków i jak potem będą na świecie to będzie dumna jak paw, że dwa na raz!!!!!Trzymam kciuki za parkę :-) mi też się tak marzy:baffled:

Dziewczyny a to twardnienie brzucha to co to niepokojącego?!?!?
Ja dzisiaj miałam na papierze odrobinę zielonkawego śluzu i gin mi narazie zalecił tantum rosa, a jak się będzie powtarzać to muszę się do niego wybrać.

Ostatnia edycja:
dzieki dziewczyny :-):-)
najczesciej twardnienie brzucha to skracająca sie szyjka ale nie koniecznie
mysle ze zielonkawy sluz to nic innego jak infekcja grzybicza miałam tez tak własnie

reklama
I co Mati miałaś zalecone?!?!?!M powiedział, że jak po tantum nie minie to mam przyjść. A często miałaś, tzn. przy każdym podcieraniu, bo ja tylko rano i na razie normalnie, ale wysłałam emka jeszcze po krem na brodawki, bo mnie bolą- biedny stresa miał, ale pojechał:-D, ja chętnie bym sama sobie pojechała, ale mnie tak mdłości męczą i jestem totalnie nie do życia.

Mam nadzieję, że szyjka u ciebie zostanie cała-mi groziło jej wycięcie:szok:, ale na razie się ratujemy całą

Do góry