reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

mati gratulacje!!! mi ginka na jednej z wizyt powiedziała że widzi na 100% jednego chłopca a drugi też chłopiec ale tak na 80%. dwa tygodnie później na połówkowym okazało się że parka :-) wiec tak naprawdę wszystko możliwe.
lilly faktycznie masz często wizyty. Ja od początku ciąży równo co 4 tygodnie chodzę i głównie ze względu na przedłużanie L4 bo tylko na tyle można dać. ale na każdej wizycie ma usg więc regularnie obserwuje co u maleństw słychać :)

reklama
Moniek, Tossa - a Wy wiedzialyście wcześniej na ktorym oddziale będziecie rodzić? czy decyduja o tym na izbie przyjęć? Znacie dr Hincza? ja do niego chodze ele nie wiem nawet na jakim oddziale pracuje, nie byłam w szpitalu podczas tej ciąży i jakoś okazji do rozmowy na ten temat nie było. Dzięki za informacje, zapisuje wszystko bo potem pewnie głowy nie bedzie:-)

Ciekawe co u Magdy - obstawiam, że jest w szpitalu....

niuleczka - ja wiedziałam od początku ciąży gdzie będę rodzić, bo mój lekarz prowadzący ma dyżury na oddziale perinatologii i jego tam znali

CZESC DZIEWCZYNY!
MONIEK-piekne dzieciaczki!gratulacje jeszcze raz.jak tam samopoczucie-minal ci juz baby blues?
MATI-gratuluje parki-jezeli siusiak drugiemu nie urosl to juz nie urosnie.bedzie dziewczynka!:-)
I JA OBSTAWIAM,ZE MAGDA W SZPITALU!

czesc dziewczynki
ja juz oswojona z mysla o jednym chlopcu wiec zaczelam poszukiwania ubranek typowych dla chlopca
mysle ze z nastepnym usg nie bede czekac i wybiore sie do innego zeby potwierdzic plec drugiego dziecka
wiolka u ciebie podobnie chyba bylo ?
ze jedno to chlopczyk napewno a drugie niewiadomo
mysle ze u mnie bedzie jednak druga dziewczynka tylko lekarka nie jest na 100% pewna
ale i tak bede kochac nawet jak okaze sie chlopcem
tesciowa to malo sie wczoraj nie popłakała troche mnie to wkurzylo
z reszta płec zalezy od genów mezaa nie moich
milego dzionka:-):-):-)

Cześć dziewczyny.

Mati ja np mam usg co dwa tyg łącznie ze wszystkimi pomiarami dzidziulek i słuchaniem serduszek,a chodzę od dwóch miesięcy państwowo:-) i wizyta niczym sie nie różni.Widać zależy od ginekologa.W pierwszej ciąży miałam usg co miesiąc czyli też nieźle.

Ankos zgadza się,że często mam usg,myślę,że ginka chce częściej obserwować maluszki jak rosną bo jak wczesniej pisałam jeden mocno goni drugiego,ale mi to pasuje,że tak często :-)

Madzia pewnie już niedługo będzie tulić swoje maluszki,a może już są po tej stronie.....

Mati jeszcze co do tej płci to u mnie jedna na 100% dziewcze a drugie na 90% tez dziewcze,czyli bym się nie zdziwiła jakby nagle okazał się pisiorek.Bo tak zbytnio to druga dzidzia nie chce sie pokazać.

Ostatnia edycja:
no tak sie zastanawiam czy nie zapisac sie do innej ginki zeby tylko potwierdzila plec drugiego dzidziulka
bo chcielibysmy rozejrzec sie za czyms dla dzieci ale niewiadomo co robic
ale mysle i czuje ze to dziewczynka skoro mówila ze widzi wargi sromowe ale nie jest na 100% pewna

Moniek, Tossa - a Wy wiedzialyście wcześniej na ktorym oddziale będziecie rodzić? czy decyduja o tym na izbie przyjęć? Znacie dr Hincza?
Ciekawe co u Magdy - obstawiam, że jest w szpitalu....
ja nie znam tego dr. Nie wiem jak jest na innych oddziałach w Matce Polce ale wydaje mi się, że tylko na Perinatologii dzieci nie leżą z mamami. Ja poprosiłam swojego lekarza o skierowanie mnie właśnie na ten oddział bo wiedziałam, ze po cc nie dam rady obrobić dwójeczki już kolejnego dnia. Kurna nie miałam siły na nic i mąż musiał mnie wieźć na wózku do dzieci.
Minusem tego oddziału jest, że do dzieci może tylko wejść mama i tata a tata tylko wtedy gdy nie ma tam innej mamy karmiącej piersią.
Po cc mąż mógł od razu wejść na porodówkę zobaczyć dzieci tylko musiał mieć zakupiony zielony fartuch i zielone butki.

CZESC DZIEWCZYNY!
MONIEK-piekne dzieciaczki!gratulacje jeszcze raz.jak tam samopoczucie-minal ci juz baby blues?
minął, minął.....ale ja to ogólnie panikara jestem. Dzieci płaczą, nie wiem co im jest i beczę z nimi:sorry:Matka kwoka ze mnie;-)
mati nie ważna płeć....ważne, żeby Kurczaczki były zdrowe.
A wiecie dziewczynki, że czasem to czuję takie fantomowe ruchy w brzuszku....jakby moje Kruszki jeszcze tam były....dziwne uczucie.

reklama
Mati mi ginka mówiła jak wyżej pisałam,ale nie wiem dlaczego ja mam czutke,że druga dzidzia to chłopiec.Nie zaszkodzi,żebyś poszła sobie do innego ginekologa,oczywiście nic mu nie sugeruj,że inny lekarz Ci mówił o płci.Nie możesz mieć też pewności,że dzidzie się będą chciały pokazać.Ta moja jedna panna to już w 18 tyg się bardzo pokazywała,a druga dzidzia uparta i do dziś nie chce tak do końca się pokazać.A jeszcze co do ułożenia dzieci to spokojnie,to nie istotne jak są teraz ułożone bo jeszcze mnóstwo razy będą się kręcić w różne strony,dopiero pod koniec ciąży przybiorą ostateczną pozycję.U mnie ostatnio w szpitalu były dwa główkowo,a tydzień potem już leżały sobie poprzecznie.

Do góry