reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

dziewczynki ja juz po!!!!!
jedno wazy559g a drugie454g
na 100% jeden chłopczyk
i na 80 % dziewczynka
ginka mowila ze dziewczynke ciezej jest rozpoznac ale na jej oko to dziewuszka bo ogólnie mniejsza jest
uciekam bo tesciowa wpadla

Gratuluje parki a kiedy nadstępna wizyta?

Ciekawe co z magdą

Ja powoli zmykam do juterka dziewczynki miłej nocki :-)

reklama
niuleczka ja miałam gacie siatkowe bawełniane - kupowałam na allegro marki hartman - polecam ! niby położne kręciły nosem ale jak był obchód albo co to ściągałam gacie lekko w dół żeby odsłonić szew i wsio...zresztą często tak robiłam żeby wietrzyć ranę no i psiakać octeniseptem i myć bialym jeleniem
no niuleczka tak mówię z ubrankami bo jak coś to mąż ci dowiezie - widzisz mi mąż przywiózł torbę dla maluchów a okazało się że im pampersy tylko na początek się przydadzą i pieluszki tetrowe/flanelowe, chusteczki, płyn do kąpieli i oliwka

zrobila zdjecie i mówila ze na jej oko to widzi wargi sromowe ale nie chce mnie wprowadzic w bład bo dzidzia za bardzo nie chciala sie pokazac
nastepna wizyta 17 04
dziewczyny a kiedy robi sie nastepne usg czy to juz zalezy od ginekologa?
hehe malo tegp jedno polozone posladkowo a drugie poprzecznie
ale mam piekne zdjecia buzi jednego i drugiego w 3D

Ostatnia edycja:
o nieee to ja sie dopiero dowiem w 30 tyg jakiej płci jest drugie malenstwo?
tak mysle ze moze zapisac sie na usg do tej ginki co chodzilam przed ciazą zeby sprawdzic

Mati gratulacje udanej wizyty :-) U mnie właśnie dziewcze jest większe a druga dzidzia która płeć ma określoną na 90% jest mniejsze.Ja nie wiem czy Wy macie tak rzadko te wizyty i usg czy ja tak czesto bo ja mam co 2 tyg wizytę z usg.Może dlatego,że czesto jakieś problemy się pojawiały.

Dobrej nocki Wam życzę :-)

mati gratuluje parki:-)Szkoda tylko że nie masz potwierdzenia w 100% ja też długo nie wiedziałam i nie wiedziałam jakie zakupy robić,jakie kolory dobrac itp

Mati ja mialam usg połowkowe, a teraz tez mam czekac do 30tc bo mój gin jakoś nie jest chętny wczesniej ale jak sie uprzesz i zapąłcisz to musza Ci zrobić jak nie twój gin to inny.

Tossa = pamiętasz ile Twoje Maluchy miały 30tc? ciekawa jestem czy maja juz po kilogramku:-)
Zamówiłam sobie też te gacie z hartmana wielorazowe i też będe sie starała przemycac a i w domu pewnie mi sie przydadzą żeby swojej bielizny nie upaprać. Apropo bielizny dzis sobie kupiłam na ryneczku od rosjanki mega obciskajace gacie na po porodzie heheh jak stare baby noszą:-)

mi gin mowi, że to dluzsze usg to w30tc ale potem na każdej wizycie będzie juz takie podglądowe zeby sprawdzac przeplywy w łozyskach i jak małe rosną

reklama
Kochana a podpowiesz ile tych ubranek brać?, bo jakby się chiało wszytsko to chyba plecak ze stelażem trzeba brać hihi
ile pampersów? ile pieluch? rożek do szpitala chyba też i kocyk, nie?
tez będe rodzić w ICZMP, wolę wiedzieć co zapewniaja a co nie:-)

Twoje Królewny słodkie i urocze:)
weź na początek po 2 zmiany ciuszków, jak bedzie potrzeba to mąż dowiezie kolejne, tylko mu naszykuj w domku, bo mój był tak zamotany, że sąsiadka musiała mu pomagać;-)
Weź też czapeczki kąpielowe dla maluszków i smoczki do ssania.
Kocyki też po sztuce, ja rożków nie brałam. Rożki przydają mi się w domku.
W ICMP na Perinatologii ja nie przebierałam maluchów. Jak do nich chodziłam co 3 godz to już były przewiniete i czekały na mamunię z butlą. A panie położne mówiły jakie ewentualnie ciuszki i co w ogóle jeszcze donieść. Zeby było im cieplutko to owijały je w ubrankach we flanelki i jeszcze przykrywały kocykiem.
Pieluch wzięłam paczkę na początek, u nas sprawdzają się pampersy newborny i tak jak pisze Tossa weź paczkę chusteczek .

Do góry