reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Oczywiście smoczki możesz wkładać później jakie chcesz w sensie rozmiarów.Np standardowo do butelki 125 jest smoczek nr 1,ale potem sobie możesz do takiej małej butelki włożyć smoczek nr 2 jak już będziesz widziała,że dzidziusie męczą się ssąc przez ten nr1:-) Sama będziesz wiedziała kiedy nadejdzie pora na zmianę smoka,nie sugeruj się do końca tym co piszą tzn kiedy użyć jakiego smoka.

reklama
moja siostra też zachwala Avent. ale ja chyba jednak kupie tommee tippee. Oglądałam je dziś w sklepie i bardzo mi się spodobały te smoczki u nich.
Tak poza tym to byłam dziś na wizycie u endokrynologa bo na początku ciąży TSH wyszło mi bardzo kiepsko. później sie unormowało ale zlecono mi jeszcze USG tarczycy i na szczęście wszystko ok ale jeszcze jedna wizyta mnie czeka kontrolna pod koniec kwietnia. Jak ja nie lubie plątać się po tych poradniach...

A co do witamin to widzę że każda ma inne. Ja mam PregnaPlus ale do tego zażywam jeszcze kwas foliowy, jodid, żelazo, witamice C i magnez a jakiś miesiąc temu odstawiłam duphaston.

mati jeśli chcesz sobie rozłożyć wydatki na raty to pewnie że kup sobie już butelki bo to też trochę kosztuje.
Ja też się będę zabierać za większe zakupy ale to już po świętach bo widzę po sobie że coraz szybciej sie męcze i szkoda zostawiać to na ostatnią chwile. Przynajmniej komfort psychiczny będzie że mam potrzebne rzeczy. Poczekam jeszcze na paczkę od siostry i wtedy zrobie listę co mam a czego jeszcze potrzebuje.

Ankos zgadza się jest masa tych suplementów do wyboru.Ja kwasu foliowego dodatkowo nie biorę bo moje witaminy już go zawierają.Do tego muszę dużo żelaza i aspargin.Mam nadzieję że Twoje badania okażą się ok.Ja robiłam na tarczycę to było w normie.

Mati nie ma sprawy,wszystkiego się nauczysz zobaczysz to nie takie straszne:-) kiedyś butle gotowałam a teraz bym chciała sterylizator elektryczny parowy,ale myślę o używanym w dobrym stanie.

Mati nie tylko ty jesteś zielona w tych sprawach
Dziewczynki może mnie nie być przez kolejne dwa dni na forum także nie piszcie za dużo i uwarzajcie na siebie :-)

lilly no tak to jest jak sie jest przed 30-stką i sie nie ma pojecia o dzieciach :-):-)
miki dzieki bede na siebie uwazac nawet lezac w łozku hehehe:-D:-D
dopadł mnie po obiadku glupi humorek

Miki będziemy uważać na siebie,Ty też dbaj o swój brzusio:tak:

No ja mam jedno dziecko,a wcześniej byłam nianią także w sprawach typu kąpiele,smoczki,butelki,kolki itd poradzę sobie sama,chociaż jak ja to mówię,człowiek uczy się całe życie i lubię też w niektórych sprawach poradzić się kogoś innego :-) 30 już przekroczyłam niedawno :-) Co miałaś dobrego na obiadek?Ja zupkę pomidorową mniam...2 talerze opracowałam.

wlasnie nadrobilam zaleglosci troche pisalyscie i dzieki bogu!bo ja tak samo jak mati nie mialam zielonego pojecia ze sa rozne rozmiary smoczkow itd!:D mi np mama mowila zeby kupic pare butelek przygotowac mleko i wstawic do lodowki potem tylko wyciagac i podgrzewac ktoras tak robila??ponoc kiedys tak sie robilo.Ja coraz bardziej zniechecam sie do karmienia piersia a jeszcze dzieci sie nie urodzily wiec nie wiem jak to bedzie:D

Ja dzis bylam u mamy przygotowac awaryjny pokoj jak nie damy rady sami;) tata zapowiedzial ze wynosi sie do pokoju na dole na koncu domu,a brat ze stopery w uszy i dadza rade:D a my zawsze mamusie pod reka bedziemy mieli
Powiem wam ze im blizej porodu tym bardziej sie boje...nie potrafie przewijac,nie mam zielonego pojecia o karmieniu itd:D cala ciaze bylam optymistka a teraz mnie to wszystko przeraza...mam nadzieje ze faktycznie istnieje cos na styl instynktu macierzynskiego

Agata broń Boże!Nie można mleka modyfikowanego przygotowywać wcześniej :no: trzeba na bieżąco przygotowywać mieszankę tuż przed karmieniem i jak dziecko nie dopije to reszta idzie do zlewu.Może i w dawnych czasach tak się robiło,ale nie polecam.:no: Poza tym kochana przygotowanie takiego mleka to chwilka,wystarczy przegotowana ciepła woda,a żeby było szybciej np w nocy to wodę gorącą miałam w termosie i w czajniku przegotowaną zimną i tylko mieszałam tą wodę,żeby była ciepła,wsypuje odpowiednią ilość mleka,parę razy wstrząsnąć i gotowe.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny dziękuje Wam za ciepłe słowa:biggrin2:Od razu mi lepiej:tak:Lekarz powiedział że lepiej zażyć antybiotyk bo infekcje są niebezpieczne dla maleństw,ja mam dodatkowo infekcję dróg moczowych i gin powiedział że taka infekcja może uszkodzić pęcherz płodowy i wtedy poród przedwczesny:szok:

Moniek rzeczywiście błyskawiczna akcja z tym porodem,nawet nie miałaś czasu się zestresować:tak:Czekamy na zdjęcia księżniczek!

Mati moja córcia jest bardzo wiercąca a synek tylko czasem się poruszy i mnie to czasem:baffled:

lilly zobaczysz ze maleństw pięknie się wyrównają już niedługo:tak:Ja też maiłam wynik po glukozie ale mniejszy 142 i też wyrzekłam się słodkości:-(Ciuszki śliczne!

enfalo śliczności te Twoje maluszki:biggrin2:

ankoś to Ty pi fachu ze mną:-DJa też w pierwszej ciąży brałam antybiotyk w 5-6 tc bo nie wiedziałam ze jestem w ciąży a córeczka śliczna,zdrowa:tak:

magda-gdańsk ja samopoczucie?

Agatka88,tolive Wy nastepne w kolejce:-D

asia co u ciebie i maleństw?Mam nadzieję że się jeszcze trzymacie!

Yummy jak sobie radzisz z karmieniem?

Ja już lepiej się czuje,już po pierwszej tabletce antybiotyku była poprawa ale muszę go wybrac przez równy tydzień bo może sie nawrócić paskudne choróbsko!
No i mam już 107 w pasie:szok::szok::szok:

Do góry