reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Anuśka ja mam 105 w pasie.No i co konkretnie po tym wyniku Ci powiedzieli,że jest cukrzyca ciążowa czy nie?Ja mam kolejne badanie za 2 tyg.Nie jem prawie słodyczy także u mnie nie na tym tle.Kazali póki co zastosować dietę dla cukrzyków.Ciemne pieczywo,rozcieńczone soki itp,kurde mam nadzieję,że nie mam cukrzycy bo nie potrzebne mi to cholerstwo.Pytała ginka jak ja się czuję to mówiła, że często senna i mi słabo a to i występuje w ciąży,ale w cukrzycy także.

reklama
My mieliśmy ostatnio mały remont,córeczka przeszła do pokoju obok,przywieźli nam komodę i półę nad komodę,mam w niej poukładane wszystkie ubranka od góry rozmiary 50,56 i coraz niżej większe do 80.Teraz czekamy na łóżeczka-moi rodzice fundują,a teściowie mają zapłacić za wózek.Jeszcze brakuje mi kosmetyków,wanienki,pościeli,pampersów i muszę dokupić butelki bo mam na razie 2 260 i do tego 4 rodzaje smoczków,a teraz kupię 125

lilly na obiadek mialam schaboszczaka ziemniaki i mizeria mniam mniam bylo
teraz wciagnelam puszke brzoskwiń i jest git
milego wieczorku dziewczyny:-):-)
moj seans serialowy trwa :-):-)papa

lilly mi była u mnie dietetyczka i mój gin jak leżałam w szpitalu i powiedzieli że nie zaliczam się do cukrzycy ciążowej ale lepiej jak już do końca ciąży ograniczę się z jedzeniem słodyczy,no i tak herbatkę piję gorzką a na słodycz pozwalam sobie tylko w niedziele-jakis kawałek ciasta i tyle,zero czekolady,soków a nawet wody mineralnej smakowej.Obok leżała taka dziewczyna co miała pierwszy stopień cukrzycy ciążowej i mąz musiał zakupic jej glukometr i paski a lekarz powiedział jej że będzie na starość babcią z cukrzycą-tylko ona w pojedynczej ciąży a u nas w bliźniaczej podono to bardzo częste,po prostu trzustka nie wyrabia:baffled:

no tak a ja znowu przechwalilam,ze tak dobrze wczoraj spalam a dzisiaj d...a to budzenie co 15 min mnie dobija juz niewiadomo co ze soba zrobic:D mam nadzije,ze niedlugo urodze bo zeswiruje do reszty;)

czesc dziewczyny.AGATA-widze,ze ze spaniem bylo kiepsko.ja dzisiaj wstalam tylko 1 raz-zaliczam do bardzo udanych nocy.naczytalam sie wczoraj waszych postow-to jak skarbnica wiedzy,bo jatez zielona w temacie butelek itd.ja chodze z naciagnietym miesniem jak paralityk ale moze przestanie bolec-mam nadzieje,ze to nie zaden krag.wczoraj kupilam troszke ciuszkow u mnie w ciuchaczu.jutro ide na 3d-bardzo jestem ciekawa co u maluchow slychac.na razie dziewczyny.

witam wtorkowo:-)

Agatka z tym spaniem to rzeczywiście katorga:tak:ja ostatnie nocki nawet przesypiam ale to dlatego że od tygodnia mąż odstąpił mi całe łóżko:-D

A powiedzcie mi czy wanienki macie zakupione?Jeśli tak to ze stojakiem?Kurcze nie wiem jak to będzie ze schylaniem po cc i dlatego myślę o tym stojaku,ale to też kolejny wydatek:rofl2:

magda-gdańsk rozpakowana?:-)

witam dziewczyny:-)
anuska tez bym chciala zeby moj maz sobie poszedl spac do innego pokoju wtedy cale łoze dla mnie hehe ale okrutna jestem
u mnie dzis pogoda okropna niedawno wstałam a juz spac mi sie chce
a co tam u was nowego?
magda jak samopoczucie?do piatku juz coraz blizej:-D:-D -fajnie masz juz z dziecmi bedziesz swietowac

reklama
eh z tym spaniem...tez chyba musze meza wyrzucic obok do pokoju(ale sam sie zaoferowal wiec nie bedzie obrazony).Czuje sie jak trup dzisiaj moze w dzien uda mi sie odespac;)
O tak doswiadczone mamy prosimy nadal o pisanie roznych wskazowek dla nas bezcennych
co do wanienki ja kupilam bez stojaka bo u mnie nie ma miejsca na stojak planuje stawiac na przewijaku lub stole wtedy nie bede musiala sie schylac.Ale jesli masz miejsce to czemu nie!
mati a u nas pogoda piekna!moze dobrze ze u Ciebie kiepska to bedzie chcialo CI sie lezec:D najgorzej jak pogoda ladna za oknem...
magda pewnie juz zwarta i gotowa do akcji:D pozazdroscic!

Do góry