reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

ja na szczescie papierosów nie pale ale piwko czy winko pilam przed ciaza czemu nie:-D:-D
czasami wezme sobie malutkiego łyczka piwka od męza

reklama
nie pozostalo nam nic jak czekac.No ja juz niestety jestem opuchnieta:/ nie ma na to rady jak dopadnie to konice:D ale tez sie ciesze ze za duzo sie nie roztylam bo potem ciezko zrzucic a tak moj maz mowi ze lekko ubiore latem jeszcze stroj kapielowy(optymista...) kurcze i dziasiaj znowu tak ladnie za oknem....
a s;uchajcie jak to jest z dieta jak sie karmi piersia co mozna a czego nie mozna jesc?bo dla mnie to czarna magia...

hehe strój owszem ale mysle ze ta skóra po ciazy na brzuszku to tak odrazu nie zniknie
ile kg masz na plusie?
wiem ze jak sie karmi to trzeba uwazac na to co sie je ale sama jestem zielona bo to moja tez pierwsza ciaza tak jak u ciebie
u mnie pogoda tez sie robi ładna bo rano mgła

mialam 11 na plusie ale przez moje rewolucje zostalo 9 chociaz lekarz ostrzega mnie ze jeszcze waga moze skoczyc i zawsze mowi o diecie i zeby nie jesc niezdrowo i zbyt duzo...no ma racje facet.Ale ja i tak za duzo juz zjesc nie moge zolodek maluchy cisna od paru ladnych tyg.
A Ty z waga jak sie trzymasz?wiadomo kazdy inaczej tez to przechodzi znam dziewczyny ktore w ciazy tyly po 20 kg a dwa miesiace pozniej nie bylo sladu:)
zaraz poszukam w necie czegos o karmieniu bo ciekawa jestem ale chyba same gotowane itd tez dobra dietka bedzie

ja mam na plusie 5 kg ale jakos tego nie widac po mnie
brzuszek wiadomo mam i wielki biust jakis duzy rozm c ale poki co w staniki moje dzwony jeszcze sie mieszczą
kupilam 2 wieksze ale narazie za duze

pobuszowalam troche w necie i wniosek jest jeden!mozna jesc podaczas karmienia wszystko(ograniczac tluszcze,cukier no i wiadomo zakaz alkoholu) natomiast obserwowac maluszka co ewnetualnie go uczula.Nie nalezy wierzyc w to ze nie wolno jesc warzyw "wzdymajacych" kalafior,kapusta poniewaz moga wzdymac nas niekoniecznie maluszki i generalnie tak jak w ciazy z rozsadkiem ale praktycznie wszystko;) tak wiec nie jest tak zle

tak Agata tylko ja zjesz na raz kilka rzeczy, po których malucha może boleć brzuchol, to potem trudno dojsc do tego co to powoduje..ja miałam na tyle szczęście, że mój Damian nie miał żadnych problemów, miał moze z 10 kolek, jak miał 3 tygodnie, to zjadłam pizze z telepizzy i nic mu nie było:) więc miałam szczęście. z kolei kumpela jadła ryż kurczaka i marchewe gotowana, bo mały miała takie bóle brzuszka. to jest indywidualna sprawa, każda musi obserwować i siebie i maluszka:) mi szkoda tych wszystkich nowalijek:p bo one się pojawia, a wiadomo, że zbyt zdrowe nie są, ale takie pyszne po zimie:) ale jakos wytrzymam:) chciałabym karmić cycuchem, ze wzgledu na łatwość, ale i nie ukrywam na oszczędność. z Damianem walczyłam 2 tygodnie o pokarm i sie udało:) więc liczę że teraz będzie juz tylko łatwiej..trudniej chyba być nie może..

Agata, ja też przegięłam - dwa spacery, basen, jazda samochodem poodbierać rzeczy kupione na allegro, a i badania rano - w sumie to praktycznie ok 2h leżałam w ciągu dnia, więc wieczorem brzuch mi stwardniał, wszystko na dole mnie ciągnęło i miałam małe skurcze. Po nospie wszystko się uregulowało, ale najadłam się strachu.

Dzisiaj mamy sesję brzuszkową - potem się pochwalę co nam się udało zrobić.

Hej laleczki. Ja nadal leze i nic nie robię i juz mnie cholera bierze. Mdłości trochę ustały ale nadal słabo.

Co do jedzenia na cycu to jeść normalnie i obserwować. Wiadomo na początek dobrze zrezygnować z pieczonego co i dziecku i nam wyjdzie na dobre :) ja jadłam wsio i młoda bezkolkowa.

Madzia-Gdańsk niz koniecznie musi byc tak jak przy pierwszym dziecku. Np moja Sis rewelacyjnie karmiła pierwsza córkę zero problemów a przy blizniakach same problemy.to wszystko zależy od dziecka jak i czy szybko zalapie

reklama
Dziewczyny a mogę zapytać kiedy "wyskoczyły" Wam brzuszki?? Chodzi mi o to kiedy cokolwiek było widać, bo przecież wiadomo, że ciąże mnogie rozwijają się inaczej

Do góry