reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczynki:-)

Asia trzymam mocno kciuki za Was:tak:

magda-gdańsk wytrzymasz na pewno jeszcze tylko parę dni:tak:Nie moge uwierzyć że Ty i Moniek niedługo rozpakowane bedziecie!

lilly tez mam nadzieję że będzie ok u Ciebie:-)

Byliśmy wczoraj na usg3D u profesora medycyny i jestem bardzo zadowolona!Moja szyjka ma naprawdę 33mm i powiedział że super i nie potrzebny żaden szew i mówił żeby chodzić ale sie nie przemęczać.Zrobił maluchom zdjęcia i nagrał na CD,mała jak zwykle się bawiła z nami w chowanego:-Di mam tylko jedno jej zdjęcie za to mały byłbardzo zadowolony i pokazywał się w całej krasie nawet mamy zdjęcie siurka:-)Bardzo polecam Wam takie Usg tylko tak do 26 tc bo potem ciężko je uchwycić bo się zasłaniają

reklama
Hej dziewczyny ja jak prawie zawsze wpadam tu z problemem i tak jest teraz. Może to trochę moja cecha charakterystyczna czyli panikarstwo może to niedoświadczenie pierworódki. Ale może doradzicie. Ostatnio znów mam plamienia ale wiedząc że mam ten polip wiem że on może to powodować więc tak bardzo się nie martwię ale dziś podczas toalety porannej wyczułam jak by coś wystawało mi z pochwy. Czy to możliwe żeby ten polip tak się rozrósł? Jutro mam zamiar wybrać się do mojego gina.

Miki a jaki wózek wybrałaś?
WÓZEK DLA BLIŹNIĄT ALU NA 6 AMORTYZAT SZER.76cm (2121804329) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. taki wózeczek mam i nawet jest fajny

laseczki na wizycie wszystko ok:)
30 marca cesarka:) ale jestem w szoku, że to juz za 15 dni!!
Gratuluje już niedługo i będziesz mieć dzieciaczki przy sobie

Cześć dziewczyny.
Jakis czas temu zarejestrowałam się na tym forum i zaczelam czytac wszystko co dotyczy bliźniat poniewaz sama zostane mama blizniat.
Nie odzywałam sie dlugo bo ponad miesiac, chociaz sledzilam forum i co sie u was dzieje.
Wyladowalam w szpitalu z duzym krwawieniem i podejzeniem poronienia to byl koniec 7 tygodnia
ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo
chociaz krwawilam po wyjsciu drugi raz juz nie tak obficie. Tego strachu i nerwowki czy moje malenstwa zyja nikomu nie zycze.
Teraz jest dobrze maluszki sa ladne i duze i badania wykazuja ze zdrowe.
Lekarz pod ktorego opieke przeszlam po szpitalu tak dobral mi leki ze i ja i dzieci czujemy sie dobrze.
Wiec dziewczyny dzis mija 13 tydzien i 2 dni:)
daleko mi jeszcze do konca ale jestem dobrej mysli.
Pozdrawiam was cieplo i za wszystkie trzymam kciuki:))
Witam nową mamusie :-)

Dziewczyny witajcie :-),

Ja na tym wątku pierwszy raz, bo dzisiaj się dowiedzieliśmy, że będą bliźniaki :-), w sumie jestem po INV i z tym się liczyliśmy, ale jednak radość ogromna:-D:-D:-D:-D.

Powiedzcie mi moje drogie, ciąża odpowiada suwaczkowi tj. 5t4d ciąży i gin po długich poszukiwaniach znalazł 2 pęcherzyki 14 i 16 mm, ale w środku nich ledwo ledwo widoczne białe kropeczki.....takie koło 1mm, kazał się nie martwić, ale jednak jakoś nie daje mi to spokoju, bo czytałam, że w tym czasie dzidzia powinna mieć 2-3 mm....i moje pytanie czy pamiętacie może jakie u Was były wymiary i w jakim czasie?!?!?
Witam nową mamusie
witajcie Kochane:tak:
My dalej w szpitalu,i raczej nie zapowiada sie zebysmy z niego wyszli jeszcze z brzuszkiem.
Przed wczoraj,i wczoraj mielismy robione usg. po tym pierwszym okazalo sie ze przeplywy u mniejszego szkrabka są znacznie gorsze,i mniejszy Syneczek stanal z waga w miejscu. Lekarz zalecil od razu kolejna dawke sterydow (pierwsze dostalismy w 24tyg). i na pytanie Meza czy jest szansa abym donosila ciaze do ok 37tygodnia,odpowiedzial ze On ma nadzieje ze dotrwamy chociaaż do tego 32. powiedzial też ze tak naprawde mozemy sie rozwiazac ,jutro,za dwa dni,byc moze za tydzien. no ale to wszystko zalezy od przepływów.

na wczorajszym usg wiesci byly troszke lepsze,
przeplywy u mniejszego synka troszke sie poprawily, i lekarz powiedzial ze wlasnie taka mial nadzieje,tzn mial nadzieje ze jak dostaniemy sterydy to tak wlasnie sie stanie. no i to strasznie podnioslo Nas na duchu :)
nastepne usg mamy jutro. no i najpawdopodoobniej beda nam je robic codziennie badz gora co drugi dzien. no ale jakby nie patrzeć ,to dobrze. :tak:
teraz liczy sie dla Nas każdy dzien, każdy Dzien w brzuszku dla Maluszkow jest bardzo ważny.
3majcie kciuki abysmy dotrwali jak najdluzej.

buziaki dla Wszystkich :tak:
Trzymam kciuki
Byliśmy wczoraj na usg3D u profesora medycyny i jestem bardzo zadowolona!Moja szyjka ma naprawdę 33mm i powiedział że super i nie potrzebny żaden szew i mówił żeby chodzić ale sie nie przemęczać.Zrobił maluchom zdjęcia i nagrał na CD,mała jak zwykle się bawiła z nami w chowanego:-Di mam tylko jedno jej zdjęcie za to mały byłbardzo zadowolony i pokazywał się w całej krasie nawet mamy zdjęcie siurka:-)Bardzo polecam Wam takie Usg tylko tak do 26 tc bo potem ciężko je uchwycić bo się zasłaniają
Cieszę się że jest wszystko dobrze

Nie odzywałam się bo nie było mnie w domku ppojechałam troszkę do szwagierki i wróciłam dzisiaj.
Macie też takie wrażenie jakby zaczoł wam przeszkadzać powoli brzuszek:confused:

Asia trzymam mocno kciuki za Was:tak:

magda-gdańsk wytrzymasz na pewno jeszcze tylko parę dni:tak:Nie moge uwierzyć że Ty i Moniek niedługo rozpakowane bedziecie!

lilly tez mam nadzieję że będzie ok u Ciebie:-)

anuska mialam takie usg bylo naprawde super zobaczyc fikajace dzieciaczki(prawie na zywo):-):-) teraz tez bede takie miala i juz nie moge sie doczekac

Hej dziewczyny ja jak prawie zawsze wpadam tu z problemem i tak jest teraz. Może to trochę moja cecha charakterystyczna czyli panikarstwo może to niedoświadczenie pierworódki. Ale może doradzicie. Ostatnio znów mam plamienia ale wiedząc że mam ten polip wiem że on może to powodować więc tak bardzo się nie martwię ale dziś podczas toalety porannej wyczułam jak by coś wystawało mi z pochwy. Czy to możliwe żeby ten polip tak się rozrósł? Jutro mam zamiar wybrać się do mojego gina.
dzidka pojecia nie mam ale dobrze ze masz jutro wizyte lekarz zobaczy i powie ci napewno co to jest
lez jak najwiecej dzisiaj

czesc dziewczyny.ja po wczorajszym salenstwie tez dzisiaj odpoczywam-najgorzej mnie bola stopy.urosly mi na pewno z 1 rozmiar.
ANUSKA-to tobrze,ze byliscie na konsultacji.czasami dobrze jest skontrolowac sie u innego lekarza-a jeszcze lepiej profesora.ja jestem uprzedzona do szpitali,bo tam zawsze cos wynajda i robia czasami z igly widly.ja tez mam 28 usg3d i nie moge sie doczekac!
pozdrawiam wszystkie mamy!:-)

Madzia-Gdańsk niz koniecznie musi byc tak jak przy pierwszym dziecku. Np moja Sis rewelacyjnie karmiła pierwsza córkę zero problemów a przy blizniakach same problemy.to wszystko zależy od dziecka jak i czy szybko zalapie
zabolek przy Damianie było mega mega ciężko, do tego z każdej strony złote rady..najwiecej miał do powiedzenia mój tata:p więc pocieszam się, że gorzej juz byc nie może:)

reklama
Witam:tak:
Dziekuje za kciuki i mile slowa :)
wpadlam zeby napisac ze Dzisiaj mielismy kolejne usg, i jak na ta chwile przeplywy u maluszka sa ok -oby tak dalej :tak:.
Kolejne usg mamy we wtorek. i zapewne we wtorek bede wiedziala jaka jest aktualna waga maluszkow :)
mam nadzieje ze cos tam przybieraja :)

hihi :)

3 mam kciuki za Wszystkie Mamusie ktore tego potrzebuja,a tym ktore lada dzien sie rozpakowuja (oczywiscie z ciaza donoszonaaa :)) -moge jedynie pozazdroscic :).

Do góry