reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

motylicaja - super wieści nam przynosisz :-) A tak wogóle to dopisałam Cię do naszej listy jako odwiedzającą (mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu, jak cos to zaraz to zmienię). Może chcesz dodać tam jakieś info o sobie?

anulka!!! - ogromne gratulacje! Trzymajcie się wszyscy i rośnijcie zdrowo :tak:

No to teraz kolejna na liście do rozpakowania to agaB.
agaB - odezwij się co tam u Ciebie? Jak przygotowania? Masz jakiś termin wyznaczony?

reklama
Anulka gratulacje ogromne
co do ruchów moja córcia nauczyła się robić fale wiecie taką jak robią tancerze, mały nadal grzeczny choć dziś dosłownie wyszedł mi bokiem nie wiem moze się obrócił główką w dół, no faktycznie kopnięcia są pokaźniejsze, mała nie daje spać za bardzo na swoim boku, daje aż po żebra, mały jest dzielny rozumie wyrodną matkę,że nie zaśnie na plecach i oddaje swój bok

motylicaja - super wieści nam przynosisz :-) A tak wogóle to dopisałam Cię do naszej listy jako odwiedzającą (mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu, jak cos to zaraz to zmienię). Może chcesz dodać tam jakieś info o sobie?

anulka!!! - ogromne gratulacje! Trzymajcie się wszyscy i rośnijcie zdrowo :tak:

No to teraz kolejna na liście do rozpakowania to agaB.
agaB - odezwij się co tam u Ciebie? Jak przygotowania? Masz jakiś termin wyznaczony?
moira widze, ze my samopoczucie dzisiaj mamy takie samo. zreszta zuwazylam ze te moje dolegliwosci lapia mnie tak kolo godz. 15. teraz tez jestem tak slaba, ze az mi sie nogi trzesa. do tego krzyze i kolana bola. udalo mi sie jeszcze zrobic nalesniki na obiad ( po ktorych mialam cisnienie 140/85) i padlam doslownie jak mucha ( polezalam 5 minut i spadlo do 113/55). moze to efekt niedotlenienia i tego, ze dopoki maz nie wroci to ja ciagle leze w lozku.
moira ogolnie to mam wade wzroku i bez okularów sie nie ruszam. jutro ide na kontrole wzroku bo po co sie stresowac. jezeli to z powodu ciazy to wole byc spokojna niz rozmyslac.

iws ja tez sie ostatnio zastanawialam, czy to normalne ze dziewczyny czuje dwa razy mocniej.no ale w koncu coraz wieksze sa. potrafia dac czasami taki popis, ze nie moge z lozka wstac bo tak rozrabiaja. moje sa na moim spojeniu lonowym wiec mnie to dodatkowo boli. czasami sie tez tak mocno rozpychaja, albo sie w jakies miejsce wepchaja, ze mnie caly dol brzucha ciagnie strasznie. gin powiedzial, ze to norma. trudno musimy to dzielnie znosic;)

ANULKA GRATULUJEEE!!!!! OGROMNIE SIE CIESZE!!!!
rozmazylam sie jak to bedzie jak ja juz tez bede miala dziewczyny przy sobie...

Napisał moira - fajnie jest mieć juz konkretna datę, no nie? A mierzył Ci gin wielkość dzidziołków? No i widzę, że Twój gin zrobił ten sam numer z wyjazdem tuz przed porodem co mój. No nic, trzeba zacisnąć zęby, nogi i kciuki coby dotrwać do ich powrotu.

Dzieci urosły przez 3 tygodnie 600 g wiec duzo ale od poczatku małe były, obecnie ok 1400 i 1500, gin mówi ze w normie, ale wielkoludy z nich nie beda, zreszta my z mężem tez nawet 3 kg nie mielismy

gratulacje dla Anulki, teraz juz tylko zdrówka i cierpliwosci jej potrzeba i tego jej zycze

Ostatnia edycja:
myslicie , ze nasza waga urodzeniowa, moze miec wplyw na wage naszych dzieci?nie przerazajcie mnie bo ja wazylam 3950 , moj maz do malych tez nie nalezal;)))

myslicie , ze nasza waga urodzeniowa, moze miec wplyw na wage naszych dzieci?nie przerazajcie mnie bo ja wazylam 3950 , moj maz do malych tez nie nalezal;)))

a ja nie jestem do końca przekonana czy ma to wpływ szczególnie na ciąże bliźniacze, które wyglądają jednak trochę inaczej niż te pojedyncze.
Moja mama jak się urodziła ważyła prawie 5kg:-D, jej pierwsza córka 3000g, druga 3600. Nijak się to ma do jej wagi urodzeniowej.

a ja nie jestem do końca przekonana czy ma to wpływ szczególnie na ciąże bliźniacze, które wyglądają jednak trochę inaczej niż te pojedyncze.
Moja mama jak się urodziła ważyła prawie 5kg:-D, jej pierwsza córka 3000g, druga 3600. Nijak się to ma do jej wagi urodzeniowej.

Może i do tych 5 kolo się nie ma ale mimo wszystko dzieci dość duże. Nie znam się na tym tylko tak myśle ze bliźniaki i tak rodzą się wcześniej więc do pełnej wagi zawsze troche im brakuje a skoro oboje rodziców małęj wagi to dzieci raczej nie będą miały po 4 kilo. Ale może się myle

reklama
A ja jestem załamana po wizycie u lekarza....Mam skierowanie i jutro ląduje w szpitalu:wściekła/y: Moja gin jest tak wredna że aż nie chce mi się do niej chodzić....Kiedy zapytałam ją czy można już poznać płeć to wyskoczyła z tekstem że ona nawet nie zamierza sprawdzać...że dopiero w 21tc się wysili żeby zobaczyć.....Normalnie tak mnie kobieta wpienia że....Wrrr :wściekła/y:

Do góry