reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

madzia842 cieszę się,że wszystko ok., mam nadzieję na podobne wieści jutro:)

własnie analizuję listę wyprawki i poprostu jestem w szoku ile rzeczy potrzeba dziecku a co dopiero dwojga dzieciom:szok:

niestety, ilość ogromna - ja teraz, na wyprawkowym finiszyu, potrafię wydać nawet 200-300zł dziennie. Na szczęście już widać koniec;-)

madzia842 fajnie że masz już jakąś konkretną datę, ja też tak chcę:baffled:

a u mnie kolejna ciężka noc - ciągłe wstawanie siusiu i męczarnia przy przekręcaniu. W nocy nawiedziły mnie moje dwa futrzaki i chociaż tyle że miałam ciepło i nie czułam się samotna. Mąż wyjechał służbowo i pewnie będę Was często odwiedzała:tak:

A na zdjęciach wyglądacie super, tylko po brzuszkach widać ciąże. Ja to na twarzy zrobiłam się taka okrąglejsza:-( Mam nadzieję że po ciąży wrócę do normy:-)

reklama
Witam wszystkie mamusie:)
No jestem wreszcie po wizycie... Otóż szyjka jak ta lala, wyniki też jej się podobały... A dziewczynki ?? no rosną, rosną i to ostro, jedna ma 835g, druga 930g a 2 tyg temu miały odpowiednio 545 i 580. więc sporo urosły. Leżały dziś obie z dupkami skierowanymi w dół, a główki miały zaraz pod moimi piersiami :)
Pani gin powiedziała, że wszystko oki. musze tylko łyknąć mocniejsze żelazo,takie w ampułkach, bo mi spadła hemoglobina...Tak więc ogólnie jestem zadowolona no i za 2 tygodnie sprawdzamy się znowu...
BUziaki i dziękuję za wsparcie...

jak myślę o zakupach nakłada mi się milion pytań, chyba zapiszę i będziemy się konsultować
np. czy kupywać laktator teraz?a jak nie będę miała pokarmu, ile butelek?, albo jaki stanik do karmienia kupić, skąd mam wiedzieć jak będa wyglądać moje piersi po porodzie?, normalnie zwariować można
lecę po męża do pracy, na obiadek, a potem musze ogarnąć dom, także do wieczorka, buziaki, spokojnego dnia:-)

malakurka super,że wszystko ok. moje dzieciaki były w takiej wadze w 25tyg., ale ponoć są duże jak na bliźniaki, więc spodziewam sie, że teraz przekroczyły kilogram,oby bo ja stanęłam w miejscu z wagą brzuch też zatrzymał się na 103cm.na pępku

Ostatnia edycja:
jak myślę o zakupach nakłada mi się milion pytań, chyba zapiszę i będziemy się konsultować
np. czy kupywać laktator teraz?a jak nie będę miała pokarmu, ile butelek?, albo jaki stanik do karmienia kupić, skąd mam wiedzieć jak będa wyglądać moje piersi po porodzie?, normalnie zwariować można

Gosia ja nie kupowałam laktatora teraz. Rozejrzałam się tylko jak jest dobry i jak będę miała dużo pokarmu to zlecę zakup mężowi, albo siostrze. Podobno Medela jest bdobra, ale zastanawiam się jeszcze czy kupić ręczny czy elektroniczny.

Butelek mam na razie mało, bo kupiłam dwie małe i dwie duże. Ale to jest towar ogólno dostępny więc zawsze można wyskoczyć i dokupić.

Ze stanikiem sama mam problem. Kupić rozmiar większy niż normalnie? Zależy jakie masz piersi;-) Ja przed ciążą miałaś średni biust, teraz jest oczywiście większy, ale po porodzie chyba już dużo większy nie urośnie:confused:

malakurka duże te twoje dzidzie. Moje ważyły ok 650g w tym samym czasie. Za to teraz mają już po 1800 - więc jak dla mnie giganty:szok::-D

Odnośnie zakupów ja zastanawiam się jeszcze nad sterylizatorem. Kupujecie??

ewus2090 - wpis zrobiony. Daj znać jak było na wizycie!

Gosia - mnie najbardziej podoba sie koszula KOSZULA DO KARMIENIA M VIENETTA SECRET (865702217) - Aukcje internetowe Allegro. Wydaje mi sie być najbardziej praktyczna w użyciu. Niestety zakupione mam już koszulki tylko z jednym rozpięciem na guziki. Jakbym widziała wcześniej te to pewnie bym je kupiła. Co do laktatora to też się zastanawiałam czy jest sens kupować od razu, ale dziewczyny dobrze tu powiedziały, że trzeba, bo jakby sie nie bardzo miało pokarm na poczatku to mozna nim pobudzać laktację. Ja mam aktualnie 3 butelki - 2 kupiłam sama i jedna była przy laktatorze. Aha, i ponoc najlepszy laktator to Medela a najtaniej wychodzi na Allegro (u mnie ponad 50 zł różnicy między internetem a sklepem)

Pauli - mam nadzieję, że Twoje problemy wzrokowe miną. A masz może jakąś wadę wzroku? Może ciąża cos tu nasila?

madzia842 - fajnie jest mieć juz konkretna datę, no nie? A mierzył Ci gin wielkość dzidziołków? No i widzę, że Twój gin zrobił ten sam numer z wyjazdem tuz przed porodem co mój. No nic, trzeba zacisnąć zęby, nogi i kciuki coby dotrwać do ich powrotu.

malakurka - super, że dziewczyny tak szybko rosną! Oby tak dalej :-)

yenefer - z tym sterylizatorem to właśnie też się zastanawiałam, ale w końcu odpuściłam. Duży garnek z wodą wg mnie wystarczy. A podgrzewacz do butelek kupujecie?

A ja dzis mam słabszy dzień. Ledwo ubrałam się po wstaniu z łóżka to znów musiałam się położyć, tak mi się słabo robiło. Teraz jest trochę lepiej, ale rewelki niestety nie ma.

Ostatnia edycja:
Jejku, jakie wielkie te Wasze dzieciaki. Ja mam usg 15.01 - i jestem ciekawa ile mają. Czuję że urosły bo tak drastycznie mój brzuch stał się ciężki.

Mam do Was pytanie. Czy Wasze Dzieciaczki też tak strasznie odczuwalnie teraz dokazują?
Czytałam, że przez to że ilość płynu się zmniejsza a one rosną to ruchy stają się bardzo odczuwalne a czasem bolesne. Moje czasem to jak małe węgorze po całym brzuchu - jedna strasznie w żebra z lewej strony kopie albo wsadza nogi.

witajcie;)

madzia-super ze oki u was...

malakurka-widze ze dziewczynki rosna jak na drozdzach:)

ja sobie tak chodze po BB i znalzlam na stycznowych ze

Anulka Urodzila wczoraj dziewczynki..

..Maja 2550g/50cm i Julka 2420 g/50cm gdz; 11:58 i 11:59

gratulacje Anulka:)

moira to leż spokojnie w łóżku cobyś się nie rozpakowała przed powrotem twojego gina :)
Nie wiem sama co z tym podgrzewaczem. Podobno wygoda, szczególnie jak ma się sypialnię na piętrze i trzeba do kuchni w nocy na dół biegać. A tak nastawisz sobie podgrzewacz koło łóżka. Ale niektóre dziewczyny piszą że zbędny wydatek bo jak karmi się sztucznym mlekiem to i tak trzeba je przygotować tuż przed podaniem. Wtedy wystarcza termos z ciepłą wodą.

iws tak, tak i jeszcze raz tak - wariują jak szalone. Cały brzuch mi podskakuje. Nawet rozmawiam z nimi żeby były grzeczne i nie bawiły się w berka :)

motylicaja dzięki za newsa! Szczególnie takiego dobrego!

Anulka!!! GRATULACJE DLA CIEBIE I MĘŻA. NIECH WAM SIĘ DZIEWCZYNKI ZDROWO CHOWAJĄ I PIĘKNIE ROSNĄ

aż mi się łezka zakręciła w oku....ciekawe kiedy moje dziewczynki będą z nami....

Ostatnia edycja:
reklama
iws tak, tak i jeszcze raz tak - wariują jak szalone. Cały brzuch mi podskakuje. Nawet rozmawiam z nimi żeby były grzeczne i nie bawiły się w berka :)

Ja do nich mówię, mąż też męską dłoń przykłada i tłumaczy, ale jeszcze bardziej wtedy "walczą" :) Pyskate! :)

Do góry