reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Agata88 moje wielkie gratulacje za zdaną obronę,zuch mamuśka z Ciebie:-)
Witam nową mamusię sylhę,niestety nie pomoge co do wymiarów maluszków w tym tc bo sama o swoich dowiedziałam się w 12tc więc były już dużo większe ale glowa do góry na pewno będzie ok:tak:

Yummy,donka,enfalo co u was słychać jak sobie raqdzicie z karmieniem macie już jakiś sprawdzony sposób?

Dziewczyny witajcie :-),

Ja na tym wątku pierwszy raz, bo dzisiaj się dowiedzieliśmy, że będą bliźniaki :-), w sumie jestem po INV i z tym się liczyliśmy, ale jednak radość ogromna:-D:-D:-D:-D.

Powiedzcie mi moje drogie, ciąża odpowiada suwaczkowi tj. 5t4d ciąży i gin po długich poszukiwaniach znalazł 2 pęcherzyki 14 i 16 mm, ale w środku nich ledwo ledwo widoczne białe kropeczki.....takie koło 1mm, kazał się nie martwić, ale jednak jakoś nie daje mi to spokoju, bo czytałam, że w tym czasie dzidzia powinna mieć 2-3 mm....i moje pytanie czy pamiętacie może jakie u Was były wymiary i w jakim czasie?!?!?

witam nową mamuskę
ja robilam usg w 6 tyg wymiary 64mmi 69mm ntomiast w 8 tyg 97mm i 156 mm
jesli lekarka mowila ze nie ma co sie martwic na zapas to mysle ze bedzie dobrze

TWINS-witamy!
ZABOLEK- to super,ze z dzieciatkami wszystko dobrze.i ja dzisiaj kiepskawo sie czuje chociaz pogoda byla ladna,jakas jestem rozdrazniona i nic mi sie nie chce.
DZIEWCZYNY W KTORYM TYG.POCZULYSCIE KOPNIAKI,BO JA NIE CZUJE TYLKO JAK JUZ TO PRZELEWANIA I UCISKI.
ja w pierwszej ciąży poczułam w 19 tyodniu, teraz w 18, ale ja nie czułam nigdy zadnych rybek, matylków, tylko od razy kopniaki porządne:)

ja nie spie od 6tej:) jakos spać nie mogłam.
dzisiaj mamy troche w planach, więc lece, miłego dnia:)

Czesc dziewczyny!U nas za oknem takie piekne slonce...a mi sie snilo ze ubieram sie w swoj stroj sportowy i ide biegac,ze jest lato...nie myslalam ze takie rzeczy kiedys mi sie beda snily:D i ze tak za tym bede tesknic.A mamusia na fejsie jeszcze mi zdjecie pieknych szpilek podeslala i tak sobie pomyslalam jak fajnie bedzie ubrac szpile i gdzies wyjsc...ah...
Przepraszam znowu sie rozmarzylam:D dzisiaj strajkuje i wyciagam gdzie meza zeby posiedziec na ogrodku na kawie,albo na lawce chociaz w parku bo nie wytrzymam w domu!(mam nadzieje,ze w jakies rzeczy jeszcze sie zmieszcze ostatnio mam z tym problem)

A jak wasze samopoczucia??

witaj agata mi tez marzą sie szpileczki wsumie mogłybysmy przeciez w nich chodzic tylko ze w ciazy nie jest wskazane podobno
ja czekam na meza bo pracuje do 14 i tez brykam na dzialeczke biore sobie herbatke w termos
u mnie podobna pogoda jak u ciebie wiec ciepelko jak cholera
wczoraj bylam na dzialce mnóstwo przebisniegów krokusów i poczatki tulipanków
ale to bedzie relaks dzisiaj :-):-)

witajcie Kochane:tak:
My dalej w szpitalu,i raczej nie zapowiada sie zebysmy z niego wyszli jeszcze z brzuszkiem.
Przed wczoraj,i wczoraj mielismy robione usg. po tym pierwszym okazalo sie ze przeplywy u mniejszego szkrabka są znacznie gorsze,i mniejszy Syneczek stanal z waga w miejscu. Lekarz zalecil od razu kolejna dawke sterydow (pierwsze dostalismy w 24tyg). i na pytanie Meza czy jest szansa abym donosila ciaze do ok 37tygodnia,odpowiedzial ze On ma nadzieje ze dotrwamy chociaaż do tego 32. powiedzial też ze tak naprawde mozemy sie rozwiazac ,jutro,za dwa dni,byc moze za tydzien. no ale to wszystko zalezy od przepływów.

na wczorajszym usg wiesci byly troszke lepsze,
przeplywy u mniejszego synka troszke sie poprawily, i lekarz powiedzial ze wlasnie taka mial nadzieje,tzn mial nadzieje ze jak dostaniemy sterydy to tak wlasnie sie stanie. no i to strasznie podnioslo Nas na duchu :)
nastepne usg mamy jutro. no i najpawdopodoobniej beda nam je robic codziennie badz gora co drugi dzien. no ale jakby nie patrzeć ,to dobrze. :tak:
teraz liczy sie dla Nas każdy dzien, każdy Dzien w brzuszku dla Maluszkow jest bardzo ważny.
3majcie kciuki abysmy dotrwali jak najdluzej.

buziaki dla Wszystkich :tak:

mati super,ze macie gdzie jezdzic na dzialeczke.Ja na swoje szczescie mam mamusie do ktorej jak jade czuje sie jak na dzialce taki ma ogord:) bo tak to tylko w bloku:/ w takim razie milego dnia Wam zycze wdychaj swiezego powietrza jak najwiecej!

asiia trzymam kciuki abys jak najdluzej donosila maluszki,widac ze jestes w dobrych rekach i co najwazniejsze chyba optymistycznie nastawiona?to super!wierze ze wszystko bedzie dobrze nawet jak odpukac wczesniej rozwiaza ciaze.W koncu zrobia to co dla Was bedzie najlepsze!Poki co lez spokojnie nie denerwuj sie i zdawaj na bierzaco relacje co tam u Was slychac:)

SYLHA-witaj na forum dla podwojnych mam.jak lekarz mowi,ze jest ok to trzeba zaufac!
ASIIA-oczywiscie,ze trzymamy kciuki.zaciskaj nogi i nie puszczaj.bedzie dobrze!
MATI-ale masz labe.a jak wczoraj na dzialeczce?zrelaksowalas sie?ja dzisiaj sprzatam i wyrzucam zbedne graty-nie lubie zbierac a przez zime sie uskladalo.
MILEGO DNIA DZIEWCZYNY U MNIE TEZ PIEKNA POGODA!

reklama
asiia ja tez mocno trzymam kciuki aby malenstwa wytrawaly jak najdluzej w twoim brzuszku
wiolka relaks na dzialce ze mala bania ale dzis posiedze znacznie dluzej i skorzystam z pieknej pogody bo u nas dzis ma byc 20 stopni poki co do 13 zamierzam polezec w łózku
milego dzionka

Ostatnia edycja:
Do góry