reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie Kochane:-)Stęskiniłam się za Wami ogromnie:tak:co u Was słychać?
Ja po hospitalizacji,wyszłam wczoraj ale nie miałam siły żeby coś naskrobać do Was:-( bo tak sie czuje słabiutka po tym pobycie w szpitalu że szok:szok: wiadomo po domku sie więcej śmiga a w szpitalu tylko leżenie i spanie...Nie mam pozytywnych informacji odnośnie moich wyników badań:-( Wszystko na raz się do mnie uczepiło!Po 1.mam już lekką niedokrwistość i muszę łykać leki krwiotwórcze i pić soczek z buraczków,Po 2.mam infekcję pochwy,po 3.mój cukier we krwi jest na granicy-norma jest do 140 a ja mam 142 i muszę zrezygnować z jedzenia słodkich rzeczy,słodzenia herbaty itp,po 4.mam jeszcze infekcję układu moczowego.W szpitalu maiłam 3xdziennie zastrzyki rozkurczowe,brałam antybiotyk dożylnie na infekcję układu moczowego i chyba z 3 razy pobierali mi krew także jestem cała skuta igłami i tyłek boli niemiłosiernie:baffled: Miałam dwa razy ktg, i codziennie po 4 razy sprawdzane tętna maleństw detektorem, miałam też usg z którego płeć dzieci się potwierdziła i są równiutkie:tak:moja szyjka ma 29mm ale jak to stwierdził jeden gin-szparowata co mnie troszkę martwi. Co u Was i maluchów?

reklama
Zapomnialam Wam napisac jutro z mężem jedziemy do Kielc na usg 3D i konsultację z profesorem medycyny zobaczymy co on powie odnośnie mojej szyjki bo ordynator już był gotowy żeby mi szew zakładać a mój gin z kolei mowi że jak mam bóle brzuszka to lepiej nie ryzykowac bo można tylko pogorszyc sprawę i wywołac przedwczesnie poród.I już sama nie wiem kogo słuchac!

MATI-ja czuje sie jak na razie dobrze.szybko sie mecze ale to chyba normalne.28 marca mam usg 3d-troche sie boje-zreszta jak przed kazda wizyta.
ANUSKA-to niedobrze.kurcze -im dalej tym gorzej-nie ma ciazy bez komplikacji.ciagle cos sie przyplacze.napisz jak bedziesz po wizycie u profesora.

czesc dziewczeta.Ja na chwilke obronilam sie-wiec czas odespac bo z nerwow nic a nic nie spalam,a chlopaki kopali w brzuszki jak szaleni!w nagrode maz obiecal ze pojedzie dzisiaj ze mna do jakiegos hm gdzie duzy dzial dzieciecy zebym mogla maluchom cos kupic tak mu dziure w brzuchu wiercilam;) pozniej podczytam zaleglosci.
Milego dnia!

anuska no to mialas przygody w szpitalu ale trzeba byc dobrej mysli ja tam póki co grzecznie leze bo ta moja szyjka cholera tez krótka ,mialam ostatnio takie mysli zeby isc do innego lekarza zeby sie wypowiedzial ale nie bede kombinowac ufam swojej doktorce
agata moje gratulacje dzielna mamusko odpoczynek ci sie nalezy teraz tylko same przyjemnosci kochana

Cześć dziewczyny.
Jakis czas temu zarejestrowałam się na tym forum i zaczelam czytac wszystko co dotyczy bliźniat poniewaz sama zostane mama blizniat.
Nie odzywałam sie dlugo bo ponad miesiac, chociaz sledzilam forum i co sie u was dzieje.
Wyladowalam w szpitalu z duzym krwawieniem i podejzeniem poronienia to byl koniec 7 tygodnia
ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo
chociaz krwawilam po wyjsciu drugi raz juz nie tak obficie. Tego strachu i nerwowki czy moje malenstwa zyja nikomu nie zycze.
Teraz jest dobrze maluszki sa ladne i duze i badania wykazuja ze zdrowe.
Lekarz pod ktorego opieke przeszlam po szpitalu tak dobral mi leki ze i ja i dzieci czujemy sie dobrze.
Wiec dziewczyny dzis mija 13 tydzien i 2 dni:)
daleko mi jeszcze do konca ale jestem dobrej mysli.
Pozdrawiam was cieplo i za wszystkie trzymam kciuki:))

twins witaj u nas i zapraszamy do częstszego odzywania się i na pewno wszystko będzie dobrze musisz być tylko dobrej myśli :tak:

Agata gratuluję mamuśka na 5+ i to pani mgr, podziwiam że byłaś w stanie się uczyć i tym bardziej moje wielkie gratulacje :-)

Anuśka jeżeli mogę się wypowiedzieć na temat szyjki i szwów to ja odradzam tzn nie ja ale moja ginka, jak u mnie były obawy co do szyjki to wypytałam o wszystko i ona powiedziała że w ciąży bliźniaczej nie raguje się tak jak w pojedyńczej czyli nie zakłada się krążków ani szwów bo to może pogorszyć i wywołać przedwczesny porób w naszym przypadku zalecany jest tylko odpoczynek i leżenie medycyna nic więcej nie może zrobić.... słowa mojej ginki a ja jej naprawdę ufam wspaniała koboeta, tak więc prosze i ciebie o dwa razy przemyślenie zanim podejmiesz decyzję....a póki co życze dużo siły i dobrych myśli...na pewno będzie wszystko dobrze trzymam kciuki :-)

Mati
ale Ci zazdroszczę tej działeczki....wypoczywaj wypoczywaj ;-)

witaj twins ja mialam tez krwawienia w 6 tyg ciazy i mimo leków te krwawienia trwaly dosc dlugo teraz jest ok chociaz musze lezec ale z innego powodu
agata lilly sklada ci gratulacje
jak tylko czegos sie dowiem co tam i lilly to dam znac

reklama
dziewczyny u mnie dzis 20 stopni czekam na meza i brykam na dzialke posiedziec autem podjezdzamy prawie pod sama dzialke wiec chyba mi sie nic nie stanie jak kawaleczek sie przejde?:-):-)

Do góry