reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Agata to nie dobrze,że źle się czujesz.Mam nadzieję,że będzie lepiej.Co do badań prenatalnych to te które ja miałam mieć robione do 18 tyg najpóźniej.Co do książki to jak najbardziej można poczytać i zaczerpnąć wiedzy,ale myślę,że nie ma co się w zupełności kierować.Np jednym przewijak się przydaje a innym nie itp.Na pewno często zdarza się,że nam kobietkom zdarza się kupić coś nieprzydatnego co potem leży w kącie :-)
Zaraz dzwonie do ginki,ciekawie co mi powie :rofl2:

reklama
hmmm to jeszcze inne badania kurcze tyle tego jest nawet nie mialam pojecia:D

co racja to racja jestesmy mistrzyniami w kupowaniu,staram sie spasowac teraz totalnie zeby bzdurek nie nakupowac bo nawet miejsca na to nie mam w mieszkaniu...wozek na balkonie a reszta nie wiem:D

ciekawe co Ci Pani doktor powie,powiem wam ze mnie lekarze osobiscie przerazaja i zawsze biore na nich poprawke odkad Pan chirurg wyrostek po przeciwnej stronie chcial mi usunac;D

Oj zgadza się Agata ja na lekarzy tez biorę poprawkę.Ale w tym przypadku bardziej wierzę w to co powiedział profesor który się specjalizuje w badaniach prenatalnych niż w to co mi ginka powiedziała.Wyjścia są dwa,albo jest zakręcona przez ilośc pacjentek i coś jej się pomieszało,albo małe pojęcie kiedy takowe badania się wykonuje.Swoje lata ma bo ok 50 latek,więc powinna wiedzieć,ale różnie to bywa.

Dzwoniłam do ginki i mam sie zgłosić po skierowanie na oddział patologi.Tylko nie wiem jak to teraz będzie bo ja dopiero za kilka dni bym mogła się położyć bo nie mam z kim córki zostawić.Może to i dobrze,zrobią mi badania i może coś więcej się dowiem.Tylko mam nadzieję,że to krótko potrwa.Brzuchol nadal silnie się napina i momentami boli pomimo leków które biorę.:baffled:

Witam
Dobre wieści dziewczyny WIOSNA IDZIE i aby słoneczko tak pięknie świeciło dla każdej z Was
Oczywiście trzymam kciuki za udane wizyty
Agata mam nadzieję,że samopoczucie szybko się poprawi
Yummy piękne kruszynki,moje dziewczyny są podobne do siebie,ale ja widzę duże różnice w ich wyglądzie,no ale skoro ich własny tatuś nie rozpoznaje to muszą być bardzo podobne
Dzień dobry dziewczynki.No więc zdam Wam relacje co wynikło z mojej rejestracji na badania prenatalne w Gdyni.Niedawno dzwoniłam tam i mówię,że dostałam skierowanie na takie badania.Pytali kiedy miałam ostatnią miesiączkę,a potem jaki powód skierowania,no więc powiedziałam,że na skierowaniu mam wypisane "zły wynik badania usg"Pytali mnie jeszcze czy coś się dzieje.No to powiedziałam o ostatnich akcjach bolącego i twardego brzucha o złych wynikach i o tym,że z usg Pani doktor stwierdza nieprawidłowość przybierania na wadze jednego z bliźniąt.Pani przy telefonie poleciała to wszystko skonsultować z jakimś profesorem specjalizującym się zwłaszcza w ciąży mnogiej.Chwilę potem usłyszałam,że na takie badania jest już za późno,a poza tym z resztą moich dolegliwości to moja ginka powinna mnie skierować do Akademii medycznej w Gdańsku na oddział patologii,żeby tam mi zrobili wszystkie badania.No to nieźle,wyszło na to,że moja ginka jest chyba zakręcona :baffled: muszę do niej zadzwonić i powiedzieć co usłyszałam.Ciekawe co dalej.:eek: Bądź tu mądry i pisz wiersze...:crazy:

Mati powodzonka na wizycie :-)

Magda ja podchodzę do tej wagi z dystansem tak jak mówisz.Bardziej martwią mnie inne rzeczy jak bóle brzuszka i silne twardnienia bo to jest sprawa wiadoma,a z tą wagą to liczę się z tym,że usg może przekłamywać.

Miłego dnia pełnego słoneczka Wam życzę :-)
lilly badania prenatalne przeprowadza się 3razy w ciągu całej ciąży 1.w 12-14tc 2.20-22-24tcchyba 3.30tc,więc Twoja ginka totalnie zakręcona

dziewczyny jak u was z zakupami dla dzidziulek?
ile kupujecie np bodow na rozm 50-56?
ja zielonego pojecia nie mam
wczoraj na allegro kupilam kilka bodow i kika pajacykow ale nie chcem tez przesadzac
mati moim zdaniem tych najmniejszych ciuszków roz.50 nie ma sensu za dużo kupować,bo dzieciaczki szybko rosną,a poza tym tak bardzo się nie brudzą więc po kąpieli możesz uprać i na następny dzień założyć.Ja osobiście takiego rozmiaru ciuszków mam mało i robie tak jak napisałam.Najlepiej kupować więcej od 56-62,chociaż moje urodziły się krótkie 49cm i 48cm i jak patrzę na body 56 to wydają się ogromniaste i małe się w nich topią.Wszystko zależy od funduszy i pory roku w jaką urodzisz

Dzwoniłam do ginki i mam sie zgłosić po skierowanie na oddział patologi.Tylko nie wiem jak to teraz będzie bo ja dopiero za kilka dni bym mogła się położyć bo nie mam z kim córki zostawić.Może to i dobrze,zrobią mi badania i może coś więcej się dowiem.Tylko mam nadzieję,że to krótko potrwa.Brzuchol nadal silnie się napina i momentami boli pomimo leków które biorę.:baffled:
lilly cały czas trzymam kciuki żeby wszystko u Ciebie się unormowało.Powiedz mi czy ginka mówiła Ci że to może być efekt podkradania?Mi się wydaje że przy Twoim rodzaju ciązy raczej o takiej sytuacji nie ma mowy,chodzi o wagę maluchów.U mnie była ciąża dwuowodniowa ale jednokosmówkowa i Aśka podkradała Julkę,stąd jej kiepska morfologia i teraz Aśka mimo że młodsza przerosła wagowo Julkę

O rety,ależ się ja rozpisała,ale korzystam z każdej wolnej chwilki żeby do Was Laseczki zaglądać

czesc dziewczyny.ja od wczoraj mam jakas kolke,ktora mi doskwiera i bardzo sie przestraszylam.w nocy wzielam nospe forte,bo nie moglam wytrzymac.spanikowalam i umowilam sie jutro na wizyte.moj lekarz jak najbardziej kazal przyjechac a w razie twardnienia brzucha jechac do szpitala na dyzur,bardzo sie denerwuje,bo juz nie wiem jakie bole sa normalne a jekie nie.boli mnie z prawej strony w okolicach talii i przechodzi do pachwiny.moze tez tak ktoras miala?

lilly czuje ze u mnie tez sie nie obejdzie bez szpitala ale lepiej jak cie porzadnie przebadają
to nie dobrze ze te skurcze wrócily :-:)-(
u mnie narazie jako tako twardnien nie mam no moze raz na jeden dzien

Czesc dziewczyny! Ja juz sie calkiem zorganizowalam i doprowadzilam do formy, wiec witam ponownie:-D Dzieciaczki ostatnio grzecznieja, odpukac, zobaczymy na ile trwala jest to odmiana.

Co do bodziakow jestem na tak, szczegolnie latem. Bobasa ubrac mozna w sam bodziak i jest mu idealnie- bawelna przewiewna nie obciera nie odparza. Ale na pocztaek proponuje bodziaki rozpinane, nie przez glowe. Jak ktos nie ma doswiadczenia, szczegolnie facet, to bedzie jeczal, ze nie potrafi przewijac i przebierac. Nie dajcie sie;)

Aha i polecam miec wszystko na odpowiedniej wysokosci- kregoslup po ciazy mnogiej jest w fatalnym stanie, serio- wiec koniecznie przewijak na lozeczko i stojak do wanienki- jak dla mnie bez tego ani rusz.

Lily ja nie mialam prenatalnych, jedynie mierzaona dlugosc faldu karkowego i wsio. Ale fajnie na jakis czas wyladowac w szpitalu i posluchac opinii innych lekarzy niejednokrotnie bardziej doswiadczonych od naszych ginow.

Cos mnie dzisiaj bania pobolewa auuu ale pogoda niezla. W sumie w srode jak polozna pozwoli i nie bedzie mrozu mozemy spokojnie wybrac sie na 1 krotki spacer 15 minutowy. Ale bedzie wyprawa, juz to czuje:szok:

reklama
donka rodze dopiero w lipcu!!!!
ucaluj swoje sliczniutkie ksiezniczki
ciesze sie ze macie sie wszystkie dobrze i co najwazniejsze dziewczynki zdrowe:-):-)

Do góry