reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

hej laseczki:)
lily sprawdzam wage moich maluchów w 22tyg wazyły 570 i 630. teraz różnica jest znaczna, bo Franek waży 2700, a Szymek 2200, więc to jest pół kilo..biorę pod uwage, że usg to tylko maszyna, a lekarz to tylko człowiek:) mamy robione przepływy co około 2,3 tygodnie i wszystko jest. mój lekarz mówi, że są to bliźniaki dwujajowe, więc pokrewieństwo miedzy nimi będzie takie jak między Szymkiem, Frankiem i Damianem:) jeżeli dostałas skierowanie na badania, to jedź, ale spokojnie:)
mati powodzenia na wizycie:)
yuumy, donka super z was mamuski:) super sobie radzcie:)!
tossa takie pieluszki, nie sa w moim stylu, ja bym nie kupiła, ale myslę, że są mamy, które lubia takie rzeczy:)
ja dzis postanowiłam spakować torbe do szpitala;)
miłego wtorku:)

reklama
Dzień dobry dziewczynki.No więc zdam Wam relacje co wynikło z mojej rejestracji na badania prenatalne w Gdyni.Niedawno dzwoniłam tam i mówię,że dostałam skierowanie na takie badania.Pytali kiedy miałam ostatnią miesiączkę,a potem jaki powód skierowania,no więc powiedziałam,że na skierowaniu mam wypisane "zły wynik badania usg"Pytali mnie jeszcze czy coś się dzieje.No to powiedziałam o ostatnich akcjach bolącego i twardego brzucha o złych wynikach i o tym,że z usg Pani doktor stwierdza nieprawidłowość przybierania na wadze jednego z bliźniąt.Pani przy telefonie poleciała to wszystko skonsultować z jakimś profesorem specjalizującym się zwłaszcza w ciąży mnogiej.Chwilę potem usłyszałam,że na takie badania jest już za późno,a poza tym z resztą moich dolegliwości to moja ginka powinna mnie skierować do Akademii medycznej w Gdańsku na oddział patologii,żeby tam mi zrobili wszystkie badania.No to nieźle,wyszło na to,że moja ginka jest chyba zakręcona :baffled: muszę do niej zadzwonić i powiedzieć co usłyszałam.Ciekawe co dalej.:eek: Bądź tu mądry i pisz wiersze...:crazy:

Mati powodzonka na wizycie :-)

Magda ja podchodzę do tej wagi z dystansem tak jak mówisz.Bardziej martwią mnie inne rzeczy jak bóle brzuszka i silne twardnienia bo to jest sprawa wiadoma,a z tą wagą to liczę się z tym,że usg może przekłamywać.

Miłego dnia pełnego słoneczka Wam życzę :-)

witajcie dzieczyny :-):-)
ja cos od rana nie w sosie ale teraz troche juz lepiej
co by ci tu lilly powiedziec no niezle zakręcona ta twoja ginka dzwon i wyjasniaj tę sprawę
jestem ciekawa co ci powie!
jak reszta dziewczyn sie ma!
lilly wizyta dopiero wieczorem wiec jeszcze spokojnie :-):-)

dziewczyny jak u was z zakupami dla dzidziulek?
ile kupujecie np bodow na rozm 50-56?
ja zielonego pojecia nie mam
wczoraj na allegro kupilam kilka bodow i kika pajacykow ale nie chcem tez przesadzac

mati kochana ja już mam mały zbiór ubranek,ale ile mam tych bodziaków to muszę policzyć.W każdym razie kaftaników żadnych nie kupuję bo body to lepsze rozwiązanie.Mam na krótki jak i długi rękawek.Co prawda bliźniaki na pewno będą mniejsze niż np moja córka jak się urodziła,ale i tak wolę mieć więcej ubranek na 62cm niż na 50-56cm.Dzieciaczki tak szybko rosną,że lepiej nie kupować za dużo w tym najmniejszym rozmiarze.Właśnie czekam na paczkę z allegro.W końcu udało mi się wygrać jakąś licytację.Ale polecam tez stronkę Szafka.pl - szafa każdej mamy – wszystko dla dzieci bo tam można naprawdę fajne rzeczy kupić w dobrym stanie.

dzieki za rade bo ja to zielona jestem w tych sprawach zero takich malych dzieci w rodzinie noi to moja 1 ciaza
daj znac jak te ciuszki i czy jestes zadowolona

ja to narazie kupuje wszystko biale albo błekitne bo CZEKAMY na wiadomosc moze przy okazji dzis sie dowiemy jaka plec

Mati ja wiem,że w pierwszej ciąży czasem się rozważnie nie myśli i kupuje mnóstwo zbędnych czasem rzeczy,albo za dużo słodkich ubranek w malutkim rozmiarze.Też tak miałam,ale teraz już wiem,że nie ma co za dużo kupować w tych najmniejszych rozmiarach.Nawet jeśli teraz poznasz płeć a np lekarz Ci powie "chyba" to podejdź do tego z dystansem i kupuj takie ubranka które nadają się dla chłopca i dla dziewczynki.Chyba,że gin na 100% będzie pewien co do płci maluszków.:-) Najlepiej zrób sobie listę,będzie Ci łatwiej kupować.

narazie tak powolutku dokonuje zakupów mam kupione tylko 4 szt bodów na rozm 50-56 4 szt pajacyków welurkowych 56 i 62 i 2 szt na 68 i to narazie wszystko
dziekuje ci za rade :-):-)skorzystam z niej

Nie ma za co kochana.Jeśli mogę coś doradzić to półśpiochy to fajna sprawa i rampersy.Ja kupuję "lekkie"ubranka bo to będzie pora letnia,ale wiadomo,że cos cieplejszego też trzeba mieć.Jakiś dresik,sweterek,rajstopki itp.Kocyk cieńszy (można zastąpić pieluszką flanelową) i kocyk grubszy się też się przyda.Ja na początek kupię 4 zmiany pościeli to w zupełności wystarczy.(czyli dwa komplety dla jednego dzidziusia)Teraz na pewno bardziej wiem czego ile kupować bo w pierwszej ciąży kupowałam jak szalona :-D:-D na sam koniec zostawiam kupno takich rzeczy jak kosmetyki,pieluszki.

reklama
Czesc dziewczyny witam sie dopiero teraz bo poranek minal mi pod tytulem rozwolnienia i wymitow...wiecie co ja juz nie wiem czy jakiegos pecha mam czy co..jak do jutra mi nie przejdzie jade do lekarza bo brzuszek bardzo twardy ale mysle ze przez to ze cala noc zle sie czulam:/

No ale juz bedzie lepiej teraz mam nadzieje:D

lily ta kobieta z ktora rozmawialams miala racje!ja mialam prenatalne polowkowe w 21 tyg i 6 dniu i ponoc ostatni dzien sie zalapal wedlug ich norm pozniej juz nie robia.Zadzwon do lekarki kurcze moze cos jej sie pokrecilo,moze skieruje Cie na jakies inne badania.

mati mam takie same rozterki ja Ty wszystko dla mnie czarna magia...ja jedyne co moge polecic zamowilam sobie ksiazke bliznieta atakuja(pod patronatem tvn-dziennikarka ktora urodzila blizniaki razem z inna mama blizniat opisuja krok po kroku: wyprawke,wozek,niepotrzebne rzeczy ktore rodzice kupuja,obszernie temat karmienia itd) jak dla mnie ksiazka bardzo fajna wczoraj polowe pochlonelam a przyszla o 20:D jest w niej duzo praktycznych wskazowek (jak dla mnie niedoswiadczonej osoby)

Do góry