No to w sumie nie wiem czy te badania prenatalne są mi potrzebne czy nie A miała któraś z Was takie prenatalne badania? Z tego co czytałam to teoretycznie się nie powinnam pod takowe badanie kwalifikować,no ale jak ginka każe i dała skierowanie to trzeba robić.
reklama
lilly naprawde nie ma sie co martwic za wczasu
moze i dobrze ze lekarz dmucha na zimne bo niektórzy to sie wcale niczym nie przejmują
mysle ze bedzie ok
ja tez bym chciala wiedziec co u moich maluchów bo ostatnie usg mialam w styczniu
moze i dobrze ze lekarz dmucha na zimne bo niektórzy to sie wcale niczym nie przejmują
mysle ze bedzie ok
ja tez bym chciala wiedziec co u moich maluchów bo ostatnie usg mialam w styczniu
ja kupiłam gryka-pianka-kokos, sugerowałam się głównie opinią znajomych, którzy mają małe dzieci. Na początku dzieci śpią na stronie kokosowej, a jak są starsze przekładasz na grykę. Wczesniej czytałam różne fora i opinie i tylko mi to zamęt w mojej biednej głowie wprowadziłomam pytanie, czym sie sugerujecie przy wyborze materacyków?
ja kupiłam łóżeczka w ikei, najtańsze, bez szuflad. My mamy w sypialni dużą szafę do zabudowy, więc będzie gdzie gratki upychać.Moniek Ty zakupiłaś łóżeczka bez szuflad?Ja zastanawiam sie nad tymi z szufladami i chyba przy tym zostanę bo mamy ciasno w pokoju a dodatkowe miejsce na rzeczy maluszków się przyda.
super, ze sprawa krwawień się wyjaśniła.Co jeszcze mówił lekarz? Nakazał oszczędny tryb życia i leżonko?Hej mamuśki ja również po wizycie i jestem pełna optymizmu okazało się, że te krwawienia wynikają z tego że mam polip doczesnowy i luteina która biorę dopochwowo może podrażniać go, gin sprawdził szyjkę powiedział że jest w porządku tylko ten polip właśnie. Dostałam skierowanie na badania a i mąż zadowolony pierwszy raz był obecny na usg i cieszył się jak dziecko Tak więc nie jest tak źle jak się obawiałam.
lily ja tam nie wiem czy te 200 gr to taka ważna sprawa. Moje całą ciążę szły równiutko i nagle w 31 tc 100 gr różnicy. Gin nie kazał się martwić. Ważne, żeby waga dzieci mieściła się w siatkach centylowych dla danego tygodnia. Poza tym ciąża dwuowodniowa-dwukosmówkowa to najbardziej bezpieczny rodzaj ciąży bliźniaczej. Dzieciątka się rodzą z różną wagą przecież. U Yummy mała wazyła 2500 a synuś 2800.
Zrobisz prenatalne, posprawdzają przepływy, bo ważne jest, żeby maluchy były wydolne krążeniowon i czerpały tyle ile trzeba od mamuni. Wszystko będzie gites.
donka Gabrynia musi sobie w małej główce poukładać, że już nie jest sama w domku i uwaga rodziców nie skupia się tylko na niej. Musicie być czujni i poświęcać małej dużo czasu. Ale fajnie, trzy siostrzyczki:-)Dacie radę.
magda-gdańsk a ile Ty bierzesz fenoterolu? Mnie gin kazał odstawić za tydzień i nie wiem jak to będzie
dzidka24
Zaangażowana w BB
Tak już wcześniej kazał się oszczędzać i leżeć, a teraz powiedział "ale jak tam pani leży a mąż wszystko w koło robi"super, ze sprawa krwawień się wyjaśniła.Co jeszcze mówił lekarz? Nakazał oszczędny tryb życia i leżonko?
dzidka maluchy najważniejsze:-)Leż, czytaj, oglądaj tv, szydełkuj...generalnie rób co chcesz byle w łóżku. A mąż niech śmigaDa radę chłopak. Taka uroda tatusiów dubeltowych ciężarówek, muszą się zatroszczyć zawczasu o swoje stadko.
Laski mojej gince ogólnie nie podoba się,że pojawiają się te silne twardnienia z bólami brzucha (zwłaszcza ostatnio) bardzo nie ciekawe wyniki moczu i krwi,no i do tego ta waga dzieci.Także wszystko ogólnie.Ja się dziś zbytnio nie załamałam także spoko,bo wierzę,że będzie git.Ale cieszę się,że moja ginka jest dokładna.Zawsze mam usg i siedze tam z pół godzinki.Lepiej tak niż taki lekarz jaki mi prowadził pierwszą ciąże (tzn od połowy ciąży bo zmieniłam) nawet nie zauważył,że moja córcia podwójnie pępowiną owinięta. No więc ja ufam lekarzom,ale zawsze ich opinię biorę trochę na poprawkę bo w końcu człowiek nie jest nieomylny Będzie dobrze.
A jak tam dziś Wasze samopoczucie?
A jak tam dziś Wasze samopoczucie?
dziewczyny ja juz mam rozwolnienie i zatwardzienie naraz przed jutrzejszą wizytą
:--( do tego mój (stary)chodzi jakis od wczoraj jakis zły bo chyba go to zaczyna przerastac (a to dopiero początek) ze i ja jakas poddenerwowana jestem
:--( do tego mój (stary)chodzi jakis od wczoraj jakis zły bo chyba go to zaczyna przerastac (a to dopiero początek) ze i ja jakas poddenerwowana jestem
Aimee
Fanka BB :)
magda85-gdańsk - dzięki za info..no u mnie to jest jeden wielki napad pofenoterolowy, hahaa co do naszych bliźniaków ja tam nie wiem jak to w końcu jest, ale u mnie lekarz mówił, ze kwestia dziedziczenia wchodzi w grę a ja mam dwujajowe, dwuowodniowe..
Yummy, Donka - fajnie dziewczyny, że sie odzywacie:-)i ogarniacie temat, o! trzymam za Was kciuki, z każdym dniem będzie łatwiej:-)
Yummy, Donka - fajnie dziewczyny, że sie odzywacie:-)i ogarniacie temat, o! trzymam za Was kciuki, z każdym dniem będzie łatwiej:-)
reklama
Aimee
Fanka BB :)
Mati - spokojnej wizyty i samych dobrych wiadomości Ci życzę już dziś, bo nie wiem, o której jutro się zaloguję..:-)
Podziel się: