reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

witajcie dziewczyny u mnie ok ale nerwy przed wizytą juz coraz wieksze dzis snily mi sie zęby z krwią masakra
tez czekam co tam u lilly ciekawego
wiolka a a jak ty sie czujesz?

reklama
Ja tez się przywitam:-)
Dziewczyny nie wiem czy to kwestia tego, że mam już męża w domku na noc, bo wcześniej dużo bywałam sama ale tak dobrze śpię od kilku nocy. Im bliżej rozwiązania tym lepszy sen....na to wychodzi:-)

Wiola ja nie sypiam bo chlopaki urzadzaja sobie zabawy nocne,a jak juz im sie znudzi to ciagle jakies bole mam z przerwami i niemilosierne skurcze nog:/

A Ty kochana troche sie oszczedzaj zeby to sie pozniej na Tobie nie odbilo wiem ze nie chce sie lezec i tylko odpoczywac ja tak do teraz mam,ale warto dlaietego spokoju zeby nie przegiac.

Mati trzymamy kciukasy wszystko bedzie dobrze zobaczysz!

Moniek to super zbieraj sily na porod!dobry sen Ci sie nalezy na koniec a co!

hej laseczki:)
jak tam samopoczucie?
mam pytanie, czym sie sugerujecie przy wyborze materacyków?
Damian śpi, ja tez spróbuje sie zdrzemnąć.
miłego dnia i powodzenia na wizytach:)

witam serdecznie:-)

Dziewczyny cudne brzuszki!

magda-gdansk fajne rzeczy zakupiłaś maluchom i za tanie pieniążki,ja niestety mam daleko do ikei:-(A z tym przewijakiem to macie racje lepiej sobie ułatwić życie i kupić bo trochę będzie tego przewijania:eek:Mam jeszcze do Ciebie pytanie,bo pisałaś kiedys że często czujesz ruchy maluchów tuż pod wlosami lonowymi-ja też tak mam i martwię się że tak nisko je odczuwam,co Twój lekarz na to mówi?

Moniek Ty zakupiłaś łóżeczka bez szuflad?Ja zastanawiam sie nad tymi z szufladami i chyba przy tym zostanę bo mamy ciasno w pokoju a dodatkowe miejsce na rzeczy maluszków się przyda.

lilly jak po wizycie?Bo coś długo sie nie odzywasz?Mam nadzieje że wszystko w porzadku:tak:

mati głowa do góry będzie dobrze!

Yummy wiem coś o bolacych brodawkach i szczerze współczuje:tak:Trzymam kciuki żeby z tym karmieniem coraz lepiej Wam szło;-)I zglądaj do nas w miarę możliwości,a jaki masz laktator?

donka super poród!Owacje na stojąco:-)Super że jestescie w domku a Gabrysia wkrótce przyzwyczai się do nowej sytuacji:tak:

anuśka szczerze zapomniałam zapytać lekarza. obaj moim chłopcy byli ułóżeni główko, przez ostatnie dwa tygodnie, jeden sie przekrecił i lezy dupką w dół, wiec pewnie on mnie tam smyra nogami:) kilka dziewczyn z kwietnia tez tak ma, więc myslę, ze nie ma co się stresować:)

Cześć dziewczynki.
Yummy fajnie,że do nas zajrzałaś.Dużo zdrówka dla Ciebie i maluchów,a przede wszystkim snu więcej życzę.Buziaczki :-)

Kochane ja już po wizycie i szczerze to myślałam,że będzie bardziej optymistycznie.Nadal mam silną anemię,macica napięta i nadal mam leżeć buuuu......no ale jak trzeba to cóż.Do tego mam mocne upławy.A teraz ta jeszcze gorsza informacja dla mnie.Znów jeden bliźniak nie może dogonić wagą drugiego i gince się to nie podoba.Dostałam skierowanie na badania prenatalne z tego względu.No więc z grubsza takie wnioski z dzisiejszej wizyty.Mam nadzieję,że Wasze wizyty będą bardziej optymistyczne.Teraz kolej Mati na wizytę?

Miłego popołudnia Wam życzę :-)

lily mimo wszystko optymistyczne nastawienie!wiesz ze to ma wplyw na maluszki?takze dla nim usmiech i nie denerwowac sie tylko stosowac do zalecen lekarza.A prenatalne fajnie ze Ci zrobia tak dokladnie obejrzysz maluszki ze szok!jak ja mialam robione to razem z mama sie poryczalysmy z wrazenia jak zobaczylysmy:D nawet paluszki im policza u raczek i nozek.Popros o nagranie na plyte za to ok 20 zl trzeba zazwyczaj doplacic a pamiatka na cale zycie!
A wiesz juz kiedy idziesz?

Teraz chyba mati,w czwartek ja nie pamietam kto jescze moze dziewczynyn przypomna dzisiaj tak jakos spokojnie na forum...ja dalej wracam do nauki...a kochane dzisiaj dzien tesciowej;) jesli ktoras swoja lubi oczywiscie:D bo moj maz do swojej z kwiatami jedzie;)

reklama
Hej Dziewczynki. Trzymam kciukasy za Wszystkie wizytujace dzię, jutro i w ogóle w tym tygodniu.
Lilly - dużo siły Ci życzę. Robisz wszystko co mozesz dla swoich Maluchów i musi być dobrze - zwyczajnie nie ma innej opcji.
Co tam jeszcze..doczytywałam Was wczoraj wieczorkiem, chyba jakies nowe Mamy się pojawiły, wiec witam :-)
Któraś z nowych Mam na forum pytała czy w rodzinie były bliźniaki - u mnie tak, po stronie mojego ojca, poczynając od jego babki, poprzez siostrę, córkę siostry no i teraz ja..

Aha, a mam jeszcze pytanko do dziewczyn na fenoterolu - czy to drżenie rąk i osłabienie, nie wiem sama, jakby mięśni przechodzi wraz z dłuzszym okresem brania tego lek, czy tak już będzie do końca? Bo pikające serducho nawet mi tak bardzo nie przeszkadza jak to, ze mam wrażenie, ze nogi odmawiają posłuszeństwa i się przewrócę a rece drżą tak, że szklankę chwycić trudno..

Do góry