reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

oleniolek bardzo ładny wózek,ale niestety zostało by mi tylko 2 cm bo moje drzwi to 80cm :tak:

lilly obawiam się, że możesz nie znaleźć węższego wózka. Ja naprawdę mieściłam się we wszystkie drzwi!

Hej karola ;-)

dziewczyny co do wózków to większość wózków 1 obok 2 ma od 76 do 79 i na prawde mieszcza sie we wszystkie drzwi 80 wiec te 2cm to nie powód do zmartwień:)

zgadzam się w 100%

ogólnie wg mnie prawda jest taka że nie ma idealnego 1 wózka

Święte słowa! Ja wózka szukałam bardzo długo i bardzo dokładnie. Większość modeli widziałam na żywo. I to prawda nie ma wózka, idealnego pod każdym kątem! Przed zakupem zrobiłam sobie listę najważniejszych dla mnie cech wózka. I metodą eliminacji zdecydowałam się na Firstwhells co okazało się strzałem w dziesiątkę!
I polecam kupowanie wózków używanych, nie płacicie dużo i z czystym sumieniem zawsze będziecie mogły wymienić na inny jak Was najdzie ochota :)

Agata777 dużo zdrowia dla Twoich Maleństw! I sił dla Ciebie!

Ostatnia edycja:
reklama
hej laski, widze, ze o wózkach rozprawiacie, ja tez mam mega zagwostkę:baffled:, na razie skłaniam sie do abc zoom ale szukam używki. A z ciekawości czy któras z Was widziała naocznie i pomacała taki oto wozek:
W PL! WÓZEK BLIŹNIACZY/PODWÓJNY Kolcraft +gratis (2173122898) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
jeśli tak to niech napisze parę słów, ciekawa jestem czy do zooma można go porównać?

I jeszcze jedno, od 2-3 dni łapia mnie wieczorne i nocne skurcze, drętwienia głownie stóp i mam przez to taki tik, że nogi podkurczam, męzula kopie:-) ale ostatniej nocy to spac przez to z godzine nie moglam, obudziałam sie ztym uczuciem i dupa po spaniu..., zapomniałam o to zapytac gina, czy może brac mi potasu? moge na własna reke wziąć magnez i potas? jak sa dzicie, no chyba że coś innego może mi pomóc?

Hej dziewczynki.
Chyba jestem pierwsza, która wita się piątkowo
Miałam 2 dni przerwy, musiałam sobie trochę pobeczeć, wyleczyć katar, zacząć walke z infekcją (pewnie grzybkową) i już jest lepiej z smopoczuciem. Gdybym jeszcze taka słaba nie była, to już w ogóle byłoby super, no ale dobra, nie można mieć wszystkiego
Lilly - byłam ciekawa co u Ciebie, po tej wizycie..leż, oszczędzaj się, a moze już na kolejnej wizycie będa bardziej optymistyczne wieści i będziesz mogła trochę wstać i sie poruszać. Ze starszą córką Cię bardzo dobrze rozumiem, ale chwilowo musisz skupić się na bliźniakach i sobie. Mnie też było żal mojej małej jak miała ospę i ferie, dawałam z siebie wszystko, wierząc, ze mnie nic nie ruszy i skończyło się teraz twardnieniami brzucha i tym fenoterolem..o..
Mati - widzę, że raz samopoczucie lepsze, raz gorsze, ale ja po tym tygodniu wiem, ze jak przychodzi ochota na beczenie to czasem lepiej pobeczeć i juz. Kontrolujemy się z tyloma rzeczami w ciąży, że przynajmniej to nam wolno i już.
Yummy - Ty to jesteś, no..no..poród super, teraz pomimo zmęczenia mega optymizm i ta energia..trzymaj się, dużo zdrówka dla Małych i Ciebie. Dbaj o siebie, żeby hemoglobinkę szybko nadrobićno i pisz do nas w wolniejszej chwili i zarażaj opymizmem
AGATA88 następna w kolekjce jesteś ty a później ja z tego co patrzyłam to taka jest kolej
AGATA88
MIKI3274 JA
ANUŚKA25
NIULECZKA
AGUCHA1986
LILLY815
to jest mniej więcej taka kolej
a ja to mam nie rodzić??? spieszyć sie nie bedę, ale gdzieś tam za AGATA88 i Toli to jestem w kolejce.
Wszystkim dziewczynom z udanymi wizytami - gratulacje! i oby tak dalej

Hej dziewczynki Marcelinka i Jan przesyłają buziaki dla cioć.
Ciocia też przesyła buziaki dla Marcelinki i Jasia. Cmoook.

To dobrej nocki i do przeczytania rano.

hej laseczki:)
ja się witam druga piatkowo:) dzisiaj weekend!! jejku czekam na ten czas co tydzień:) Damian przebudzi,ł sie po 3 i ja juz zasnąć nie moge..masakra z ta bezsennościa ciążową..wczoraj 5:30 dziś 3:30, co będzie jutro??
u nas wczoraj wizyta byłam króciutka, w sobote śmigamy sie zbadać na lepszym sprzęcie do szpitala. maluch po prawej z ułóżenia główkowego zmienił pozycję na posladkową..więc narazie poród SN odpada. szyjka ma 1,5 cm, rozwarcie na palucha. nie wiem czy to dobrze, czy xle. gin powiedział że tak może byc u wieloródek i że wcale nie muszę prowadzic łóżkowego trybu życia:)
pozdrawiam!

ps: całuje Was mocno Agata. widzę, że coś nie możesz zwalczyć infekcji:( możliwe, że to ten paciorkowiec, tak nabalaganił w twoim organiźmie? zdjęcie maluszków super!:) chyba pierwsze tak ubrankowe zdjęcie, które nam wstawiłaś:) jaki rozmiar maja teraz maluszki?

a ja sie witam jako trzecia!
Agata caluski dla Marcelinki i Jasia.-mam sentyment do imienia Marcelina bo moja siosrta tez Marcelina a mnie moja mama pokarala i nazwala mnie Matylda hehe
aimme no jak to w ciazy raz lepiej a raz gorzej!
teraz czekamy z lilly na wizyte .lilly w pon a ja we wtorek noi tylko chcemy uslyszec dobre wiesci
chociz u mnie szyjka króciutka ale jeszcze ma zobaczyc jak po usg bo moze sie okazac ze jednak jest inaczej
a ogólnie dziewczyny ja samopoczucie dzis u was?
lilly pupcia boli coraz bardziej ?bo mnie tak

hej dziewczyny-a ja sie witam jako nastepna.czytam wiesci przy slabej kawce z mlekiem.mam do was pytanko-czy uzywacie plynow do higieny intymnej,bo ja tak ale mi nie sluzy.mialam 2 razy zapalenie pochwy i teraz biore co 3 dni lactovaginal.czym mozna zastapic plyny?

wiolka ja stosuje LACTACYD tylko i wyłacznie ale słyszalam ze za czesto tez nie mozna sie myc plynami do hig intymnej wiec rano myje sie samą woda a na wieczór plyn ciezko powiedziec czy to wlasnie od takich plynów mozna nabawic sie zapalenia

mati jak bedziesz na wizycie teraz u gina to zapytaj prosze o to.ja mam wizyte dopiero 14.03.kiedys mi lekarz mowil,ze plyny maja wysokie ph-chyba-z tego co pamietam i dlatego moga byc szkodliwe.

dziewczyny-czy pijecie sok z burakow.kolezanka tu wczoraj pisala,ze ma takie dobre wyniki po soczku.ona robi sobie sama-tylko nie wiem czy z surowych czy gotowanych.ja chyba dzisiaj tez zainwestuje w sokowirowke.pozniej i tak sie moze dla dzieciakow przydac.a moze polecacie jakis konkretny sok ze sklepu do picia?

reklama
wiolka zapytam lekarza! co do soków to ja mam sokowirówke tez kupilam za niewielkie pieniądze chyba w biedronce na poczatku pilam z buraków (chociaz wyniki mam jak to lekarz mówi rewelacyjne) teraz od czasu do czasu pije z marchewki banana jabłka i pomaranczy normalnie jaki mi mąz zrobi tak sok to pyszny jest jak niewiem uwazam ze te ze sklepu jednodniowe to nie sa takie dobre noi buraczki oczywiscie tylko obrac i pokroic na kawaleczki -miód malina.oczywiscie uwazam ze to dobry zakup tym bardziej ze pozniej dla dzieci jak najbardziej sie przyda.

Do góry