reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Czesc dziewczyny i ja sie dzisiaj witam z malym opoznieniem...dosypialam jak zwykle rano no i jak juz mam w pakiecie wymiotowalam...no ale jeszcze kilka tygodni to mnie pociesza:)

No tak skonczyl nam sie kolejny tydzien w nastepnym znowu wizyty.Trzymam kciuki za wasze ja mojego Profesorka mam w dzien kobiet akurat:)

Co do wozkow bo wczoraj temat dosc dlugo sie ciagnal...pewnie dopoki nie wyprobujemy z maluszkami kilka razy to i tak nie bedziemy wiedzialy czy dokonalysmy dobrego wyboru.Ja nie mialam alternatywy do ABC zomma tylko on wszedzie mi sie miesci;) i to jeszcze zaoszczedzilismy dosc duzo kupilismy na koniec 2011 z wystawy taki jaki byl i za caly nowy z adapterami i gondolami dalismy po rabacie 2500 :)) i to jeszcze rodzice nam zasponsorowali(pierwsze wnuki wiec mamy poki co dobrze z nimi;))

Wczoraj zamowilam tez torbe do wozka-niestety nie byla w komplecie a dzis chce zrobic moim maluchom namiastke pokoju dzieciecego sa takie slodkie naklejki na sciane ze zwierzatkami ze sie oprzec nie mozna no i nie niszcza sciany

reklama
Też się witam wprawdzie nie z samego ale jestem:-)

Agata777 słodkie te Twoje maluszki,świetnie że rosną i przybierają na wadze:tak:Szkoda tylko że Ty co rusz masz jakieś problemy zdrowotne:-(Całuje male szkrabki a dla Ciebie dużo zdrówka życzę:-)

Co do soków z buraków to moja ciocia ostatnio poleciła mi żeby pokroić pare buraczków i przesypać cukrem w słoiku i pić po pare łyżeczek dziennie.Jeszcze nie robilam bo mam dobre wyniki ale zobacze teraz po badaniach....

Ja mam wizytę za okrągły tydzień i już się nie mogę doczekać żeby poznać płeć lokatorów a przede wszystkim usłyszeć od lekarza że jest wszystko w porządku.wczoraj miałam gorszy dzień:baffled:jakaś taka senna byłam,jestem niskociśnieniowcem a od wczoraj pogoda kiepska...dziś częściej napina mi się brzuszek i któryś maluch znów tak się przekręcił że kopie mnie po szyjce:baffled:

Miłego dnia i udanych wizyt:-)

Hejka dziewczynki :-)
mati jak się masz?no mnie dupencja boli,już nie wiem jak się ułożyć :-)

wiolka5 ja póki co piję sok buraczany kupny,a dokładniej burak z jabłkiem z hortexu.

Coś mam upławy obfitsze,tzn mam cały czas od jakiegoś czasu i ginka mówiła,że to normalne,ale od dwóch dni są o wiele obfitsze :baffled:

Miłego dnia Wam życzę :-)

Agata88 ja mam wizytę zaraz po Tobie 9marca:-)

Rzeczywiście kupiliście wózek okazji cenowej:tak:i to jeszcze dziadki zasponsorowały...Mi też podobaja się takie naklejki na ściane i już planuje kupic takie piankowe są przesłodkie:tak:

oj bidulko meczysz sie z tymi wymiotami -ciekawe dlaczego tak pod koniec ciazy jeszcze to sie musi przypałetac
od poniedzialku wizyte zaczyna lilly ,wtorek ja
co do wózka to szybko zaopatrzylas sie ale jak byla okazja to czemu nie
ja kupie raczej blizej porodu tak samo z pokoikiem tez niewiem
podobaja mi sie fototapety na allegro ale sama niewiem ,pokoik stoi jak narazie pusty

lilly masz przekichane z tym lezeniem:tak: Jak leżałam w szpitalu to położne zalecały mi leżenie na lewym boku żeby nie było ucisku na główne zyły i żeby nie wystąpiła zakrzepica a poza tym do dzieci dopływa wtedy więcej tlenu:tak:

no to kolejny tydzien wizyt sie szykuje
oby same dobre wiesci
lily dzis mam sie lepiej -bynajmniej samopoczucie twardnien tez juz nie mam odpukac
a jak u ciebie po lekach?

anuśka no przerąbane,ale co zrobić.Mam nadzieję,że wkrótce będę mogła wstawać,że to przejściowe.Tak wiem,że lepiej leżeć na lewym boku i w sumie tak mi najwygodniej,ale jak się tyle leży to w końcu zaczynam się kręcić jakbym miała robaki w tyłku :-D

mati to dobrze,że Twoje samopoczucie ok.U mnie po tym leżeniu i lekach póki co jest ok :tak:skurcze się wyciszyły i liczę na to,że niedługo będę mogła wstawać.Mam chęć posprzątać bo coś bałaganik,ale mąż mówi,że to zrobi.Pewnie nie będzie po mojemu,wiecie jak to jest,ale liczą się chęci :-) No to od poniedziałku zaczynamy wizyty.Mam nadzieję,że wszystkie będą optymistyczne :tak:

I ja się przywitam:-)
U mnie noc do kitu, byłam sama w domku, miałam całe wyrko dla siebie i d..a./ Od godz 3 do 5 robiłam spacery po mieszkaniu bo tak mnie bolał kręgosłup. A moim Dziewczynkom w to graj....harce na całego. Oj umęczyłam się. Ale dziś wraca mąż to pomasuje plecki:tak:
Ja mam wizytkę we wtorek, mam nadzieję że będzie ok i wytrzymam do 19 marca:-)

reklama
Moniek bidulko,ale pociesz się,że już masz blisko do końca.Pamiętam jak w pierwszej ciąży pod koniec też miałam bezsenne noce,a wtedy ponad 6 lat temu nawet internetu nie miałam,a w nocy w tv też nic ciekawego nie było więc sprzątałam po nocach :-D Mąż Ci plecki wymasuje to na pewno będzie lepiej.:-)

Do góry