reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej :-)

Czesc dziewczyny i ja sie dzisiaj witam z malym opoznieniem...dosypialam jak zwykle rano no i jak juz mam w pakiecie wymiotowalam...no ale jeszcze kilka tygodni to mnie pociesza:)

No tak skonczyl nam sie kolejny tydzien w nastepnym znowu wizyty.Trzymam kciuki za wasze ja mojego Profesorka mam w dzien kobiet akurat:)

Co do wozkow bo wczoraj temat dosc dlugo sie ciagnal...pewnie dopoki nie wyprobujemy z maluszkami kilka razy to i tak nie bedziemy wiedzialy czy dokonalysmy dobrego wyboru.Ja nie mialam alternatywy do ABC zomma tylko on wszedzie mi sie miesci;) i to jeszcze zaoszczedzilismy dosc duzo kupilismy na koniec 2011 z wystawy taki jaki byl i za caly nowy z adapterami i gondolami dalismy po rabacie 2500 :)) i to jeszcze rodzice nam zasponsorowali(pierwsze wnuki wiec mamy poki co dobrze z nimi;))

Wczoraj zamowilam tez torbe do wozka-niestety nie byla w komplecie a dzis chce zrobic moim maluchom namiastke pokoju dzieciecego sa takie slodkie naklejki na sciane ze zwierzatkami ze sie oprzec nie mozna no i nie niszcza sciany

- faktycznie super okazja Ci się trafiła ... no to gratulacje zakupu fury!:tak::tak::-) ... orjentujesz się może ile ma ten wózek na długość?
- oh te naklejki są słodkie...jak mój synek był malusi to miał pianki z kubusia puchatka, a jak podrósł to mu zrobiłam an wszystkich ścianach normalne naklejki z motywem kosmosu :-) .... już się nie mogę doczekać robienia pokoi dla dzieci ;-)

Też się witam wprawdzie nie z samego ale jestem:-)

Agata777 słodkie te Twoje maluszki,świetnie że rosną i przybierają na wadze:tak:Szkoda tylko że Ty co rusz masz jakieś problemy zdrowotne:-(Całuje male szkrabki a dla Ciebie dużo zdrówka życzę:-)

Co do soków z buraków to moja ciocia ostatnio poleciła mi żeby pokroić pare buraczków i przesypać cukrem w słoiku i pić po pare łyżeczek dziennie.Jeszcze nie robilam bo mam dobre wyniki ale zobacze teraz po badaniach....

Ja mam wizytę za okrągły tydzień i już się nie mogę doczekać żeby poznać płeć lokatorów a przede wszystkim usłyszeć od lekarza że jest wszystko w porządku.wczoraj miałam gorszy dzień:baffled:jakaś taka senna byłam,jestem niskociśnieniowcem a od wczoraj pogoda kiepska...dziś częściej napina mi się brzuszek i któryś maluch znów tak się przekręcił że kopie mnie po szyjce:baffled:

Miłego dnia i udanych wizyt:-)

- cos w tym jest, ja tez niskociśnieniowien i pzrez tą pogode jestem jak kapeć no i do tego jeszcze te mdłosci ... bleeee:baffled:
- powodzenia na wizycie! ... na pewno wszystko będzie dobrze!:tak::tak::tak:

wczoraj do późnego wieczora czytałam cały wątek o wózkach .... no to teraz już wiem że nic nie wiem :-D:-D:-D

ja również życzę wszystkim miłego dnia

reklama
Hej dziewczynki Marcelinka i Jan przesyłają buziaki dla cioć.Zobacz załącznik 442808Zobacz załącznik 442809

Kochane te twoje maleństwa, zdrówka życze.

a ja to mam nie rodzić??? spieszyć sie nie bedę, ale gdzieś tam za AGATA88 i Toli to jestem w kolejce.

Mogłam cię opuścić bo tak jak pisałam wcześniej skontrolowałam tylko pare stron do tyłu i nie było cię tam a też nie mam pamięci do wszystkich nicków na forum sorki za pominięcie

Ja wczoraj znalazłam ciekawe ogłoszenie wózka abc desing zoom w bardzo dobrym stanie i cały komplet czyli spacerówka,gondole i foteliki a na dodatek blisko mojego miejsca zamieszkania tym lepiej bo wózek do wglądu,ale niestety po kilku godzinach od ogłoszenia oferta była nieaktualna :no: Widzę,że te wózki bardzo szybko znikają jak ktoś wystawi ogłoszenie.
Wymiary:- Szerokość po złożeniu : 69 cm- Wysokość po złożeniu : 49 cm- Długość po złożeniu : 89 cm​

To jeszcze raz dzien dobry Nocke miałam rewelacyjną, twardy, mocny sen..super..
Wiolka - ja zainwestowałam w sokowirówkę zaraz po gwiazdce. Codziennie taka niecała szklanka. Mój przepis: 1/2 buraka (z całego nie strawię), 1 jabłko, 1 marchew (też ma żelazo albo przyspiesza wchłanianie - jakos tak) i kiwi (zabija zapach tego buraka). Oczywiście wszystko surowe. Hemoglobina po ostrym pikowaniu w dół wskoczyła na 11 i tak się utrzymuje (oczywiście oprócz soku żelazo w tabletkach sorbifer 2*1 tabl/dziennie). A zdecywdowalismy się na zakup bo liczę się z silną anemią po porodzie, jakieś pół roku przed ciążą też niestety miałam, no i dla dzieciaków to inwestycja długoterminowa.
magda85-gdańsk - super, gratulacje..eh..jak ja bym miała 34 tydzień to już bym się chyba nie martwiła..no nie wiem, może teraz tak mi się wydaje
anuśka25 - ha, ha..naklejki piankowe..cudne..tylko to była pierwsza rzecz, którą moja córka rozpracowała i to jak się przeprowadzilismy do nowego domku. Wyobrażacie sobie, piekny pokoik, ściany świeżutkie i takie dziuuuury z odłupanego tynku, który odszedł razem z naklejką Także polecam powiesić tak, aby nie były w zasięgu małych rączek
lilly815 - normalnie myślimy o tym samym..ja dzisiaj rano stwierdziłam, że juz nie mogę patrzeć na ten mój domek..mąż robi co może, ale po swojemujuż nie chcę więcej od niego wymagać, ale jestem przerażonakiedy ja tą chatę odgruzuję???
ale Maluchy ważniejsze, trudno..trzeba sie przemęczyć i Ty też nie waż się wstawać

no jakbyś nie była w ciąży to czerwone wino, haha:-D:-D:-D
no a w ciąży z tego co pamietam, to czerwone mięso, mp. wołowinka (tylko nie tatar), brokuły, buraki pod rózną postacią, sok z granatów albo granaty też mile widziane, żółtka jajek zalecane..ważne też, aby to wszystko komponować z tym co pomaga wchłaniać żelazo, a wiec np. wit. c a mleko nie..to tak na szybko..

Też się witam wprawdzie nie z samego ale jestem:-)

Agata777 słodkie te Twoje maluszki,świetnie że rosną i przybierają na wadze:tak:Szkoda tylko że Ty co rusz masz jakieś problemy zdrowotne:-(Całuje male szkrabki a dla Ciebie dużo zdrówka życzę:-)

Co do soków z buraków to moja ciocia ostatnio poleciła mi żeby pokroić pare buraczków i przesypać cukrem w słoiku i pić po pare łyżeczek dziennie.Jeszcze nie robilam bo mam dobre wyniki ale zobacze teraz po badaniach....

Ja mam wizytę za okrągły tydzień i już się nie mogę doczekać żeby poznać płeć lokatorów a przede wszystkim usłyszeć od lekarza że jest wszystko w porządku.wczoraj miałam gorszy dzień:baffled:jakaś taka senna byłam,jestem niskociśnieniowcem a od wczoraj pogoda kiepska...dziś częściej napina mi się brzuszek i któryś maluch znów tak się przekręcił że kopie mnie po szyjce:baffled:

Miłego dnia i udanych wizyt:-)

anuska to ty jeszcze niewiesz jak plec
teraz bedziesz miec połówkowe?
ja robie za miesiąc to tak jakos bede tez kolo 23 tyg

Ostatnia edycja:
Ja wczoraj znalazłam ciekawe ogłoszenie wózka abc desing zoom w bardzo dobrym stanie i cały komplet czyli spacerówka,gondole i foteliki a na dodatek blisko mojego miejsca zamieszkania tym lepiej bo wózek do wglądu,ale niestety po kilku godzinach od ogłoszenia oferta była nieaktualna :no: Widzę,że te wózki bardzo szybko znikają jak ktoś wystawi ogłoszenie.
Wymiary:- Szerokość po złożeniu : 69 cm- Wysokość po złożeniu : 49 cm- Długość po złożeniu : 89 cm​
jak sobie taki zakupimy to raczej nie będziemy miały problemów ze sprzedażą. A bliźniaczków przybywa więc zapotrzebowanie jest.

kobitki a co pić jeść żeby żelazo nie spadało :confused:
na pewno wołowinkę, wątróbkę wieprzową ale też dużo szpinaku, brokułów, kasze, orzechy, pestki dyni, kalafior.Żelazo łatwo się przyswaja z witaminką C, nie należy go łączyć z wapniem.

Jejku dziewczynki jakie mam mdłości....od kilku dni....nie miałam w I trymestrze to mam teraz:szok:

moniek78-ty juz na wylocie to jakos zniesiesz te mdlosci -jeszcze tylko pare tyg.cierpliwosci.jedna kolezanka tu pisala ,ze to znak zblizajacego sie rozwiazania.

reklama
moniek ja mialam w pierwszym trymestrze,po czesci w drugim i teraz tez mam i gdzie tu sprawiedliwosc:D co zjemy to out...juz mnie to stresuje
a jeszcze dowiedzialam sie ze 16 marca mam obrone i zastanawiam sie co zrobic zeby sie nie stresowac bo juz zaczelam a to raczej teraz niewskazane i zebym przez przypadek nie urodzila z tego wszystkiego:D mam nadzieje,ze to niemozliwe.A juz tak mam ze wszystkim sie przejmuje ostatnio...

w ramach odstresowania sie zaraz szukac tych cudnych naklejek na sciane wybieram i zamawiam a co!
a tak z dowswiadczenia powiedzcie mamuski cos takiego jak organizator do pieluch i kosmetykow przydaje sie czy to zbedny gadzet??(wiem ze mozna sie bez tego obejsc ale czy ulatwia zycie)

Do góry