reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
No jeszcze są w szpitalu bo jedna z córeczek ma troszkę słabszą morfologię,a tak poza tym chyba u nich ok :-) ta fotka jest bardzo mała,także nie wiem czy by było coś widać na kompie.Donka pewnie wkrótce wyjdzie ze szpitala to na pewno wrzuci zdjęcia.Potem wrzucę tą fotkę na kompa i zobaczę czy będzie coś widać.Ale mówię Wam są słodkie te jej smerfetki małe :-):-)

Cześć dziewczyny =)

ja już się trochę ogarnęłam ... przetrawiłam i teraz baaaaaaaaaaardzo się ciesze! ... juz sobie nie wyobrażam usłyszeć że to jednak pomyłka i jest jedno dziecko :sorry:
W głowie wszystko rozplanowane i na pewno damy rade! ... jak inni moga to my też, co nie? :tak::-)

wymiotuje, jestem słaba, śpiąca i generalnie ogarnęłam mnie niemoc. Najchętniej leżałabym cały dzień na kanapie, a przecież jest tyle rzeczy do zrobienia!:sorry:

Wczoraj na poprawę humoru pojechałam z mężem do hurtowni wózków chociaż je pooglądać i pomacać :-):-p:-p:-p
Mają na stanie ok 15 modeli, ale z moimi kryteriami czyli szerokość do 74 cm i długość max 130 (wymiary windy) pozostało juz wcale nie tak dużo do wyboru.
Zakochałam się w casualply s-twinner - no to mam całą ciążę żeby na ten wózek zbierac kasiure ... byłby wózek idealny, ale niestety nie może być za pięknie, nie wiem dla czego ale w spcerówkach nie ma podnóżków.
Kurcze na szczescie mam jeszcze dużo czasu do namyslen.
W baby jogger upatrzylam na necie i on byl w pierwszej kolejności do oglądania, ale odpadł jak mi go tylko wyciągneli. Siedziska są bardzo twarde, sztywne i materiał do siedzenia jest okropny. No i siedzenia kubełkowe.
W s-twinerze siedziska są roskłądane całkowicie na płasko i nie są kubełkowe siedzenia, super duża buda która może wręcz zamknąć całą spacerówke, świetnei się sprawdza jak sypie śnieg albo pada deszcz. Bude można zmieniac na wersje letnią jak się ją podepnie i ma okienko do zaglądania. Waży tylko 11,8 kg i najlepiej mi sie nim skręcało. Skłąda się jedną ręką i sama go złożyłam za pierwszym razem. Śliczne mocne, żywe kolory do wyboru. No ale te podnożki! ... co to za imbecyl wpadł na pomysł żeby ich nie dawać!

ciesze sie ze juz sie oswoiłas z ta myslą naprawde uwierz mi mialam identycznie ,wymioty i mdlosci przeszly mi dopiero ok 14 tygodnia i samopoczucie tez lepsze, o wózeczku to ja narazie nie mysle chociaz nie powiem ogladam na allegro
mysle ze zdecydujemy sie na uzywany mimo ze moi dziadkowie zadeklarowali ze dadzą pięniazki

-Lorelain- super,że już oswoiłaś się z myślą,że to bliźniaki :-) co do mdłości miałam do 17 tyg potem było lepiej.

mati te wózki bliźniacze na ogół są drogie,więc jeśli można kupić w dobrym stanie używany to po co przepłacać :-) a za zaoszczędzone pieniążki można kupić coś innego,w końcu czekają nas wszystkie spore wydatki,a pieniążki raczej się nikomu nie przelewają :tak:

ja tez sie mocno zastanawiam nad polowaniem na używany wózek ... martwi mnie jedna rzecz ... a co z gwarancją na wózek?

lilly u nas caly zestaw na wpasie to ok 4 tys to ogromny koszt na ktory malo kogo stac ja wole zainwestowac w lepszą spacerówke bo zdecydowanie dluzej bedzie uzywana
lorelain no trudno z ta gwarancja i tak wózek taki gleboki zazwyczaj uzywa sie wsumie bardzo krótko
tak jak ja np urodze w lipcu to na przyszlą wiosne juz raczej spacerówka bedzie potrzebna

reklama
w niektórych miastach są komisy z wozkami wiec mozna dokladnie sobie obejrzec w jakim stanie jest wozek
w moim miescie akurat nie ma ale znalazlam wielki komis w stargardzie szczecinskim to 100km odemnie ale mysle ze i tak warto bedzie tam pojechac

Do góry