reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ja dopiero w 12tyg dowiedziałam się o podwójnym szczęściu.Wcześniej było widać tylko jedną fasolkę.A jak samopoczucie?Ja do 13 tyg czułam się dobrze,a potem się zaczęło i to ze zdwojoną siłą.Mdłości,bóle głowy i inne nie fajne dolegliwości.Ale Ty nie musisz tak mieć,bo każda ciąża to indywidualna sprawa.:-)

Cześć dziewczyny:) I ja nieśmiało proszę o przygarnięcie do swojego grona. Podobnie jak Lorelain wczoraj dowiedziałam się, że będą bliźniaki - dwujajowe. Na razie jesteśmy z mężem jeszcze w szoku i powoli oswajamy się z tą myślą:-)

oj jak milo witaj kochana:-):-)
ja nie dawno tez bylam w 6 tyg a tu masz juz prawie 20
tak mi czas leci ze hoho

tossa dzieki za odpowiedz:) dla mnie to mega dziwne uczucie, trochę sie zaczynam denerwowac..bo to ndopiero 33 tydzień, a tu głowa juz taaak nisko.
Madziu u mnie to dopiero 24tc a też czuję ruchy w okolicy włosków łonowych i dodatkowo szperanie koło szyjki macicy ale na szczęście szyjka zamknięta:-)

Cześć dziewczyny. Ostatnio pisałam na waszym forum że nie czuję narazie ruchów dzieci, ale mogę się już pochwalić że od wczoraj maluchy dają o sobie znać i to tak że nieda się to pomylić z niczym innym. A dzisiaj byłam na usg i moję panny mają po 18,5cm i jedna waży 377gram a druga 391gram Szyjka macicy też długa bo 4cm. Mam tylko do was pytanie jak to było u was ze zwolnieniem? Bo ja od kwietnia też bym chciała iść na zwolnienie ale lekarz mi powiedział że jeśli będzie wszystko w porządku to nie ma takiej konieczności. Dodam że mam pracę fizczną i raczej cieżko będzie mi już pracować z brzuchiem,czy wy też miałyście jakieś problemy żeby lekarz wam zwolnienie wystawił?
Gratulacje udanej wizyty:-):-):-)
Cześć dziewczyny,
dzisiaj się dowiedziałam że będę mamą bliźniaków. Jeden pęcherzyk i dwie owodnie. Ja jestem w szoku i przerażona bo się kompletnie nie spodziewałam i ujawniły się dopiero teraz. Na dzien dzisiejszy ludziki są dokładnie tej samej wielkości i ida zgodnie z terminem z OM. Mam nadzieje że mnie do siebie przygarniecie :sorry:

Cześć dziewczyny:) I ja nieśmiało proszę o przygarnięcie do swojego grona. Podobnie jak Lorelain wczoraj dowiedziałam się, że będą bliźniaki - dwujajowe. Na razie jesteśmy z mężem jeszcze w szoku i powoli oswajamy się z tą myślą:-)
Witajcie dziewczyny:-D

donka mam nadzieję że już tulisz swoje maluszki;-)

witaj lilly
jak twój brzusio?
u mnie narazie ok od 2 dni
strasznego dola od rana mialam,musialam sobie popłakac i wyzalic się męzowi a jakis pierdół hehe -no tak to jest w ciazy
lilly ile masz lat jesli moge zapytac?

Mam nadzieję że nasza Donka już tuli swoje maluszki :-):-) coś za cicho się zrobiło.

luna84.krakow ja mam ciążę dwuowodniową-dwukosmówkową i jak pytałam ginki czy one będą takie same czyli jednojajowe to powiedziała mi,że równie dobrze mogą być jedno jak i dwujajowe.Wiem,że jedno dzieciątko to dziewczynka i jeśli drugi okaże się chłopiec to na pewno będą dwujajowe czyli różne,ale jeśli drugie dziecko to też dziewczynka no to wtedy nie wiadomo.Ale ginka mówiła,że przy takiej ciąży rodzą się raczej dwujajowe.Szczerze to ja nie zbyt zawracam sobie głowę tą jajowością.Mi to bez różnicy :-)

vibeke Witamy cieplutko wśród dubeltowych Mam :-)
zgadzam sie z tobą lilly odnosnie tych blizniąt bo mi tez moja ginka tak powiedziala

Hej,

ja całą noc nie spałam ... cały czas myślałam aż wreszcie przetrawiłam tą nowinę.
Ja czuje sie dużo lepiej niz w ciązy z synkiem, mam dużo siły, wszystko moge jeść, czasami mnie przymuli ale nie uciążliwie. Nie ma porównania jeśli chodzi o samopoczucie.

możecie polecić mi jakąś dobrą literaturę o bliźniakach?

jak ja mam dwoje dzieci w jednym pęcherzyku to to jest ciąża jednojajowa?

reklama
mati u mnie z brzuchem standard czyli z rana ok a popołudniu i wieczorem twardnieje.Zgadza się w ciąży hormonki szaleją i czasami trzeba sobie popłakać,ale ja o dziwo w tej ciąży dopiero dwa razy ryczałam.Co do wieku to stara dupa już jestem :-D za kilkanaście dni 30-stka mi stuknie.

Do góry