reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

czesc dziewczyny.Jak myslicie donka juz rodzi??mam nadzieje bo biedna juz sie meczy pewnie...
No o wyjazdach w tym roku pewnie mozemy zapomniec,mam to szczescie ze rodzice domek nad jeziorkiem maja 2 godz od poznania i mamy plan zebym z maluszkami tam juz tego lata sobie siedziala z nimi w weekendy:) a zima nie mam nic do powiedzenia bo juz planuja wszyscy wyjazd na narty,chlopaki z nami jada babcia bedzie pilnowac na zmiane pewnie z druga albo ciocia jakas;) Mnie to nie martwi specjalnie w tym sezonie nie jezdzilam i cierpialam z tego powodu:(

Cos sie wyspac ostatnio nie moge(czli juz kilka dobry tyg) moze organizm przyzwyczaja sie do niespania po nocach:D wy tez tak macie?

reklama
witaj agatko mi tez ostatnio sie coraz gorzej spi
donka juz ma rodzic i koniec kropka -nie chcem jej tu widziec tak sobie mysle ze ma szanse urodzic sn

mati mi niestety nie będzie miał kto popilnować maluchów,także jak już gdzieś się będę wybierała,nawet o sklepu to z całą trójką:tak:
Agata z tym spaniem u mnie to różnie bywa,ale jeszcze nie jest tak źle.Pod koniec pewnie będzie gorzej.pamiętam jak w pierwszej ciąży tak po 33 tyg to bardzo mało spałam.
Ja mam nadzieję,że Donka już urodziła,albo rodzi.Dzielna dziewczyna :tak:Co prawda wiem,że niektóre dziewczyny noszą bliźniaki do 39 tyg,ale to raczej rzadkość.

Mi położna mówiła,że u nas ostatnio odbierała poród bliźniąt i po 3500 ważyły.To waga konkretna co? (jak na bliźniaki)

Ostatnia edycja:
Tak oczywiście,bez tego przy mojej anemii to bym nie pociągnęła.Ja mam dawkę zwiększoną także vita-miner prenatal 2x1 i żelazo femibion vita ferr 3x1
Na początku brałam tylko witaminy raz dziennie,ale lekarz kazał mi zwiększyć.Do tego mam dietę bogatą zwłaszcza w żelazo.

tez bym chciala takie wilkoludy urodzic im wieksze tym lepiej o!
ja lykam aktualnie aspargin 3 razy po 2 tabletki(skurcze nog mi po tym odpuscily),biofer 4 tabletki dziennie a reszta to soczki warzywno-owocowe,czasami jakis plusz albo visolvit;)
A wy co lykacie?
Eh nie moge sie doczekac juz takiej prawdziwej wiosny gdzie bedzie mozna wyjsc w cienkim sweterkku i nie bedzie zimno:D albo japonki bedzie mozna juz nosic bo stopy w nic nie mieszcze:D

A powiedzcie mi myslalyscie juz o jakims zlobku?jak to u Was wyglada wracacie do pracy czy nie spieszycie sie?maluchy jeszcze sie nie wykluly a ja juz sie zastanawiam jak ich zostawie co bedzie:(

no tak w twoim przypadku to mus moja siostra jest farmaceutka i mówila ze te vita-miner prenalal sa bardzo dobre i ze ma zaufanie do tej firmy
femibion tez łykałam bo moja gin dawala mi próbki a teraz biore maturelle-pharmaton -1 opakowanie dostalam od siostry a nastepne musialam kupic tylko cena jest zawrotna w tanszej aptece 48 zl ale cóz nie mozemy sobie niczego odmawiac
dzis dziewczyny szukam na allegro jakiejs sukienki ciazowej na wiosne bo mam tylko 2 takie raczej zimowe
sa tez fajne spodnie niedrogie ale niewiem czy jest sens tak kupowac jak ja tylko narazie do lekarza i spowrotem i to w sukience mi najwygodniej u gin a pozniej po ciazy taka sukienka tez sie przyda

reklama
agata ty to masz dobrze urodzisz przed latem jeszcze wiec mozesz sobie pomarzyc o japonkach hehe na kiedy masz termin?
ja o złobku nie mysle bo i tak nie pracuje wiec mam nadzieje ze jak najdluzej bede razem z dziecmi
a wy? jak u was z tymi sprawami

Do góry