reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

donka najwazniejsze ze odstawilas!jeny wczoraj na TLC ogladalam program o kobietach z nalogami masakra...jedna stwierdzila ze nie odstawi papierosow bo to juz 5 miesiac to sie nie oplaca,a ogolnie to myslala ze to wzmocni serce dziecka(czy inna bzdure podobna wymyslila)?! porazka...no tak ale ten oczekiwany moment zapalenia bedzie piekny vogue mietowy i maly miller z cytrynka:D

reklama
Hejka dawno mnie nie było bo byłam u mamy i nie miałam jak do was napisać

Gratuluje wszystkim udanych wizyt
Gratki także dla świeżo upieczonych mam :-)

Donka i co tam u Ciebie słychać?Do szpitala nie jedziesz?Co do papierosów to ja nadal mam kryzysowe chwile,że myślę o dymku.Mam nadzieję,że w przyszłości już nie wrócę do nałogu.14 lat paliłam z przerwą na ciążę i 3 miesiące karmienia.

lilly chyba poczekam,dopoki czuje ruchy to jest dobrze.Bez kitu zdecydowałabym się pojechać gdyby nie Gabi,ona chyba coś czuje bo dzisiaj cały dzień tuliła się do mamusi i nie opuszczała nawet na krok.

Tak z ciekawości zmierzyłam sobie obwód brzucha dzisiaj i jestem w lekkim szoku 118cm:szok:

Zapomnialam powiedziec, ze wozeczek juz przyszedl i jest po prostu zajebisty:happy2: Jest tak solidny ze szok:szok: producent daje dozywotnia gwarancje na rame wozka hehe:szok: wszystko tak super do siebie pasuje (szojk po niektorych innyvh wozkach), sklada sie mega instynktownie i trwa to parenascie sekund:szok: Kosz na zakupy jest po prostu ogromny, dokupilismy w zestawie od razu ten glider board- zajebista sprawa, hania zachwycona (bedziem jezdzic z siostzycka i braciskiem na spacerek:-D:-D) ja nim nie jezdzilam jeszcze, ale staruszek prowadzil i mowil, ze manewruje sie idealnie:happy2:
A Ty Toivel? Zadowolna jestes???

Gratulacje Yummy, i owszem zakochałam się w joggerze - jest super ;)

Nadrabiałam was dziewczyny przez ponad godzinę. Cały tydzień spędziłam w szpitalu....ale po kolei

Zaczęło się niewinnie, od szukania lekarza, który ma praktykę w szpitalu, umówiliśmy się na konsultacje na piątek. Kilka godzin przed wizytą w szpitalu dostałam mega biegunki od antybiotyku na paciorkowce i lekarz mnie nie puścił do domu - zostałam na patologii, zmienili mi antybiotyki na dożylne i zalecili pełną diagnostykę. Najśmieszniejsze jest to że dostałam łóżko po dziewczynie, która w 34tc urodziła parkę przez cc dzień wcześniej :)
Teraz jestem w domu, kończę jeszcze antybiotyk (pełne 14 dni) i niestety dostałam ogromnego grzyba w szpitalu - przez antybiotyk...więc teraz nystatynka, tantum rosa i wietrzenie bo moje wargi sromowe wyglądają jakby ktoś je botoksem potraktował :D

W 34 tygodniu mam zalecaną hospitalizację i rozwiązanie ciąży w 36-37 tc, ze względu na jednokosmówkowość.
Szyja długa, trzyma - tzn "przepuszcza na koniuszek palca", a usg i przeplywy piękne. Dziewczyny ważą po 1000g obie - idą bardzo równo całą ciążę.
Najlepsze na patologii było to, że co 2h położne sprawdzały tętno maluchów a rano ktg. Teraz zostało tylko wsłuchiwanie się w ruchy przez następne 6 tygodni, między wizytami u gina :).

Oczywiście mam niedokrwistość ciężarnych - jak większość z nas , w szpitalu przepisali mi Tardyferon.

No to może panny dziś w nocy zbiorą się do wyjścia :-) A ja nie jestem w szoku z powodu obwodu Twojego brzuszka.Ja już mam sto z kawałkiem (tak mnie ostatnio wywaliło) a gdzie jeszcze do końca:-D

To faktycznie wywaliło Ci brzusio.Mi pojawiły się rozstępy nad pępkiem,blle brzydkie takie,na szczęście nie noszę krótkich bluzeczek,a na plażę nie chodzę(mam prawie pod nosem).

Z tą nocką dzisiejszą to nic nie mówię,nie chcę zapeszać,bo znając życie znowu skończy się rozczarowaniem,widocznie moim lalom nie spieszy się na ten świat,chyba wolą poczekać do wiosny;-)

reklama
lilly ale masz brzusio:szok::szok: u mnie 85 (narazie):happy::happy:
jak juz tak sobie piszemy co kto by wypiłi zapalił to mi sie marzy zajebiscie zimne piwo z sokiem lub desperados
wyjscie na moja dzialke którą kocham ale cóz

Do góry