reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
tak dumam i dumam.....może nie skleiłam ale co to za menda? hemoroid? Bo jeśli tak to ja jestem w temacie.

A w ogóle to cham jestem....nie przywitałam się. Dzień Dobry :-)
Si Moniek hemoroid.
Co do coca-coli hmmmm,często miałam na nią ochotę i nie mogłam się powstrzymywać więc w małych ilościach popijałam,teraz tylko woda.

moniek ja jak tylko zaszłam w ciaze to nic innego bym nie jadla jak dania typu kebab ,hamburgerek i juz nie wspomne o chinskiej restauracji gdzie pozeralam kurczaka w sosie słodko kwasnym

mnie tez ciagnie do niezdrowych rzeczy...glownie slone frytki,hamburgery ooo i kebab z kurczakiem tez moze byc w ali babie u nas maja dobre:D ale to takie niezdrowe...:( mysle ze teraz w weekend tez pozwole sobie cos takiego wciagnac w koncu przy karmieniu nie ma o tym mowy

Si Moniek hemoroid.
powiem tak, mam to ścierwo już jakieś 2 miesiące...na początku był duży, nabrzmiały, swędział i bolał i godził w moją kobiecość. Pierwszy atak to czopki posterisan ale nie posterisan h bo to ma sterydy. Do tego maść, też posterisan. Czopki rano i na noc a maść po każdej wizycie w toalecie. Bardzo ważne jest dbanie o higienę czyli podmywanie dupki po każdej bytności w kibelku. I MIÓD....kurna przeczytałam w necie, że pomaga i mówię sobie co mi szkodzi. Więc smaruję tego gada miodem wielokwiatowym:happy: Po paru dniach takiej kuracji gnida się zmniejszyła i nie boli ani nie swędzi. Nadal jest ale taki jakby luźny fałd skóry. I jeszcze jedno, zawsze pod prysznicem traktuję go zimną wodą.

mnie tez ciagnie do niezdrowych rzeczy...glownie slone frytki,hamburgery ooo i kebab z kurczakiem tez moze byc w ali babie u nas maja dobre:D ale to takie niezdrowe...:( mysle ze teraz w weekend tez pozwole sobie cos takiego wciagnac w koncu przy karmieniu nie ma o tym mowy

kochana ten kebab to jest przy drodze wylotowej na pniewy? bo ja tam jadlam i jest pyszny
tam tez jest wlasnie ali baba

Ostatnia edycja:
dziewczyny krwawieniem z dziąseł i nosa to sie nie przejmujcie - na drugi dzień po porodzie myłam zęby i dziąsła już mi nie krwawiły :szok:

witam:)
Dziewczyny znów mi brzuch twardnieje jak cholera.Ta cała no-spa którą ginka mi zaleciła brać 3X1 tabletce w ogóle na mnie nie działa.
a może zadzwoń do lekarki, niech ci przepisze coś innego? ja w 24 tygodniu dostałam fenoterol i isoptin i tak ciągne;) ale u mnie twardnienia zaczęły sie z tydzień temu..

luna84 mialam to samo w 1 trymestrze wymioty na okrągło tylko tyle ze u mnie obylo sie bez szpilata
schudlam 4 kg i juz sie martwilam ze dzieci zaglodze ale teraz juz mam na plusie razem 6 kg czyli waga podskoczyla do 57,5 kg
zdaje sie ze jestesmy w takim samym wieku
czy to twoja pierwsza ciaza?
ja w tej ciąży raz zwymiotowałam w 18btygodniu, ale mdłości miałam masakryczne, tak jak w pierwszej ciąży mega odrzutka od miesa:) spadły 3 kg.

luna84.krakow u mnie tez nie zaczęło się kolorowo.Najpierw zrobiłam testy ciążowe (oczywiście dwa pozytywne)poszłam do lekarza,ale nic jeszcze nie było widać.Potem kolejna wizyta i puste jajo i ginka mnie nastraszyła,że nic z tego raczej nie będzie bo nie ma zarodka.Kolejna wizyta podejrzenie ciąży pozamacicznej.W końcu na chyba czwartej wizycie dowiedziałam się,że jest jedna fasolka,ale jeszcze na kolejnej okazało się,że jednak bliźniaki.Także wielki bałagan i dużo stresu na tych początkowych wizytach.
jejku biedaku, to sie nacierpiałas..
my o bliźniakach dowiedzieliśmy sie w 6 tygodniu na pierwszej wizycie:)
mina mojego męża bezcenna:D

Agata88 pierwsze słyszę,żeby lekarz prowadzący nie mógł odbierać porodu:baffled: skąd masz takie dziwne informacje?
Co do podobieństwa bliźniąt to moim zdaniem choćby nie wiem jak były podobne to rodzice na pewno je rozpoznają :-)
mnie tez zdziwiła ta informacja..

reklama
Ale apetytu robicie dziewczyny :-) ja z coli do dzis nie zrezygnowałam,ale staram się ograniczać.Piję colę już tyle lat,że to chyba nałóg.Ja tez staram się lepiej odżywiać,ale fastfoodów sobie nie odmawiam raz na jakiś czas.Mniam uwielbiam jedzonko z KFC pikantne :-):-) moim skromnym zdaniem w ciąży można jeść wszystko byle z umiarem.

A teraz z innej beczki :-) co do hemoroidów to miałam to dziadostwo w pierwszej ciąży i do tej pory czasami mi się pojawia.Chyba nie ma nic,żeby na dobre zniknęły tak na 100% bo bynajmniej do mnie co jakiś czas wracają.

Ale fajnie dwa tematy się zbiegły :-D:-D:-D

Do góry