reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

hej mati no wlasnie ciaze mam dwuowodniowa dwukosmowkowa-nie wyklucza to jednak ze dzieciatka nie beda jednakowe!bylam troche zdziwiona ale 3 profesorow juz mi to tlumaczylo-jest jakis tam procent ciaz gdzie dochodzi pomiedzy chyba 3 a 7 dniem od zaplodnienia podzialu(czyli z jednojajowcow robia sie dwa osobne)-no i badz tu madra i pisz wiersze:D do 20 tyg bylam pewna ze beda rozne od siebie i juz a tak faktycznie to nie ma innej metody niz ocena po porodzie. A jeszcze jedna ciekawa sytuacja moga nie byc identyczne ale moga byc jednojajowe-w tym przpadku jak ktos jest bardzo ciekawy jedynie specjalne testy DNA moga to wykazac:)

Dziewczyny odpoczywajcie jak najwiecej nawet jak wsio jest ok nie warto ryzykowac!wiadomo sa sytuacje ze trzeba cos zrobic ale ja ucze sie na swoich oczywiscie bledach:D pare razy za bardzo zaszalalam a pozniej cala noc tak zle sie czulam ze sama do siebie mowilam ze glupia jestem i jeszcze jakas krzywde maluszkom moglam tym zrobic...

reklama
kochana ja na szczescie mieszkanko juz 2 lata temu zakupione wyremontowane tylko troszke za male na 2 dzieci chyba na przyszlosc trzeba bedzie zamienic za wieksze bo nie zamierzam rezygnowac z sypialni bo to wielka wygoda w salonie mam zaje.....niewygodny wypoczynek ze skóry na którym nie da sie spac malo tego sciana wybita wiec szansy na dzrzwi nie ma
pokoik dla dzieci stoi pusty pomalowany na bialo wiec tylko jakis kolorek i bedzie ok
teraz tylko leze i o nic sie nie martwie
kochana a zeberka mogą bolec bo dzieciotka sie rozpychają np mnie czasem wątroba pobolewa
luna czujesz juz ruchy dzieci?

Dziewczyny zawsze już będę miała sentyment do mam bliźniaczych:) Wiem,że nawet jak się zdecydujemy na kolejną ciążę to juz nie trafi się podwójna...To był jakiś ewenement;) Będę do Was zaglądać.
Trzymaj się Kochana jakoś,dobrze że masz wsparcie najbliższych.
Dziewczyny znów mi brzuch twardnieje jak cholera.Ta cała no-spa którą ginka mi zaleciła brać 3X1 tabletce w ogóle na mnie nie działa.
Ja łykam no spę forte 3 razy dziennie ale czasem jak czuję twardnenie w nocy to też biorę a zwykła no spę można brać podwójną dawkę.Współczuje wiem co to znaczy jak brzuch twardnieje nic przyjemnego:no:

Yummy czekamy na zdjęcia maluszków:tak:

Hej dziewczyny,no rozczaruje Was,ja jeszcze w domku.Spaceruje po chacie w nadziei,że dziewczyny się zmobilizują,a tu dupa
no.gif

Gadałam dzisiaj z moim doktorkiem(roztrzepany jakiś koleś),powiedział żebym się nie stresowała,że jeszcze nie urodziłam,mam czekać-tylko ile ja się pytam
unhappy.gif

reklama
kurcze donka jeszcze czekac??to bezpieczne dla Ciebie i maluchow?no ale jak lekarz tak mowi musi tak byc.Z drugiej strony zobacz bedziesz pierwsza ktora mozliwe ze donosi do konca ciaze blizniacza:D jakis medal powinnas dostac,a malym widocznie dobrze ze jeszcze wywedrowac nie chca.
A Ty jak sie czujesz?dajesz rade?

Do góry