reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Powiem Wam,że idziecie jak burza na tym forum! :) byłam tu zaledwie wczoraj wieczorem a czytania mam na 15 minut :) ale miło się czyta.
Yoummy. Ja również dołączam do gratulacji! Naprawdę to jest wyczyn, chyba każda z nas chciałaby się w godzinkę uwinąć :)

Mati 84 mnie ogólnie samopoczucie bardzo dobre, w porównaniu do pierwszych 3 miesięcy, gdzie wylądowałam 3 razy w szpitalu, gdzie wymioty były nieodłączna częścią dnia... i myślałam, że się wykończę... teraz naprawdę nie mam na co narzekać :)

Magda 85 , Agata88
tylko, że lekarz u mnie nie powiedział słowa o zagrożeniu. Tzn. lekarz z patologii ciąży, chodzę tam na comiesięczna kontrolę, robią usg, badają. Tak wyskoczył z tymi sterydami, ze przy następnej wizycie możliwe że dostane skierowanie na hospitalizację. A wcześniej powiedział że wszystko dobrze, dzieci równo rosną 250 g i 227 g.
Ale we wtorek idę do mojej lekarki, wypytam ja o wszystko, zanim dam się nafaszerować! :)

reklama
luna84 mialam to samo w 1 trymestrze wymioty na okrągło tylko tyle ze u mnie obylo sie bez szpilata
schudlam 4 kg i juz sie martwilam ze dzieci zaglodze ale teraz juz mam na plusie razem 6 kg czyli waga podskoczyla do 57,5 kg
zdaje sie ze jestesmy w takim samym wieku
czy to twoja pierwsza ciaza?

Cześć dziewczynki :-) jak tam noc Wam minęła?U mnie nawet ok,poza tym,że znów miałam durne sny.pogoda u mnie do niczego.Pada deszcz i wieje mocno.Dziś moja córka miała lenia,żeby wstać do zerówki.Ogólnie dobrze,że mam blisko,żeby ją zaprowadzić,bo przez tą anemię jestem taka słaba,że nawet nie miała bym siły dreptać kilkaset metrów do przedszkola.:tak:

Doncia jak tam u Ciebie sytuacja wygląda?Gwiazdki jeszcze w brzuszku?Koniecznie daj znam znać jak będziesz mogła :-)

Miłego dnia kobietki :-)

witaj lilly jak tam twój brzuszek? ja leze leze i jeszcze raz leze tesciowa zapowiedziala ze bedzie codziennie przychodzic -mieszka obok w bloku i nie pracuje.wczoraj zrobila mi zakupy a dzis przychodzi zrobic obiad i posprzatac -kochana jest

Pierwsza i od razu podwójne szczęście :) A w rodzinie ze świecą szukać bliźniaków..
U mnie rocznik 84, ale wagowo to ja sobie wazę troszke więcej :) schudłam z 6 kg co najmniej.. teraz do mojej stałej wago doszło jakieś 4 kg. Niby niewiele, ale brzuszek już znaczny.
Oj ja to miałam przejścia na początku... na 1 usg sie nasłuchałam samych negatywów od lekarki, że ciaża jednokosmowkowa, jednoowodniowa, że to jeden z gorszych przypadków, ze jedno dziecko moze wchłonąc drugie... więcej do niej nie poszłam, ani jednego dobrego slowa...załamalam się, moze te wymioty z nerwów..
Ale na szczęście wszystko ok, jest dwie kosmówki i dwie owodnie, dzieciaczki rosną :)
mati84 a Ty jak sie czujesz? Powiedz mi bedziesz robiła to genetyczne usg w 20/21 tygodniu?

kurcze luna u mnie identycznie rocznik 84 zero blizniat w rodzinie juz na 1 usg w 6 tyg wiedzialam ze ciaza mnoga dwukosmówkowa dwuowodniowa niestety ja leze bo szyjka sie skrócila a pozatym to wszystko ok
na kiedy masz termin ?
tak bede robila te ugs połówkowe termin mam na 29 marca i dopiero sie dowiem jaka płeć a ty?

mati84 rano brzuszek przeważnie jest ok,ale zacznie się popołudniu z tym twardnieniem.Ja tez mam leżeć,ale w moim przypadku nie do końca się tak da.Mam jeszcze córkę,a tym samym obowiązki :tak:Trzeba zaprowadzić do zerówki potem odebrać i coś jeść zrobić dziecku,a nie bardzo mam aktualnie kogo poprosić o pomoc.Ale jak Ty masz taki komfort to jak najbardziej dużo odpoczywaj:-) a jak tam samopoczucie u Ciebie?

luna84.krakow u mnie tez nie zaczęło się kolorowo.Najpierw zrobiłam testy ciążowe (oczywiście dwa pozytywne)poszłam do lekarza,ale nic jeszcze nie było widać.Potem kolejna wizyta i puste jajo i ginka mnie nastraszyła,że nic z tego raczej nie będzie bo nie ma zarodka.Kolejna wizyta podejrzenie ciąży pozamacicznej.W końcu na chyba czwartej wizycie dowiedziałam się,że jest jedna fasolka,ale jeszcze na kolejnej okazało się,że jednak bliźniaki.Także wielki bałagan i dużo stresu na tych początkowych wizytach.

mati oby dzieciaczki się dobrze ułozyły i chciały pokazać co maja między nóżkami bo ja do tej pory płci drugiego dzieciątka nie znam.Mam nadzieję,że na kolejnej wizycie zechce się pokazać:-)

reklama
dziekuje lily ja czuje sie dobrze ,mysle pozytywnie tez mam chwilami te twardnienia choc wstaje tylko do toalety
leze sobie jak królowa hehe najwazniejsze teraz sa dzieci i nie dopuszcze do niczego zlego
no ty to masz bardzo nieciekawie to nie dobrze ze chodzisz cholera szkoda ze nie masz nikogo kto ci moze pomóc ale ogólnie jak samopoczucie?

Do góry