reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

lilly nie wazne co bedzie obym dotrzymala a co sie urodzi to bede kochac z calego serca tym bardziej ze od poczatku u mnie cos w 6 tyg krwawienia i izba przyjec -tab na podtrzymanie pozniej bylo ok lekarka zadowolona szyjka ani drgnela a teraz lezonko

reklama
mati teraz czuję się nieźle,ale bardzo często mam takie zawroty głowy jakbym miała zaraz odlecieć no i słabo mi jest,ale to przez anemię bo mam bardzo dużą.Liczę na to,że następne wyniki się poprawią.:tak:No nie bardzo ma mi kto pomóc.Znajomi pracują a rodziny z mojej strony i męża mieszkają daleko.Teście aż 700km od nas.Także trzeba sobie jakoś radzić.Tylko moja córka twierdzi,że ze mną zrobiły się nudy,bo nie mogę z nią szaleć w zabawie,ani na sankach wozić.Ale jest już na tyle duża,że rozmawiam z nią o tym dlaczego mama musi dużo odpoczywać.

ja dopiero teraz docenilam moja tesciowa bo wiesz jakie sa relaje tesciowa synowa -mieszka blisko wiec byly czeste wizyty bez zapowiedzi
no tak z anemią to nie ma zartów ale nie ma nic lepszego jak buraki w kazdej postaci
ja dostalam od babci sokowirówke i raz w tyg maz mi serwuje rozne soki choc lekarka mi powiedziala ze wyniki mam super
czasem mi krew z nosa leci jak cholera tobie tez?

mati zgadza się nie ważna płeć ważne żeby dziedziolki były zdrowe:tak:co do relacji między mną a teściową to ona nawet nie miała kiedy mi się zbytnio wtrącać bo mieszka za daleko:-D a buraczki i soki z nich na razie na mnie nie działają,ani też te wszelkie suplementy.Zwiększyłam dawkę i mam nadzieję,że wyniki się poprawią.Co do krwi z nosa to juz pisałam na forum kiedyś,że leci mi z nosa i z dziąseł.Było do niedawna jak w horrorze zwłaszcza z rana i z nosa i z dziąseł,ale coś ostatnio poprawiło się i mniej krwawię :rofl2:

no takie sa uroki ciazy szczególnie blizniaczej
ja na poczatku bylam w szoku plakalam na fotelu podczas wizyty a teraz nie wyobrazam sobie inaczej:-):-)

Czesc kobitki eh ja kolejna bezsenna noc,ale tym razem to nie wina ciazowych dolegliwosci...no moze troche bo sapalam jak parowoz albo maluchy albo brzuszek mi na pluca uciska;/ za to moj maz o 3 musialam jechac sluzbowo,a jak juz nad ranem zaczelam zasypiac to posypaly mi sie telefony...najpierw dziadek,potem babcia,potem jeszcze mama normalnie myslalam ze oszaleje wrrr.

Powiedzcie mi czy to prawda,ze lekarz ktory prowadzi nasza ciaze nie moze jej odbierac?tak uslyszalam i sie zdziwilam bo niby dlaczego?

Ahhh i moi rodzice wlasnie sa na wyjezdzie z para ktora ma blizniaczki jednoowodniowe(ciaza masakra) jedna na iles tysiecy przypadkow(dokladnie nie dopytywalam ale cos tam bylo nie tak) natomiast chcialam wam powiedziec ze maja po 3 lata i juz rodzicow w jajco robia.Sa identyczne i smieja sie,ze potrafia nawet gestami sie zamienic i oszukac rodzicow.Jak moje chlopaki beda identyczne chyba jednemu jakis tatuaz strzele typu kropka za uchem.Oni swoich kompletnie nie moga rozroznic;D

Oj dziewczyny ciężko jak trzeba leżeć, sama czasami zastanawiam się co bym zrobiła jakby lekarz kazał mi leżeć juz do rozwiązania. Mieszkanko kupione, remont trzeba robić, wszystko urządzać...wyprawkę kupować, wmawiam sobie, że musi być dobrze! :) Ale przyznam, że jak tylko mam chwile to kładę się i odpoczywam jak najwięcej.
Mati ja mam termin na 23 VII, a przynajmniej tak mi kiedys powiedziano, teraz mam kolejne usg 8 marca to mam nadzieje, że dowiem sie dokładniej wszystkiego :)
Przyznam, że boli mnie od kilku dni miejsce nad brzuszkiem po lewej stronie, tuz pod żeberkiem.... i tak się zastanawiam, czy to dzieciaczek gdzieś tam uciska i w co uciska. Ale do wtorku do wizyty jakoś wytrzymam, moze lekarka mnie oświeci :)

witaj agatko
z tymi telefonami to tez tak mam co chwile ktos dzwoni zapytac jak sie czuje itd
a twoja ciaza jest jaka? moje beda inne- podobne jak rodzenstwo -tak czytalam wiec nie trzeba bedzie ich oznaczac hehe:-):-)

luna na tym samym wózku jedziemy ja termin na 25-29 lipiec dokladnie nie pamietam dnia ostatniej miesiaczki niby zostaly poczete 1 listpoada -zaszalelismy z mezem we wszystkich swietych hehe dokladnie nie pamietam dnia ostatniej miesiaczki wiec podalam w przyblizeniu 22.10 ale wydaje mi sie za jakos 18.10
ty juz mam te polówkowe 8marca?
mi kazala po 25 bo mówila zw wczesniej nie ma sensu

reklama
Agata88 pierwsze słyszę,żeby lekarz prowadzący nie mógł odbierać porodu:baffled: skąd masz takie dziwne informacje?
Co do podobieństwa bliźniąt to moim zdaniem choćby nie wiem jak były podobne to rodzice na pewno je rozpoznają :-)

Do góry