reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

iws

to życzę żeby wszystko odbyło się zgonie z planem. Ja jestem warszawianka bardzo przyszywana, o żadnym szpitalu dużo opinii nie słyszałam, więc było mi właściwie wszystko jedno. Aby tylko dobra opieka była dla nas i dla dzieci.

Na początku też czytałam opinie itp. na temat szpitali - jakos bardzo sie przejmowałam. Teraz najważniejsza jest dla mnie opieka dla Dziewczynek - ja na drugim planie. Dwójka to dwójka - to nie poród jednego dziecka. W naszym przypadku wszystko jest możliwe i do każdej ewentualności należy sie przygotować - a raczej aby personel był przygotowany. Wiadomo miło jest gdy i nas traktują z zainteresowaniem oraz dbają o nasze samopoczucie... pokazują, tłumaczą... jednak opieka dla dzieci jest na pierwszym miejscu.

reklama
Dobry wieczor Mamusie blizniakow..:)

czytam was od niedawna...jakos tam weszla....

i Gratuluje dzieciaczkow....i trzyma kciuki za mamy w 3 paku.....:tak:

sama jestem z ciazy bliznaczej ktora byla juz 20 lat temu....Mam siostre jestesmy 2 jajowe....

buzka pozdrawiam:)

Ps; bede do was wpadac czasem mam nadzieje ze moge:-)

Jej... dziewczyny... nawet nie wyobrazam sobie jakie to musi byc wspaniale nosic dwojeczke pod sercem... a co dopiero trojeczke!!!
Pochwalcie sie swoimi brzucholkami....
Czy jest aktualnie na forum mamuska noszaca trojeczke? :)

pozdrawiam goraco

Ostatnia edycja:
Dzień dobry Trójpaczki:)
ja już na nogach i obiad zaraz wstawiam, dziś mam wizytę i już usiedzieć spokojnie nie mogę, a nocka taka sobie, chyba podświadomie denerwuję się że mnie dziś w szpitalu zostawi,,,, no nic, pożyjemy zobaczymy
Trzymajcie się cieplutko Brzuchatki, u mnie już prószy śnieg :D

agaB - tak patrzę na Twój suwaczek... 35tc - GRATULUJĘ ! Mój lekarz zapowiedział mi już jakiś czas temu, że "profilaktycznie" położy mnie już w 35tc w szpitalu, aby nic nas nie zaskoczyło. Życzę dobrej opieki (ewentualnie) a tymczasem relaksu ;) przed wizytą u gina ;)

milenka28 - Hejka, bardzo się ucieszyłam jak napisałaś, że wózek Jumper DUO zmieści się w drzwi 90-tki. Szkoda, że nie mam możliwości obejrzenia go przed zakupem. Nie rozumiem też dlaczego producent podaje szerokość 92cm skoro ma mniej... Producent wózków i artykułów dziecięcych - TAKO - wózki dziecięce, wózki lalkowe, spacerowe...

Myślę, że doświadczenie mam jest bardziej cenne i zamierzam zadzwonić do producenta i to wyjaśnić.

Dzięki i życzę wszystkiego dobrego w 2010 Roku - przede wszystkim dużo zdrowia i siły :)

Monia1110
Olivierek 11:28, waga 3050, Kacperek 11:30, waga 2840, urodzeni przez CC

Mimo że nie miałyśmy okazji się poznać – serdecznie GRATULUJĘ! Chłopcy są faktycznie pokaźni ;)
Życzę szybkiego powrotu do domku i dużo siły… właściwie to nam wszystkim, bo przy dwójce – będzie pewnie różnie ;) Zatem WSZYSTKIEGO DOBREGO !!! Ah, no i data urodzenia do pozazdroszczenia hihihihi

Kochane, byłam wczorj na wizycie, wyniki dobre, szyjka 31mm zamknięta z obu stron, chłopcy leżą poprzecznie jeden ma główkę po prawej, drugi po lewej, ten co leży da dole jest dość nisko, mam go ponoć w miednicy:szok: może dlatego coraz częściej bolą mnie pachwiny i podbrzusze:tak: maluchy ważą 1085g i 1122g, kolejna wizyta 25.01, dostałam profilaktycznie fenka 3x1/2, izotropin 3x1 i propranolol 2x1 na obniżenie tętna po fenku, czy któraś z Was brała też ten trzeci lek???
buziaczki dla wszystkich

marchewcia - nie brałam żadnych z tych leków... ale sporo tego "profilaktycznie" dostałaś... Do jakiego chodzisz lekarza? I czy będziesz też rodziła w G-e?
Pozdrawiam

No, troszeczkę nadrobiłam czytanie - jak szybko powstają nowe strony ;) Ale na dzisiaj wystarczy. Ciężko siedzi mi się przy kompie-ale co ja się użalam, wszystkie znamy te niewygody :)
Trzymajcie się kobietki
Ps... Proszę trzymajcie kciuki za moje wyniki. Robiłam dzisiaj badania na wątrobę, ponieważ wcześniej w moczu miałam Urobilinogen 4 mg/ml a norma to 0,2 mg/ml - Oczywiście jak poczytałam w necie co to może znaczyć troszkę się przestraszyłam... Jutro odbieram wynik a do gina we wtorek... brrrr
Miłego dnia

reklama
witajcie
trzymam kciuki za mamusie dzisiejsze wizyty,wyniki...

u mnie noc spokojna choć dzieciaki wieczorem robiły brzuch w kwadracik, jakoś na wieczór brzuch mi się stawia bardziej a jak u Was?

pozdrawiam miłego dnia

Do góry