reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

toliveistodie
user-online.png
ja od początku prawie w ogóle nie czuje jednej z dziewczynek, ale z nią jest wszystko ok, po prostu jest do tyłu bardziej odsunięta (a raczej była, bo teraz to leżą jakoś dziwnie zaplątane, a właśnie ona ma obecnie główkę tuż nad moim pępkiem co powoduje, że mam spiczasty brzuch:p). za to ta druga od lewej ścianki to jakby ADHD już miała:p więc się nie przejmuj tym:)
niby wiemy, że tak może być a z drugiej strony każada z nas sie zastanawia czy wszystko ok i kiedy reagować. Osttanio jak napisała dziewczyna o stracie jednego malca to pisała, że od 4 dni ruchów nie czula i pojechała sprawdzić i teraz bądź tu mądrym co robić.

reklama
hehe pozamienialy sie rolami te twoje dzidziulki
ja chodze razw miesiacu ale poprosze moją gin o czestsze wizyty no chyba ze sama mi zaproponuje!
i nie wazne ile kasy idzie wazne dzieci są
kazda z nas jest z innych miast
jakie u was ceny za wizyte z usg?
u mnie 100zl

hehe pozamienialy sie rolami te twoje dzidziulki
ja chodze razw miesiacu ale poprosze moją gin o czestsze wizyty no chyba ze sama mi zaproponuje!
i nie wazne ile kasy idzie wazne dzieci są
kazda z nas jest z innych miast
jakie u was ceny za wizyte z usg?
u mnie 100zl
u mnie jakos dziwnie, czasem dr policzy dodatkowo za usg czasem nie. Doliczył mi na razie 2 razy a usg miałam 6. Wizyta 100zł + ewentualnie 40zł za usg ale to nie zawsze jak pisalam.

niuleczka u mnie na każdym usg lekarz zaczyna słowami:"ciąża dwuowodniowa, dwukosmówkowa, łożyska na ścianie przedniej i tylnej" Zapytaj swojego ginka i będziesz wiedziała jak jest u Ciebie.
mati ja to płacę jak za zboże 150 zł. I na każdej wizycie mam usg, tylko często takie bez mierzenia i ważenia. Tylko słucham serduszek:-) no i wizyty teraz co 2 tygodnie

reklama
kla00dia a pamiętam jak marudziłyśmy, że wizyty co miesiąc albo co 3 tygodnie to stanowczo za długo;-)Teraz mamy co 2 tyg i też źle. Ja to bym mogła tak co 3-4 dni dygać do ginka. Wtedy już bym nie marudziła;-) Tylko, żeby było darmowo:-)
Pisz koniecznie jutro po wizycie.

Do góry