mati84
ja juz wczesniej gdzies pisalam i wyczulam akurat na to,ze ja mniej wiec w 15,17 tygodniu kupilam wyprawki(duza czesc moja mamusia bo nie mogla sie powstrzymac przechodzac obok malych kurteczek,bluz itd) i bardzo sie z tego ciesze bo teraz mam zakaz wychodzenia a po co sie stresowac,ze ktos musi kupowac za Ciebie albo zastanawiac czy cos co zamowilas w internecie nie bedzie roznilo sie jakoscia w internecie.Jesli masz ochote moim zdaniem kupuj!:-)
reklama
Yummy_mummy_82
Fanka BB :)
oj zgadzam sie z Wami- zaczyna sie dopiero dluzyc po 30 tc jak cho..........era kota mozna dostac aaaaaa na paciorkowca pobiera sie wymaz z pochwy, ale to dopiero po 33 tc (przed porodem)- mnie pobieral lekarz w gabinecie
mati a propos zakupow- ja zaczelam robic w 23 tc, tzn ciuszki tak zeby nie odczuc bardzo tego w portfelu, tzw konkrety, czyli lozeczko zamowilam tydzien temu a wozek dwa dni temu
agucha, asia, iskra powodzenia na wizytach!!!!!!!!!!!Madzix pozdrowionka dla Kopyry;p Isskra my to leb w leb idziemy;-) daj znac, ile waza bable!
ja wlasnie dostalam maila ze sklepu intern., ze moje zamowienie zostalo dzis wyslane bryka najpozniej pojutrze dotrze do swojego krolewicza i ksiezniczki.
Kurcze ja od paru dni mam juz tak napiety brzuch i to nie w sensie skurczy, ale gdzie bym nie zlapala to czuje bable, biedne widac, ze ja juz sa mega scissniete w tym brzuchu i maja strasznie malo miejsca;(
mati a propos zakupow- ja zaczelam robic w 23 tc, tzn ciuszki tak zeby nie odczuc bardzo tego w portfelu, tzw konkrety, czyli lozeczko zamowilam tydzien temu a wozek dwa dni temu
agucha, asia, iskra powodzenia na wizytach!!!!!!!!!!!Madzix pozdrowionka dla Kopyry;p Isskra my to leb w leb idziemy;-) daj znac, ile waza bable!
ja wlasnie dostalam maila ze sklepu intern., ze moje zamowienie zostalo dzis wyslane bryka najpozniej pojutrze dotrze do swojego krolewicza i ksiezniczki.
Kurcze ja od paru dni mam juz tak napiety brzuch i to nie w sensie skurczy, ale gdzie bym nie zlapala to czuje bable, biedne widac, ze ja juz sa mega scissniete w tym brzuchu i maja strasznie malo miejsca;(
magda85-gdańsk
ja tez miałam juz pobierane 3 wymazy z pochwy na paciorkowaca. mój gin mówi, że poród bliźniaczy moze nastapic w każdej chwili i trzeba sie pozbyc dziada z tego co zrozumiałam to nasza Agatka mówiła, że przyczyna jej przedwczesnego porodu był właśnie paciorkowiec..jeżeli cos sie myle, to prosze popraw mnie.
toliveistodie
U mnie akurat wyszło w posiewie moczu... a ponieważ mocz ma być jałowy to dostałam trochę leków na przeleczenie go na razie.toliveistodiea powiedz mi robilas wymazy czy z krwi Ci wyszedl ten paciorkowiec?na gronkowca tez robilas czy to nie trzeba? tez musze sie wybrac dlatego tak wypytuje bo wiem ze czesto ludzie robia wymaz z gardla i nosa.
Yummy_mummy_82
noo generalnie nieleczone stany zapalne moga powodowac rozwieranie szyjki, a paciorkowiec w szczegolnosci ale jesli zdiagnozuja paciorkowca to z tego co wiem antybiotyk wlaczaja przy samym porodzie ( tak jest u nas w szpitalu)
magda85-gdańsk
yummy, tez słyszałam właśnie, że często dają przy porodzie, ale mój gin chce, żebym do porodu szła czysta kumpela miała zaplanowana cesarke, ale wcześniej odeszły jej wody i musiała w szpitalu czekać 4godz, aż antybol zadziała..
Yummy_mummy_82
zgadzam sie z toba ze takie drobne zakupki( raz w tygodniu) to byl by dobry pomysl bo pozniej wydatków bedzie wiecej tym bardziej w mojej sytyacji !
1 nie pracowalam przed zajsciem w ciaze
2 nie ubezpieczylam sie
3 becikowe starczy na wózeczek jedynie
dobrze ze mój mąż ma dobrą prace i dobre ubezpieczenia z którego dostanie 1500zl na 1 dziecko ale to na łózeczka nosidelka i ewentualnie pieluchy a gdzie reszta?
zgadzam sie z toba ze takie drobne zakupki( raz w tygodniu) to byl by dobry pomysl bo pozniej wydatków bedzie wiecej tym bardziej w mojej sytyacji !
1 nie pracowalam przed zajsciem w ciaze
2 nie ubezpieczylam sie
3 becikowe starczy na wózeczek jedynie
dobrze ze mój mąż ma dobrą prace i dobre ubezpieczenia z którego dostanie 1500zl na 1 dziecko ale to na łózeczka nosidelka i ewentualnie pieluchy a gdzie reszta?
Agata88 - ja jestem 2 miesiące po porodzie i ni chu chu nie wyglądam tak jak przed ciążą
Powtórzę się jeszcze raz - kupujcie stopniowo tak żeby się odciążyć i na prawdę nie ma co wywalać kasy na nowe ubranka bo dzieciaki tego nie zniszczą - najlepiej mieć jakiś zaufany lumpeks i za grosze pokupować ewentualnie zalogować się np na stronie e-wesele i tam jest bazarek , dziewczyny za grosze sprzedają fajne ubranka nawet po 1-2zł ! na forum blizniaki.net też jest bazarek - warto szukać takich portali ! no i na facebooku jest grupa z babybooma i dziewczyny sprzedają ubranka :-)
Powtórzę się jeszcze raz - kupujcie stopniowo tak żeby się odciążyć i na prawdę nie ma co wywalać kasy na nowe ubranka bo dzieciaki tego nie zniszczą - najlepiej mieć jakiś zaufany lumpeks i za grosze pokupować ewentualnie zalogować się np na stronie e-wesele i tam jest bazarek , dziewczyny za grosze sprzedają fajne ubranka nawet po 1-2zł ! na forum blizniaki.net też jest bazarek - warto szukać takich portali ! no i na facebooku jest grupa z babybooma i dziewczyny sprzedają ubranka :-)
agucha1986
jesteśmy z powrotem
pełne radości i zadowolenia
uwielbiam moją panią doktor
ale od początku najważniejsze jest to, że moja szyjka jest długa ma prawie 4 cm ( w szpitalu wyszło im 2,4 cm ) wychodzi na to że w szpitalu coś źle mi zmierzyli albo jak to moja pani dr powiedziała może któryś maluch naciskał na szyjkę i stąd wydawało się że jest krótsza no ale najważniejsze że jest długa i pozamykana na wszystkie spusty
uspokoiło mnie to na maksa bo o tą szyjkę obie z ginką się bałyśmy
ale teraz powiedziała że nie ma co się bać mam na siebie uważać i zero wysiłku i wszystko będzie ok
no poza tym połówkowe mam za sobą a wnioski z niego takie, że:
1. okazało się, iż na usg dopochwowym ukazała się owodnia cienka co prawda ale jest i wyszło że moja ciąża jest jednokosmówkowa ale dwuowodniowa, czyli nie ma ryzyka iż bąbelki się poplączą, moja ginka się ucieszyła bo to już mniej zagrożona ciąża i odetchnęła z ulgą i ja jak możecie sobie wyobrazić też odetchnęłam z wielką ulgą...moja ginka jest kochana taka oaza spokoju że szok....
2. w związku z tym, iż ciąża nie jest jednoowodniowa ale dwuowodniowa to bąbelki mogą być różnej płci no i wniosek taki, że jeden bąbel to na pewno dziewczynka- wypięła się tak pięknie dupcią że wszystko było widać a drugi bąbelek to prawdopodobnie dziewczynka ale pewności nie ma bo nie chciała się pokazać...
3. moje bąbelki różnią się między sobą 3 dniami - a wagowo wygląda to tak 284 g i 315 - jest to mała różnica i oby taka pozostała do końca....natomiast na tygodnie to są na 19.3 i 19.6 - czyli troszkę mniejsze niż ciąża faktycznie jest ale to dlatego że są dwa....ale i tak jest bomba
4. jedno co nie było fajne - ciśnienie miałam za wysokie i jeżeli za dwa tyg tez będzie wysokie to mnei do szpitala kieruje
- dzisiaj jeszcze odpuściła bo powiedziałam że to na pewno ze stresu przed kontrolą i przez tą niepewność co z tą szyjką ale za dwa tyg jak będzie ok 150 to na bank mnie szpital czeka oby nie
5. wyniki ekstra toxo miałam kiedyś czyli spoko
teraz do zrobienia morfologia i mocz standardowo
no i jeszcze jedno przytyłam w całej ciąży póki co 2 kg
jestem taka szcześliwa że to jest nie do opisania mówię wam
ale się rozpisałam
dziękuję za wszystkie kciukasy na bank pomogły
pełne radości i zadowolenia
ale od początku najważniejsze jest to, że moja szyjka jest długa ma prawie 4 cm ( w szpitalu wyszło im 2,4 cm ) wychodzi na to że w szpitalu coś źle mi zmierzyli albo jak to moja pani dr powiedziała może któryś maluch naciskał na szyjkę i stąd wydawało się że jest krótsza no ale najważniejsze że jest długa i pozamykana na wszystkie spusty
no poza tym połówkowe mam za sobą a wnioski z niego takie, że:
1. okazało się, iż na usg dopochwowym ukazała się owodnia cienka co prawda ale jest i wyszło że moja ciąża jest jednokosmówkowa ale dwuowodniowa, czyli nie ma ryzyka iż bąbelki się poplączą, moja ginka się ucieszyła bo to już mniej zagrożona ciąża i odetchnęła z ulgą i ja jak możecie sobie wyobrazić też odetchnęłam z wielką ulgą...moja ginka jest kochana taka oaza spokoju że szok....
2. w związku z tym, iż ciąża nie jest jednoowodniowa ale dwuowodniowa to bąbelki mogą być różnej płci no i wniosek taki, że jeden bąbel to na pewno dziewczynka- wypięła się tak pięknie dupcią że wszystko było widać a drugi bąbelek to prawdopodobnie dziewczynka ale pewności nie ma bo nie chciała się pokazać...
3. moje bąbelki różnią się między sobą 3 dniami - a wagowo wygląda to tak 284 g i 315 - jest to mała różnica i oby taka pozostała do końca....natomiast na tygodnie to są na 19.3 i 19.6 - czyli troszkę mniejsze niż ciąża faktycznie jest ale to dlatego że są dwa....ale i tak jest bomba
4. jedno co nie było fajne - ciśnienie miałam za wysokie i jeżeli za dwa tyg tez będzie wysokie to mnei do szpitala kieruje
5. wyniki ekstra toxo miałam kiedyś czyli spoko
no i jeszcze jedno przytyłam w całej ciąży póki co 2 kg
jestem taka szcześliwa że to jest nie do opisania mówię wam
ale się rozpisałam
reklama
Yummy_mummy_82
Ooo wlasnie;-) Podpisuje sie pod tym co Tossa napisala;P na Allegro jest wuchta fajnych paczek 0-3-6 uzywanych ubranek z UK i za 200-300 pln mozna kupic paczke z 50 ciuchami np
ubranka nowki i dobre jakosciowo ja zaczelam kupowac od rozmiaru 80 i wiele starczylo malej nawet na rok. Ale do tego roczku to 3 miesiace i zmiana rozmiaru wiec szkoda kasy naprawde
ubranka nowki i dobre jakosciowo ja zaczelam kupowac od rozmiaru 80 i wiele starczylo malej nawet na rok. Ale do tego roczku to 3 miesiace i zmiana rozmiaru wiec szkoda kasy naprawde
Podziel się: